Jump to content

Aya 2 DAC Iskra trafo balance


shonne

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 14
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Dobijanje balanced signala od SE uz pomoć bilo kakvih izvedbi pa makar i trafoi, bilo šta, ti je kao da na tvom pasatu nabudžiš krila i očekuješ da poleti. Al ne može, nije zamišljen kao avion...

Ali pošto nisam ni Zen ni ZZZ izvinjavam se na mešanju, neću više...

 

edit: Ja bih prepravio Ayu da koristi 2 TDA1541 čipa - ako može uopšte 1541 u mono mode, msm da ne može... pa tako znači, drugi neki DAC, jbm li ga.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mislim da je Aja single ended izlaz? To znaci da jedino mozes da priklucis primar na SE izlaz a sekundar CT (ona 2 izvoda u sredini povezana zicom) da postavis na masu za balansirani izlaz. druga 2 izvoda na sekundaru su ti + i -. Medjutim to su trafoi niske induktivnosti ima primeraka od cak o 0.25mH tako da je potreban veoma jak driver buffer za ispred tih trafoa. Tih 600 oma ne vazi. Vazi ali za jako skacen opseg u niskima... Mslim da aja ima neki OP amp buffer na izlazu pa tu ne bi trebalo da bude problema. Bitno je da polariteti budu ispravno postavljeni da signal ne bi bio u obrnutoj fazi. Ne seca se tacno kako ide ali da se izmeriti pomocu sweep funkcije a onda se pogleda step response ako prvo ide u pozitivnu stranu onda je OK. Terminise se ne sa 600oma nego vise jer obara previse visoke i unosi efekat kompresije. iznad 1.2K do 2.7K. Fround pin ide od nize impedanse ka visoj pa se moze postaviti na lonce XLRA ili onaj stift a moze i na sasiju. Mislim da je konzerva trafoa kratko spojena sa tim pinom tako da ako se montira na saiju a sasija je uzemljena na shucko ground onda ce i taj pin biti tamo...

Trebalo bi da signal bude tisi za oko 6db ako se ida serijski sa primarima kao sto je i povezano, moze i paralalno ali je onda induktivnost premala

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sta kaze manual...
Another OPA861 is used like a voltage buffer, so its base is the input and its emitter is the output. Output series resistors 150 Ohm are used mostly to protect OPA861 from short, because OPA861 don’t have internal protection.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

I Shonne... kako ti zvuci ta Aya?

Kako zvuci u odnosu na neki skuplji DAC sa lampama, i jel ta "muzikalnost" skracuje dozivljaj na polju rezolucije , 3D scene i ostalih audiofilskih pridjeva i nadjeva?

Kao vlasnik pomenutog DACa, koji jos nisam slusao jer sam ga uzeo dok sam van zemlje a eno ga ceka me kuci, mogu samo da se lozim i zamisljam kako svira...a iz ovakvih komentara gradim zvucnu sliku celog sistema (koji takodje nisam cuo ...amp i zvucnici) pa tako zamisljen zvuk pokusavam da apgrejdujem u glavi novim kupovinama ( i dalje na slepo/gluvo) . Drugim recima , ja sam vrlo poremecen mladic :)...kako dok sam bio prisutan nisam uspeo da sklopim neki sistem koji bi mi se nesto previse svidjao i kako je bilo puno mismatcha i nenabavljivih uredjaja (dok nisu poceli ovi da dovoze od preko) , odlucio sam da pazarim sve na slepo po komentarima i mislim da cu da se upiskim od srece kad se vratim...a posto nema puno komentara za AYAu na netu zanima me tvoje misljenje...a ako si psihijatar moze i ono drugo misljenje :)

Vidim da je bio na oglasu pre nekog vremena na KP ...TDA1541 DAC , mislim od onog lika koji prodaje one "Verita" uredjaje i slicne brand-name/no-name licne konstrukcije i taj je imao dal bese 10 chipova ukupno ili jedan po kanalu , ne secam se, neko ga je pazario i takvog za 1200e... 

Ja bi ti mogao jedino preporuciti da kontaktiras ne cak ni Pedju Rogica, koji nesto ne voli da se njegova gotova resenja menjaju na bilo koji nacin i ima negativan komentar na bilo kakvu ideju o upgradeu,, nego kontaktiraj Neskora, koji je jedan od onih audiofila koji ima "sluha" za dobar zvuk po mom misljenju i zeli da proba i nauci (reci jednog od bivsih admina ovde :) ) ... on ti je, sada moju Aya-u resio s vrj otpornikom za IV pa na trafo (mozda moze taj tvoj) pa to sve na CCS u anodi ako skapirah... Iako pokusavam da iz njega izvucem bilo kakvu opciju o upgradeu , ne uspevam pa kapiram da je to jedno od boljih resenja , posto bi verujem , a mislim i da jeste, probao sva druga. 
Slusao sam dosta babaroga od sistema ali nekako mi je njegov uvek bio najmuzikalniji..., promeni on tu uvek nesto, proba , ali sta god da ubaci zvuci do jajona...nekako nasuprot meni...ja sta god da sam probao uzeo uvek je zvucalo nemuzikalno...ne znam jel ga jednostavno sere ili ja komponente biram po estetici pa se zajebem ali mislim da ces najbolju ideju kako da zavrsis Aju dobiti od njega...

Iskreno bi voleo da probas da napravis nesto drugo pa kad se vratim da ih stavimo na poredjenje da vidimo dokle mogu da se poguraju ti stari biti.

Srecno

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ok kad dodjem tamo ocu da uzivam u osecaju nerada i neplacanja kirije drugome dok me voljeni sluze a sve u cilju popravljanja mentalnog stanja narusenog brzim kapitalistickim nacinom zivljenja i neizvesnoscu sta sutra donosi...pa ne bih da mi takvo heroinisanje uz slusanje muzike pokvari porucivanje delova s neta, cekanje na iste uz odlazak na carinu i placanje iste bez razloga.

Kad bi nasao splav na Savi koji ima dovoljno dobru struju za hifu preselio bi se tamo.

Odavde mi je lakse da nabavljam egzotiku pa u nedostatku kvalitetnog drustva i zabave, hladnog okeana i ajkula u njemu (nasuprot idilicnim fotografijama zbog kojih sam i dosao ovde) moram da se zanimam s necim, a kako je gudra preskupa a top modeli ne kapiraju moj smisao za humor , odlucio sam se za hifu :)

Jbg , daljina ucini svoje, malo mi svi nedostajete a i domovina uz vas pa ponekad preteram u smaranju. A kako forumska pravila ne pokrivaju takvo ponasanje i kako sam vam daleko od dohvata ruke, bojim se da me morate trpeti takvog kakav sam...a i ovakav kakav sam, bolji sam od onih bisera ranije sa foruma...setimo se Ljube, bata bane germanijuma i slicnih :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...