shonne Napisano Maj 22, 2022 Share #1035 Napisano Maj 22, 2022 (izmenjeno) Moozda njemu i ne fali secer, da mu se mozda ne slosi od toga. Koliko ja primetio oni su odusevljeni sa Sparkos... Ko bi ga znao sta im treba 🤗 Izmenjeno Maj 22, 2022 od shonne Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 22, 2022 Share #1036 Napisano Maj 22, 2022 pre 7 časa, shonne reče Moozda njemu i ne fali secer, da mu se mozda ne slosi od toga. Koliko ja primetio oni su odusevljeni sa Sparkos... Ko bi ga znao sta im treba 🤗 Sparkosu ne fali šećera...I sam NIXI kaže da mu je svejedno slušao lampe ili Sparkos kao rezervu. Što je najgore bipolarac je...da ima jfetove pa da čovek poludi za njim. Ovako nemam pojma šta je magija ali realno postoji. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
shonne Napisano Maj 22, 2022 Share #1037 Napisano Maj 22, 2022 Da vam posaljem preamp sa jfets da cujete 😁😛 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 22, 2022 Share #1038 Napisano Maj 22, 2022 pre 15 minuta, shonne reče Da vam posaljem preamp sa jfets da cujete 😁😛 Pošalji njemu.... Ja sam se prezasitio svega..i tvikovanja i lemljenja i duvanja kalaja... Mora da odmorim malo shonne and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Maj 22, 2022 Share #1039 Napisano Maj 22, 2022 IMHO, uz sve priče o vjernoj reprodukciji i neutralnosti ipak je to reprodukcija i da bi nas zavarala treba biti "neutralnija" od stvarnosti, tj. trebaju nam naglašeni neki harmonici da bi nas se lakše zavaralo. Netko ih stvara u preampu, netko u ampu, netko na izvoru, netko svuda. Nema apsolutne vjernosti, ali zato ima tako dobrih laži da nam ni ne treba stvarnost. zika and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
shonne Napisano Maj 22, 2022 Share #1040 Napisano Maj 22, 2022 sve je to lepo, ova igranka sa sredjivanjem sistema ne zavisi samo od jedne komponente, nego od celog sistema, kako uklopiti. Papa je mag za tu THD pricu. Kod njega, sve sto sam slusao ima svoj smek. Preampi su savrsenstvo. Point 8 je na cekanju. Ono, i za point 5 postoji prica i ako je izaslo iz produkcije da se pravi po narudzbini steta sto necete da vam posaljem preamp... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zika Napisano Maj 23, 2022 Share #1041 Napisano Maj 23, 2022 (izmenjeno) 7 hours ago, zerowaf said: IMHO, uz sve priče o vjernoj reprodukciji i neutralnosti ipak je to reprodukcija i da bi nas zavarala treba biti "neutralnija" od stvarnosti, tj. trebaju nam naglašeni neki harmonici da bi nas se lakše zavaralo. Netko ih stvara u preampu, netko u ampu, netko na izvoru, netko svuda. Nema apsolutne vjernosti, ali zato ima tako dobrih laži da nam ni ne treba stvarnost. Sećam se, kao da je upravo bilo (nakostrešili su se, u ljutnji, neki), kada sam, upravo ovde, opisujući Šolajin TVC, koji, i dalje, naravno, imam, napisao da je „dosadan“, kao najveću pohvalu koju sam mogao napisati. I dalje tako mislim, i tražim to u svakom od uređaja koje slušam. Jednostavno, nemam potrebe da ulepšavam stvarnost. Baš nju, jednostavno nestajanje uređaja u slici, i tražim u uređajima. Izmenjeno Maj 23, 2022 od zika Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 23, 2022 Share #1042 Napisano Maj 23, 2022 pre 7 časa, shonne reče steta sto necete da vam posaljem preamp... Ako Mika neće ja oću. Ako se ti ne plašiš da se ne ošteti nešto u transportu, meni to uvek uzrokuje strah. Obično kad su takve stvari u pitanju pošalje se preko nekoga ko dolazi kolima do Bgd pa se dogovorimo za primopredaju. Nego koliko to kila ima, mogu da dam samo adresu na poslu jer je dostava pre podne, a parkiram se kilometar od posla jerbo ovdi parkinga ujutru nema. A šetnja je zdrava, tako kažu. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 23, 2022 Share #1043 Napisano Maj 23, 2022 vladd and dejanco32 je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
shonne Napisano Maj 23, 2022 Share #1044 Napisano Maj 23, 2022 9 minutes ago, NIXIE said: Ako Mika neće ja oću. Ako se ti ne plašiš da se ne ošteti nešto u transportu, meni to uvek uzrokuje strah. Obično kad su takve stvari u pitanju pošalje se preko nekoga ko dolazi kolima do Bgd pa se dogovorimo za primopredaju. Nego koliko to kila ima, mogu da dam samo adresu na poslu jer je dostava pre podne, a parkiram se kilometar od posla jerbo ovdi parkinga ujutru nema. A šetnja je zdrava, tako kažu. od tvikovanja, mozete samo da stavite neki bolji kabli sa iec...jer trenutno na njemu je dvozilni iz starih EI televizora ostalo ne pipati Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 23, 2022 Share #1045 Napisano Maj 23, 2022 Kablovi nisu problem. Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
