Jump to content

Savet za pojacalo, risiver + zvucnike


Jegulja

Preporučeni Komentari

Pozdrav ljudi pre svega. Namerio sam se na jbl arena 130 zvucnike za pocetak kasnije bi mozda uzeo jbl arena sub 100p vufer. Nemam iskustva u audi tehnologiji. Zanima me kakava su vasa misljenja o ovim zvucnicima i naravno koje pojacalo ili risiver bi bilo dovoljno za ove zvucnike? Voleo bih kvalitetan jak zvuk nista sad profi jer bi ih koristio samo za slusanje muzike preko kompa. Hvala vam unapred.  Imam u ponudi jedan polovan risiver pioneer vsx 1021 da li bi ono bilo dovoljno i kakva su iskustva s njim ? 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jegulja, da li nameravaš da praviš 7.1 sistem ? Ako ne, onda nemoj kupovati 7mo kanalno pojačalo, uzmi nešto namenjeno stereo sistemu, dakle 2vo kanalno. Obično je takvo pojačalo mnogo bolje nego ono ubačeno u višekanalne risivere.  Dalje, budžet, novo -polovno, pravljeno ili fabričko... ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala vam na odgovoru i izvinite ne razumem se previse. Na osnovu budzeta koji je do nekih 40 hiljada. Sve sam izbor na tri pojacala tj dva i jedan risiver. Pioneer a30k e ssd ovo mi mozda odpada jer nema izlaz za vufer ako kasnije odlucim da uzmem aktivni vufer, onda pioneer vsx 330 i yamaha as301. Ako moze misljenje savet sta god. Skroz sam laik u ovoj oblasti a tesko dolazim do saveta jedino ovde na forumu, prodavci u radnjama nemaju pojma svaki odgovor je u fazonu koje god od navedenih modela uzmes neces se pokajati.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zvucnici su mi plafon tu 25 27 hiljada. A pojacalo bi na cekove uzimao budzet je 40 hiljada. Prvo sam gledao polovno ali ovde po Novom Sadu sta sam video sve je kupljeno pokvareno pa popravljano budzeno s ne originalnim delovima itd nema daljinski prisutna su ostetska ostecenja. Nekako mi je bolji izbor mozda novo a slabije al da sam siguran da mi nece crci posle par dana slusanja. Mada moze i novo da crkne nikad se ne zna.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Osudjen sam na bookshelf zvucnike jer nemam prostora za podnostojece zvucnike. Drzao bi ih na stolu. Prvo sam se namerio na pioneer cs 3070 i nasao i polovne po super ceni od prvog vlasnika  jedino sto idu bas u visinu. Ne znam kakvi su zvucnici u odnosu na arena130, po netu te cs 3070 bas ne hvale nesto svi ih ono napljuju zesce i na kraju kazu al ne bih menjao ni za jedne :):)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako imaš gde, kod prodavca npr. , obavezno poslušaj tu Arenu130, ... Nemoj uzimati zvučnike samo na osnovu preporuka sa neta i iz magazina, čuj ih prvo u radnji, ponesi svoju muziku i ja lično bih pre odabrao Yamaha pojačalo. Sabvufer ti možda i neće trebati, otom potom. Ne poznajem Novi Sad , ali ako tamo ne možeš da ih čuješ, nije ni Beograd preko sveta, ovde ima radnji gde možeš da slušaš i 2 sata i da promeniš 2-3 pojačala. Sve zajedno 600Eura... hmmm , ali ako nećeš da praviš, i hoćeš novo, što da ne.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pravio bi da znam, al se ne razumem totalni sam laik. Clan Nixie mi je dosta stvari objasnio i pomogao. Uzecu verovatno to yamahino pojacalo. I sveo se izbor izmedju tih arena novih i polovnih canton xxl zvucnika. Oticici cu u radnju Novom Sadu da vidim da poslusam te arene.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mnogo je mali fond da bi neko pouzdano stao iza preporuke kvaliteta komponenti.

Relativno je mali fond i za DIY, da se napravi nesto pristojno. Plus potreba za daljincem...

U duhu foruma, ja bih razmislio o izradi nekog cipampa, ima odlicnih i pouzdanih sema, u zoni 200-250€ i izradi finog malog para bukself kutija, ranga 300+ evara, pomoc ne bi izostala, a postoji more planova.

Uz neki net strimer, ili PC kao izvor, bila bi dobra kombinacija za zabavu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...