Jump to content

ZM, random zanimacije

Zen Mod

Preporučeni Komentari

probalo se nesto, izbor jednostruke triode po kanalu, proper pristup za SE

imajuci na umu teh. karakteristike, kao i izbor istih na trzistu

prvo PC900

malo sam se iznenadeo & zabrineo ........... kad sam poceo probati iste u kolu ........ sve nove, a u stranu stavljam 50%

a imam bar 50kom novih

bice da je to izradjeno kad je EI RC poceo da se raspada

kujgabe, cu napravim mndjuse od njih

pc900-1.jpg

pc900-2.jpg

pc900-3.jpg

pc900-4.jpg

pc900-5.jpg

Podeli na ovim sajtovima

al se obsetih......... E180F/6688/6Ж9П ....... mlogo lepa triodica ....... 

E180F ima vecu strminu od PC900, koja ima vecu strminu od E/PCC88

ruskih ima na kile dzabaka

nadjoh po kutijama 4 Siemensa i 5 ruskinja .......... malo sara Ug, al sve je to ihaj

e180f-1.jpg

e180f-2.jpg

e180f-3.jpg

e180f-4.jpg

e180f-5.jpg

Podeli na ovim sajtovima

Pre sat vremena, Zen Mod reče

6Ж9П

Ne želimo dizanje cijena, pa treba smanjiti pohvale na netu.

Posebno loše su one na kojima piše EV.

Koristio sam ih na LCR Phono preampu umjesto NOS E180F.

😎

Podeli na ovim sajtovima

pre 1 sat, Zen Mod reče

:Viannen_loungelizard:

ttnka.png

b.a1.png

:girl_ten: 
Must....resist......the tube call.
Bude li kit, dobra je prilika da cu godisnji planiran za April sljedece godine provesti gnjaveci forum s novim avanturama najsmotanijeg diyera s obje strane Rio Grande.
Sad necu. Idem od ponedjeljka na GO, ali imam samo 18 dana na raspolaganju i oko 40 neraspakiranih ploca. Ne mogu sve to da postignem! :crazyrocker:

:D 

P.S. Nista ne fali Iron Pumpkinu! Vise je radi toga da malo gnjavim s pitanjima zasto se svaki put kad drzim lemilicu osjeti pecena slanina. :rofl:

Izmenjeno od zerowaf
Alzheimer
Podeli na ovim sajtovima

• 2 nedelje kasnije...
On 3/28/2023 at 10:20 PM, prophet said:

Canton Plus S. Vredi poslusati. Manji su po dimenzijama. I jeftiniji su, cena 30eur. Mislim da imaju potencijal za mod. Slusao tamburicu, dusu dalo za tu muziku.

Od tih micro zvucnika slusao sam a da vrede aktivne EV. Ne znam model, davno bilo tamo 90-ih u jednom Bg studiju.

Malo vadim iz naftalina, ali moram da podelim iskustvo sa ovim kutijama...

Nabavio sam ih pre par dana za "jaču" cenu od pomenute :D 

Malo je reći da sam ostao zatečen zvukom. Sa dva aktivna DN8 sub-a, rade fenomenalno!!!

U naletu ludila sam pazario i SL-520.2 i oni isto rade odlično, ali ovi malci su pravo otkrovenje.

Imaju neverovatan prostor i veoma prijatan "timbar" , ton ili kako god...Vokali isto jaako lepi. Očekivano, fali im midbasa i kick-a, rezolucije u visokima, ali sa subovima sveukupno to radi jako jako finoooo...prosto mi se ne skidaju sa isoacoustics klocni. Vrv da bi još bolje radili sa boljim kondovima. Problem je što su vrednosti malo jače (6.8uF i 39uF) pa se postavlja pitanje ima li smisla ulagati 2x ili 3x vrednosti kutija u kondove.

Jel to njihov najbolji vintage dvosistemac? Rado bi se samozatrpao i sa ostalim modelima, al me hebe nedostatak prostora u stanu.

Izmenjeno od chakija
Podeli na ovim sajtovima

Valjalo bi probati, mada i u ovoj postavci ne čujem da mi nešto preterano smeta kod njih 

IMG_20241120_231120.jpg

Tu su i fensi sl-520.2 koji isto jako lepo rade sa BF8, sto me je bas prijatno iznenadilo. 

IMG_20241120_231318.jpg

Izmenjeno od chakija
Podeli na ovim sajtovima

ja rekoh, a ti radi kako hoces

desavalo se da govnavi zvucnik izvadis iz kutije a on se pretvori u lepotinju

sta mislis koliki se napredak moze ocekivati od drivera koji lepo peva u kompresiji , izvadis ga iz kutije i oslobodis sav njegov dinamicki potencijal .......

msm, ne mora na baffle - nije dipol svaciji cup of tea, al moze u pravu transmisiju, dobijs monopole sa svim prednostima smestaja na open bafflu

potrazi malo najskuplje gradnje sa negdasnjim Focal driverima ........... 

ene, sviraju malci i ovako ....... volja ti

Podeli na ovim sajtovima

Dobro jutro,

Najbolje imati i jedno i drugo, u dve sobe. Sada mi u dnevnoj sobi svira 8" fullrange u OB + 10" bas u kutiji.

U drugoj sobi sviraju malecki 3" JVC fullrange + 8" subwoofer. Lepo svira i jedno i drugo, zavisno od raspolozenja. Ali nista nije "ultimate", uvek moze bolje, drugacije...

Podeli na ovim sajtovima

Bravo Vix! 

Sad zakačio opet ove nove metalne...nisam ih ranije pomagao sa subovima, međutim kao i svaki put do sada pokazalo se da dodatni subovi dodatno poboljšaju situaciju. (ako valjaju i adekvatno se podese, naravno) 

Pustio malo Tool od jutros... Jebem ti lebac kako dobro rade! Znaci stvoreni za ovu muziku! Malci se ukake kad trebaju da isteraju npr. drone i detalje bas  gitare, dok ovi rokajju samo tako!

Međutim, Bill Evans, Trio Joubran, Dominique Fils i slično lepše rade na malcima. 

Btw Sorry za hijack teme - moram malo da podelim honeymoon hype :)

Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...