Jump to content

Festival Audio Konstruktora (Švajserbal) - 30. IX / 01. X


Aleks

Preporučeni Komentari

Društvo - drago mi je da vam se svideo ugođaj - meni jeste :P

Prvo da pomenem one koji su bili sprečeni da dođu, InSides, Pchelac, Skrstic, krokodil... jako ste nedostajali, šta da kažem. Bože zdravlje družimo se naredni put!

A svima koji ste došli, MNOGO mnogo mi je drago što sam vas upoznao, nemam koga posebnog da pomenem, sa svakim sam dokačio minimum jednu temu o ovom našem prelepom hobiju... i nadam se da će biti još ovakvih druženja.

Što se same slušaonice tiče - ko je bio video je da tamo jest da ima stakla, ali ima i dosta masivnog drveta u stubovima i plafonu, pa je to bio jedan upside ugođaja. Sa druge strane, koliko nas zaista ima akustički tretiranu prostoriju za slušanje muzike... :) Meni ono bilo super. Imao bih još svašta da napišem, a moj utisak druženja, što se sprava tiče:

25 minutes ago, chakija said:

Stvarno, kako je svirao Aery amp?

Aery je jedan od najboljih ampova koje sam ikada čuo. Sad, nisam ja baš mnogo merodavan, nisam se naslušao ampova, ali...

Nakon kraćeg razgovora sa Pakom, konstruktorom ampa, cele noći sam razmišljao šta je unutra i nakon gledanja slike unutrašnjosti ampa (sa KP-a) i definitivno znam šta je čovek napravio. Reč je o jednoj staroj topologiji, koja nas uveseljava već 40+ godina, i uvek je iznova i iznova stavljamo pod radar, i ona se malo malo pa javi da nam kaže i pokaže šta je to ustvari High Fidelity audio pojačivač. I zato što tragamo opet za nekim "svetim gralom", ponovo je izgubimo iz vida i nastavimo da tragamo... dok nas ona opet ne trgne, a mi kažemo: Pa nemoguće da amp AB klase tako može da zvuči. Može.
Paka je samo, verujem, uveo nekoliko svojih "tvikova", ultimativno kvalitetne komponente i napravio pojačivač zaista vrhunske klase i zvuka. Isterao je moje Boenicke iz gaća tako da sam prestao da sumnjam u njih i zasijale su kao na onim youtube klipovima... sve vreme sam ih terao pogrešnim ampovima :(

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ostalo - BJ2 mi je žao što nisam mnogo slušao, Hiraga el cheapo je na standardnom nivou pojačala A klase - to ne može da omane nikad, samo što su joj potrebni efikasni zvučnjaci zbog male snage, BatoMM! Jako dobar amp! (al meni opet to... 2xLM3886 po kanalu, uh bre mnogo integralnih kola za moja shvatanja audio pojačala)... TPA3116 Sirov je iznenadio, pozitivno! Ima on tu nekih svojih prljavština digitalnih kao i svaki digitalni kinez, ali je definitivno pojačalo sa kojim se može živeti.

2. utisak večeri je Zenova gvozdena kornjača - nazvao sam ga Level-up Preamp - diže sistem za jedan nivo iznad :) Sad dal' je zbog nešto većeg gaina, ili sad tu ima nešto sa tim TVC-om... jfet buffer... ne znam. Mnogo moćno!

Ako mi je nešto promaklo, zaista se izvinjavam....

Još jednom hvala svima koji su pomogli da nam ovakvo jedno okupljanje prođe u najboljem raspoloženju, nadam se da ste uživali :)

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Slikano kod DJurice posler povratka kutija za ALTEC A8  koja nije zavrsena a bila bi mozda na Faku da je bila gotova.Ambijent i atmosfera na nivou ALEX dobar domacin i sve pohvale.Mislim da smo culi sta je trebalo cuti i izmenjali puno kombinacija pa se svako nasao gde je i sta mu je mozda potrebno.Gosn Pakonja sa svojim spravama je ustvari pokazao razliku sta bi se moda i trebalo cuti jer je imao kompletnu opremu a bogami i VOLANDOVU I ZENOVU takodje pa se videla razlika u svemu tome.Cak su i neki koji beze od zarulja/cevi/ ustanovili da ce ipak morati u preampu da ih ubace.Dacho i njegova sto on kaze,, jednostavna masina,, je mene licno ostavila bez texta jer sam stvarno video koliko je tu rada,znanja i iskustava ulozeno jos i da se moglo cuti i malo analogije bio bi potpuni dozivljaj.:beach:

IMG_20171001_174231.jpg

IMG_20171001_174305.jpg

IMG_20171001_174322.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zaboravih SIR OLIVEROVU zver u ovoj kutijici sa vumetrima i prelepog dizajna.Kad smo mu prikljucili lampe kao preamp se veoma dostojno pokazo sa obzirom na svoj cenovni rang i velicinu.:happy64:

IMG_20171001_104131.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 hours ago, shonne said:

doktore, a one slike u dzakuzi? :D

A to - dogovorio sam sa Wolijem otkupnu cenu od 100€ za tu sliku - čitaćete u SKANDAL-u kao ekskluzivu!

ŠOKANTNO! Sir Oliver i Doktor censored !!!

:D:D:D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

A to - dogovorio sam sa Wolijem otkupnu cenu od 100€ za tu sliku - čitaćete u SKANDAL-u kao ekskluzivu!

ŠOKANTNO! Sir Oliver i Doktor censored !!!

[emoji3][emoji3][emoji3]

aaa, jok - 100 Evropljanja je početna cena na licitaciji za te fotke [emoji4]

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

32 minutes ago, 2a3 said:

Gosn Pakonja sa svojim spravama je ustvari pokazao razliku sta bi se moda i trebalo cuti jer je imao kompletnu opremu

Samo jedna ispravka, moj je bio BatoMM a Aery je od mog prezimenjaka Pake... Jbg kad imamo isto prezime i slicne nadimke pa nas ljudi mesaju... :)

Drago mi je sto sam vas sve upoznao (neke manje a neke vise), ali bice vremena jos za druzenje i okupljanje...

O spravama necu pricati pojedinacno jer je sve to individualno kako se kome sta svidja, ali moram da kazem da mi je drago sto su svi bili zainteresovani da cuju razne kombinacije sprava...i sto su svi imali strpljenja da odslusaju sve te lude kombinacije :)

Odoh sad malo da gnjavim sina jer me se uzeleo a posle mozda dodam jos neki komentar... :)

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

mda

 

Old Vifa trosistemci iz Kekende = definitivne zvezde festivala

nadrasle i svoju velicinu a kamoli ulozenu vrednost

Infinity - odradile posteno ulogu najvecih kuteja za popunu prostora , smatram da predstavljaju strahoviti potencijal , kada bi se neko debelo pozabavio skretnicom

primer kako fabrika evidentno straobalno investira u jedinice , al' imzenjeri ...... ne da ne znaju da naprave skretnicu , niti da su gluvi ...... nego jednostavno imaju pogresnu ideju sta bi to zvuk trebao biti

no hard feelings - moja licna  impresija

 

mali Boenicke - jbga , posto sam prethodnu noc sastavio dva sata spavanja , evidentno sam dremao na stolici kad su oni svirali

ostatak sprava ne bih mogao komentarisati , paznja mi je definitivno bila na humanoj strani

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...