vladd Napisano Maj 23, 2022 Share #1046 Napisano Maj 23, 2022 7 minutes ago, shonne said: na njemu je dvozilni iz starih EI televizora Iz vremena kada su se žice pravile od svežeg i nerecikliranog bakra LightMatic, Vix and shonne je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 23, 2022 Share #1047 Napisano Maj 23, 2022 Ako ima IEC, to je završena priča. Ako bolje zvuči taj komunistički, sa njega će slušamo. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Maj 23, 2022 Share #1048 Napisano Maj 23, 2022 10 hours ago, Zen Mod said: zna se - imaju merenja uradjena od strane @zeljkor ...... gde se lepo vidi THD... dakle, treba ti sad nesto da doda drugog harmonika ..... ili prepravljaj amp da dobijes vise istog Pa uvek moze da se doda kasicica secera u vidu H2: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.firstwatt.com/pdf/art_h2_v1.pdf&ved=2ahUKEwjXl-LIg_X3AhWpzYUKHSMeBFoQFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw2UmR5MGlVW8bnn2Am_xE9f Meni to lepo secrilo u kombinaciji sa chipampom... Samo je fora dodati samo jednu kasicicu, ako negde ima jos jedna, nece da valja... Recimo meni je kuci nalepse svirao F2, i to samo sa B1 baferom ispred. A na papiru-najgore pojacalo A eve ga i H2: LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Maj 23, 2022 Share #1049 Napisano Maj 23, 2022 pre 2 minuta, Vix reče Pa uvek moze da se doda kasicica secera u vidu H2: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.firstwatt.com/pdf/art_h2_v1.pdf&ved=2ahUKEwjXl-LIg_X3AhWpzYUKHSMeBFoQFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw2UmR5MGlVW8bnn2Am_xE9f Meni to lepo secrilo u kombinaciji sa chipampom... Samo je fora dodati samo jednu kasicicu, ako negde ima jos jedna, nece da valja... Recimo meni je kuci nalepse svirao F2, i to samo sa B1 baferom ispred. A na papiru-najgore pojacalo A eve ga i H2: Pa ti si napravio slastičarnicu!!! LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 23, 2022 Share #1050 Napisano Maj 23, 2022 Ama ceo forum je jedan veliki perfomans. Vix, LightMatic and dejanco32 je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 23, 2022 Share #1051 Napisano Maj 23, 2022 pre 8 časa, Mikorist reče Sparkosu ne fali šećera...I sam NIXI kaže da mu je svejedno slušao lampe ili Sparkos kao rezervu. Pa dopalo mi se u onom malom pretpojačalu kako zvuči. Napraviću opet, ali varijantu bez mosfet follower-a, da ih uporedim. I poručio sam OPA1622 jer on tera slušalice bilo kakve bez problema (150mA max.). Sparkos je tu strujno dosta slabiji (40mA max.). Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
dejanco32 Napisano Maj 23, 2022 Share #1052 Napisano Maj 23, 2022 1 hour ago, Mikorist said: Kupuj kablove, kupuj kablove, kupuj kablove.... Mikorist je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
shonne Napisano Maj 23, 2022 Share #1053 Napisano Maj 23, 2022 2 hours ago, NIXIE said: Ako ima IEC, to je završena priča. Ako bolje zvuči taj komunistički, sa njega će slušamo. nema IEC...samo zalemljene zice na stampu. Vi birajte koji cete IEC da stavljate, i sa kojim kablovima da probate. Samo nemoj da se posle samokaznjavate sa kablovima po ledjima ako dvozilni odnese pobedu Vix, dejanco32 and Leonardo je reagovao/la na ovo 1 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 23, 2022 Share #1054 Napisano Maj 23, 2022 Džaba sve to kad ti jfetsi nema nigde da se kupe. Zato džabe da slušam neću. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Leonardo Napisano Maj 23, 2022 Share #1055 Napisano Maj 23, 2022 Jao shonne, zašto si to napisao! Sad će krene tsunami apgrejda sa Lapp n-žilnih šildovanih na dvožilne napajačke kabline, pa trka za harmonicima i sivim šumom itd...itd. zerowaf and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
shonne Napisano Maj 23, 2022 Share #1056 Napisano Maj 23, 2022 Just now, Mikorist said: Džaba sve to kad ti jfetsi nema nigde da se kupe. Zato džabe da slušam neću. Ne brini se, dacu ti source, original gde da kupis 😂😁 Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah