Jump to content

6V6 Salas Preamp by Alex


Aleks

Preporučeni Komentari

  • 2 nedelje kasnije...

@AlexxDokle stiže? 

Vidim ja da si ti zadovoljan sa ecc82 i nećeš dalje da radiš.

Ja dobio zavojnice pa da se igram dalje. Konsuktovao Brku, hvala Brko, čisto da proverim oko redosleda šta i kako. Povezao ispravljačicu, kondove, zavojnice, nakačio otpornike i uključio. Mora da priznam da sam se malo udaljio za svaki slučaj :D. Prvi put mi je, znam neznalicu pa za svaki slučaj. Osim blagog zujanja trafoa ne beše ništa više. Lampa blago svetli, otpornici se jako greju, znači proradi. Ne nađoh ovde jače žičane otpornike od 10w pa sam njih uzeo. Fino greju. Paralelisao i opet vreli.

Pri probi napajanja si, ako se sećam, stavio 10k otpornik pa me interesuje koliko si volti izmerio. Jedan šant sam polemio odavno, hvala na uočenoj grešci, pa kad prođem i proverom da li sam sve ispravno polemio probaću ga i ako radi onda i drugi lemim. Onda dolazi fvinale i sam preamp. Tako mi to daleko izgleda. 

Pozdrav i ne odustaj.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma gde sam odustao, nego, ono, kako kazu, januar najduzi mesec :D
Dok ne skutijam ecc ne krecem dalje, a to ce valjda prvo sledece...

Eno slika neku stranu unazad, valjda 397V sa 10k, ne mog motam preko mob.
Racunam oko 385 pred shunt.

 

44 minutes ago, skrstic said:

Ja dobio zavojnice pa da se igram dalje.

Od kad si narucio dok stigne koliko prodje vremena?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Juče, nedelja prepodne, nije bilo obaveza pa reko da nastavim sa igranjem. Došao na red šant koji sam odavno polemio. Pogrešno zalemio led diodu i naravno "jako" je zasvetlela pa posle više  nje :D. Polemim drugi, uključim i led dioda polagano zasvetli. Podesio po uputstvu Salasa i sve super. Danas kolega našo led diodu u nekim zaostavštinama i spasao me odlaska u grad. Nije 3mm nego 5mm ali i nije bitno. Zalemio, uključio i radi. 

Šant ima 2 trimera. Jedan služi da preko njega našteluje se koliko mA daje a drugi V. Amperaža se lepo šteluje i sve je ok ali voltaža zeza. Dođem do skoro 320V i tu je kraj a trebalo bi da naštelujem 340 kao na drugom. Mogu da smanji ali da prebacim 320 ne. Skinuo trimer i ok je. Sad umesto da polemim delove na predpojačalu nemam pojma koji mu je andrak te neće lepo da radi i nervira me. Nadao sam se da ću danas da povežem sve i probam. Ovako ... Uh... Nemam ideju šta da mu radim. Pregledao lemove, neke prelemio i opet isto. Da je barem nešto ljudski izgorelo da zamenim. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Salas u uputstvu koje mnogo ne volimo da čitamo kaže:

Screenshot_2.jpg

Tako da bi ja stavio 3mm crvenu generičku, koja troši 2mA na 1.8V...  Ako staviš diodu koja imitira CCS koji vuče 10mA umesto 2, dobro imaš više od 200V uopšte......

Evo ti jedan snimak da ilustruje šta se desilo u tom šantu:

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...