Jump to content

berza Dorcol Plac


Preporučeni Komentari

ma ima smisla, obzirom da su prodavci na discogs većinom fizička lica, mogu (i hoće) da deklarišu nižu cenu (ili da je ne stave), a ni Carinici nisu baš uvek prilježni - NS carina je rigidna, dok su u BG malo mekši.. na polovne ploče ne bi trebalo da obračunavaju PDV, ali to na žalost nije pravilo..

PDV je 20%, carina bude 10%, šiping - to zavisi od težine, zemlje u kojoj je prodavac, načina transporta (obična pošta, registrovane pošiljke itd)

Ali: Discogs nije prodavac, ne kupuje se od njih, oni posreduju između prodavca i kupca i faktor su sigurnosti za obe strane, isto kao i PayPal

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Vinilni lončići su odavno pobrkani... Kada čujemo poziv na "berzu", imamo romantičnu percepciju druženja i đoranja ploča sa prijateljima - imam dva In Rock, daj mi Machine Head :) 

Ali realnost je surova - tamo nas čekaju nakupci sa jednom istom nebitnom ponudom, ne prodaju ništa ali dolaze da pecaju i vrebaju ako se pojavi neki gušter da ga opleve i 15 minuta kasnije plen prodaju po duploj ceni (na moje oči se desilo u Mikseru, već pomenuti Kim prvi album promenio nekoliko ruku i sa 15 stigao do 50 eur).

Ako Šćepan i društvo misle da im ikada više neko dođe, neka se smisle da li će to biti Sajam novih i polovnih ploča (znači distributeri, dileri, nakupci, vlasnici prodavnica ali sa fiskalnim kasama, garancijom i sve) ili prava berza, to jest prosta razmena ploča među hobistima.

A ovi sa šverc-komerc robom poslaganom na čaršafima... no comment, dno, kao 90-tih na buvljaku...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

kako sa pločama tako i sa uređajima, sve preprodavci

ne možeš bre da nađeš čoveka koji je nešto slušao pa se zasitio, hoće bolje, šta god, pa prodaje...ma kakvi, sve kontejner prodavci

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...