Jump to content

300B maksimalne vrednosti?


neskor

Preporučeni Komentari

5 hours ago, Stradi said:

Mozda imate neki savet kojim lepkom da zalepim ove zakivke a da lepak ne popusti vremenom od toplote

Ja bih izrezao šper na laseru a lepio 2k Epoxy Bionom. Ima u svakoj farbari...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma ovo na slici je ssmo da se vidi princip oni srafovi su tu visak. Slikacu i kad bude gotovo. Ja ovo i radim zbog estetike i ako je to unutra i niko ne vidi osim mene. Ako bude fuj menjamo odmah. :D

I ja sam razmisljao o 2x lepku.  Ima neki Holandski ja sa njim lepio lajsnu na kabriu gore na krovu posle ga brisilicom skidali koliko je jak. Bilo u Metrou da se kupi. Mozda ipak bude lepak jos se resavam.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja od kad sam otkrio bizon 2k (a otkrio ga kada sam pravio voblere za ribolov) više nisam bez njega u stanu. Ali ne 5-minutni, nije toliko jak i iako brzo steže nije to ta čvrstina. 2-satni i tvrdo kao kamen i večno kao vek. Izdržava temperaturu recimo do paljenja upaljačem, tada omekne i može da se sastruže ali se ne zapali.

 

DSC09489.JPG

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisam siguran kako ce se drvo ponasati na visokim temperaturama. Ono sto znam iz razgovora sa jednim od etabliranih proizvodjaca cevnih uredjaja je da su odustali od izrade kucista od drveta upravo iz tog razloga.

 

Sto se zakivaka tice ja bih napravio proreze u kojima bih lemio zice.

 

Resi to mehanikom, izbegavaj hemiju. Imas temu na forumu za gitarski amp gde je to lepo reseno u diy izvedbi. Ili zamoli guju da ti to napravi. Guglaj eyelets i turrets.

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

7 minutes ago, Aleks said:

Izdržava temperaturu recimo do paljenja upaljačem

Temp plamena svece (analogno upaljacu) je od 1100 do 1400 stepeni u ambijentu od 20 stepeni. Jes toplo oko i u lampasu ali nije ono Brena je Brena ali dvaput je dvaput :lol::lol: Na svu srecu po moje letvice.:D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...
  • 3 nedelje kasnije...
  • 1 month later...

Neskore, komplimenti za izuzetno interesantan i unikatan eksperiment sa 4p1l pentoda - 300b.  Da li ste uspeli da izvucete prihvatljiv ton iz ove kombinacije?  Jeste li eskperimentisali sa radnim uslovima 4P1L i grejanjem bez integrisanih komponenti (aka Koleman) ? Kako radi 4P1L radi sa diskretnim AC grejanjem, jel mnogo susti, kakav je ton?

Veliki sam ljubitelj SE300b, trenutno 6n7-300B, Tango izlazni, klasican dizajn bez ijednog komada silicijuma.  Svidja mi se prirodni i masivni ton u srednjim i karakteristicna SET prostorna prezentacija, nema  ultimativne dinamike, mikro detaljnosti i otvorenosti najboljih tranzistorskih pojacala sto se mozda moze postici sa direktno grejanim drajverom bez gubitka srednjotonskih tonalnih kvaliteta.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...