Jump to content

ReVox A76 , refurbishment , za Doktor-a


Zen Mod

Preporučeni Komentari

8 minutes ago, Kuršum said:

. . . 

Nemo' si na krak srca. Ne branim nikog, samo sam hteo reći da ni u tom članku nije poenta ufaćena, a ona je ovo što je Zen napisao/quotovao u prethodnom postu.

'ebo poentu kada su vinili u pitanju. :)

A kada smo dosli do prodavaca/preprodavaca/nakupaca ploca - to je vec druga tema. Dovoljno smo vec napravili off.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

12 hours ago, Kuršum said:

Ono što je pak lakše za diskusiju je kako su te privatizacije izvršene, kome su ti mediji prodati i pod kakvim uslovima.

Upravo ovo je sustina.

Nemacku su terali da izmeni strukturu kapitala drzavne firme Volkswagen, pa su jedva pristali da to fake urade 2014-e, dodelivsi neke deonice sturmbanfirerskoj(patriote o kojima se brine) familiji Porsche, prakticno je i dalje pod upravom drzave. Privatnici se trude da odrze sistem.

Tih 7% medija, radijski deo, su prosto razveljeni, medju nekompetentnima, opet su kojekakvi pecenjari, frizerke i kolacari uzeli da arce drzavnu imovinu po formuli use nase i podase. Tradicija je odrzana u zdranju i oblokavanju i glumatanju tranzicionih pobednika.

Sund zauzima znacajan deo tradicije

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@vladd da se to desilo samo sa Radio stanicama (njih su lapili prvenstveno zbog gušenja drugačijeg mišljenja), bilo bi podnošljivije, ali celokupnu privredu su predali lopovima.. poznati su slučajevi da su se firme prodavale za manje para nego što im su je bila vrednost repromaterijala i gotovih proizvoda na lageru i to po nabavnim cenama istih.. da ne govorim o šećeranama za dinar, fabrikama ulja koje kupi jedan krimos preko drugog da bi ih uništio, a sve to u dobrim tradicijama slobodnog tržišta.. zrelo je ako ne za socijalnu revoluciju, ono barem za socijalni bunt, ali mi smo neobrazovana i licemerna stoka (kako cane reče - Hipnotisana Gomila)..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

58 minutes ago, Woland said:

:P:) ali investicija u antenu, stub, limariju na krovu.. netju.. :)

Sto da neces, imas i ove audiofilske za 200$, sto otvaraju stejdz i definisu prostor, a mozes i parce zice, ili da uradis neki diy, ili pazaris pristojnu i upotrebljivu antenu, za 20-30 evrica

https://www.amazon.com/1byone-Outdoor-Antenna-Omnidirectional-Reception/dp/B01HE9R1HE/ref=as_li_ss_tl?tag=skrfbestreviews-20&ascsubtag=479605075-151-1421360421.1526195974&SubscriptionId=AKIAJO7E5OLQ67NVPFZA

https://www.amazon.com/TERK-Omni-Directional-Indoor-FM-Antenna/dp/B00008NJEP

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@vladdja se bre jaako trudim da budem racionalan :) antena bi morala na krov (mesto zločina je po dijagonali cele kuće suprotno od predajnika), to znači barem 10 m kabla, što bi iskalo i antensko pojačalo, bušenje betonske ploče, pokanal.. netju :)

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ovo su omni antene, ukljucujuci i audiofilsku magnumlabnanokvantnoantimultipath, lepo je da su iznad objekta, ali ne smeta ako su i ispod, niti im je bitno gde je predajnik.

Kruzni dipol ima 4dB pojacanja(antena je najbolji pojacavac), sto ce da pokrije i 20m kabla, ne treba pojacavac, samo pazljivi odabir mesta za uvodjenje kabla u sobu.

Antena se izoluje od stuba u zoni selne, plastikom nekom, sipkom ili cevkom, da se ne kvari geometrija antene dodavanjem metalne mase.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

34 minutes ago, Woland said:

iskušenje je sve veće :)

 

Pazi na munje i gromove. Stub za antenu mora da se veže na gromobran pocinkovanom čeličnom trakom ako je napolju. Jel ima mesta pod krovom?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

34 minutes ago, Woland said:

pod krovom ima mesta, ali je alu folija u izolaciji ispod crepa..

