Jump to content

Folije za stakla


guja011

Preporučeni Komentari

Znam još odavno da je komplikacija, ali kako sam koji auto vozio i menjao, tako se menjali i propisi, pa nisam ispratio. Evo, od kada sam uzeo renoa letos, promenili se već 2 puta :rofl:

Čitao na reno forumu: http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=269.msg764962#new

U tom trenutku, letos kada sam hteo da izvršim ugradnju, sve komplet je bilo oko 25.000 za Megana. Sada vidim da su ukinuli lopovsku taksu 3300 dinara i smanjili atest sa 4800 na 2400 pa bi došlo na nešto ispod 20k... sa sve ugradnjom.

Ili da čekam 2025-u da uđemo u EU pa da ukinu atest :D

Hit dana u emisiji: Lik iz EU koji dok priča jedva se suzdržava da ne pukne od smeha  :rofl:  Mislim da je plakao od smeha kada je izašao iz studija, ono: "OMG, stupid Serbs :D "

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nekome iz čisto estetskih razloga, a meni recimo da ne prži sunce leti pozadi porodicu dok se vozi. Veoma bitno, pogotovu od zadnjih godina kada sunce više nije leti normalno nimalo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Leti je paklena pomorandza i kolima bez folije, ne mora neko suludo zatamnjenje, ali mora da odbija uv i ir. Previsoka je temperatura u kolima, sto je daleko nebezbednije nego voznja sa lako zatamnjenim staklima.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za decu koristim Chicco zavesice koje se po potrebi skidaju. Iskreno ne pamtim kada sam vozio decu za vreme velikih vrucina preko dana. Veci mi je problem pozicija vozaca, tu zna da bude pakleno.

 

Da, sa klimom oprezno kada su velike vrucine i kada se voze deca.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Možemo da nastavimo sa osporavanjima do u nebesa, može i ćebetom da se pokriju stakla, da kažemo da klima ne valja (a valja u mom konkretnom primeru), i svašta još nešto.

Tek, neosporna je činjenica da folije pružaju odličnu zaštitu od UV zračenja.

Sad, da li je isplativo (kod nas, pod ovim uslovima) ili ne, je drugo pitanje, odnosno pitanje u ovoj temi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Imao ja folije na Renou. I jedva dočekao da ih skinem. (BTW nenormalno teško se skidaju)

Lepo to radi u podne ali u sumrak i noću toliko smanji vidljivost da je opasno voziti.

 

Kao i u svim oblastima i ovde važi "ako ti nije fabrički ugradjeno, sve to aftermarket je smuti pa prospi"

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nije bas tako, napravljena je jasna paralela izmedju aftermarket plina i folije za stakla, Za plin ne treba sertifikat proizvodjaca vozila, a za foliju treba. Cisto birokratsko zavrtanje usiju narodu, posto im deluje da se raja "bahati"..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja imam folije i u četvrtak idem da mi oljušte stare i stave iste takve ali nove atestirane. Koštaće me 80 eur (FIAT 500L). Često vozim mačke na daleke izložbe pa mi je to neophodno - ne bije im sunce, osećaju se ušuškano i bezbedno, i mirne su. Tačno je da se noću ne vidi ništa, za parkiranje su neophodni senzori. Deci verovatno smeta što ne vide ništa. Smešni su mi wanna-be krimosi koji imaju najcrnje folije na bočnim staklima, pa noću spuste prozore da bi bar nešto videli ;) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

9 minutes ago, vladd said:

Pa to je sustina, tako se prezentuju VIP persone i njihove ekspoziture u podzemlju. A raja hoce da glumi vip, a to ne moze bez dodatnog savijanja na salterima i placanja taksi.. :D 

Zato i treba otvor na šalteru da bude postavljen nisko, kad podanik dođe da plati da se malo savije u znak poštovanja prema višoj sili.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

T

Zato kod nas u većini banaka šalterski službenici ( uglavnom službenice ) stoje tj nemaju stolicu. Kao ravnopravni smo ? , a i zbog :) , učinkovitosti . Kao ona se uvalila u stolac , a ti čami čekajuči ! . Nisam siguran jel me viče iritira "saginjanje pred šalterom ili lažni osmijeh sa pitanjem naravno formalnim : DOBAR DAN KAKO VAM MOGU POMOĆI  :(.

.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...