Ispod krova znači nema signala, ili je vrlo slab,  a blizina tog metala može uticati i na krovnu antenu.

Ostaje opcija ugradnje na krov ili eventualno na spoljašnji zid.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dobar tuner mora da radi sa metrom zice na antenskom ulazu. I velika vecina i radi, cak i vintage, konfekcijski, diskretni, ranga prvih HSR.

Spoljna antena bas ako moras da lovis neki udaljen signal, u tom slucaju bi trebala neka usmerena, sa tvoje lokacije, jedna na Crveni cot i Avalu, a druga na Crveno selo

Zastite od groma nema, gromobrani su mala brana za veliku energiju, bolje da te zaobidje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

6 hours ago, Woland said:

nači gotovo, samo još cajger.. baš me iskušavate sa tim tunerima mmcu vam :P:) ali investicija u antenu, stub, limariju na krovu.. netju.. :)

 

kako jos cajger ?

 

pa turen je cajger

 

samo jos cakumpakum srafsi za nogice , bele .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zanimljiva tema, sa uživanjem sam je propratio. Tuner ili receiver su skroz nostalgično hedonistički, po meni izuzetno lepe spravice (ne sve) za videti na polici naročito u večernjim satima.

Nažalost i kada se navata neka stanica nema više ni k od kvaliteta zvuke koje te sprave mogu da donesu jer se sve emituje u najgorem Mp3.

U Srbiju sam prebacio svoj Sony 555 ES za časove dokolice i svako traženje stanica za memorisanje je bilo doživljaj sličan poseti javnim WC-ima. Dok pretražuješ čuješ takav šljam od stanica i glasova nekih polupismenih spodoba da ti presedne svako korišćenje etra.

Ovde u Švecke je slična situacija ali na drugi način. Radio stanice imaju fantastične tehničke mogućnosti, najsavremeniju opremu pa i prijem je odličan a moš da biraš starinski FM, kablovski ili DAB ali džaba sve to kad se do ludila na svim stanicama vrte po mesec dva iste play list tako da u isto vreme čuješ iste pesme. Njihov pandan RTS 2&3 je nedaj bože dosadan za slušanje iako je solidnog kvaliteta.

Šta ostaje, pa kupiš FM transmiter za 30 evra i sa glavnog sistema sebi emituješ signal u kuhinji ili sobi da uposliš svoj omiljeni Tuner. Hm možda nisam probao.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo da se i ja javim kao bivsi vlasnik pomenutog Revox-a.

Pre svega drago mi je sto je ispalo sve kako treba.

Nije otisao u ruke preprodavca, kupio ga je kolega za sebe i nadam se da ce uzivati u njemu.

Ja sam pomogao koliko sam mogao, otvorio slikao, i to je bilo to sto sam mogao.

Zao mi je za cajger moglo je i to biti ispravno ali sta je tu je to nisam mogao znati.

Doktore da te sluzi godinama, mene da je cekao nebi mu skoro svanulo:rolleyes:

Zen-e zao mi je sto nismo mogli ni na kafu ali nadam se da ce biti prilike, cesto sam na toj relaciji.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 hours ago, Zen Mod said:

Bač nije daleko , takoo da si dobrodošao uvek

Imao sam u vojsci druga iz Bača. "Navijač zvezde". Svirao violinu. Bio je krevet do mog u spavaoni i svako veče mi pevao na uvce. Ni sa kim nije hteo da komunicira sem sa mnom. Desetar je morao zaduženja preko mene da mu daje. Zvao se Jovica Nikolić. Kaže meni Jovica, beli brate, nisi ti bio za pešadiju, ti si trebao da budeš vojna policija. :D

Kad sam se nešto razboleo i otišao na VMA, on nije hteo da služi dalje. Tražio je kod psihologa da se skine, i dalje ni sa kim iz čete nije hteo da priča.

Nikad ga više nisam video, a voleo bih. I njegove ulice se sećam, Vašarska xx (broj poznat redakciji).

Eto, inspirisa me Bač. Izvin'te za off.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...