Jump to content

Kazalište Pozorište Gledališče Teatar


Preporučeni Komentari

  • 4 months later...

koronom su ubili KPGT, procenili da je doza melodrame koju Šizoje emituje, sasvim dovoljna za pučanstvo, sve više od toga bi bilo fatalno

kad se preboli vajkanje i lament nad starim do brim vremenima, istraživanjem se dođe do interesantnih otkrića - msm, nije baš neko novo otkriće, oni nešto stariji se sigurno sećaju naslova, ako već nisu bili na jednoj od 1,5K predstava.. nači:

Teatar Levo - Rastibuđilizovane Klejblezable, na youtube, slušanje po nahođenju

7ACZuiLOthx40kozoYWJlSK-AVmsx89dmuqpGuSo 

 

 

 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 months later...

RIP Dušan Jovanović, dramski pisac, reditelj (1939-2021)

33333-1024x674-1.jpg

"...Upravo su Ristić i Dušan Jovanović, zajedno sa koreografkinjom Nadom Kokotović i glumcem Radetom Šerbedžijom osnovali KPGT. Bilo je to u jesen 1977. godine, i to pod pokroviteljstvom zagrebačkog Centra za kulturnu djelatnost..."

https://pulse.rs/dusan-jovanovic-oslobadanje-bolnih-uspomena/

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 nedelje kasnije...

Sergej Trifunović o Miri Furlan:

I onda ide kako je bila lepa, jedinstvena, pa taj osmeh, te oči, pamet, blagost, Bože kakva glumica, karizma i harizma, moć transformacije, divljenje, duboki nakloni, žaljenje, suze, i tako dalje, sve do rip legendo, i dublje. 

1147916771_Pozorine-iluzije-2-1.jpg.ffad39ba6dc63e630b9eb0981dc6f1ac.jpg

https://www.6yka.com/novosti/sergej-trifunovic-o-miri-furlan-nema-zemlje-za-ljude

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Boris Dežulović o Miri, i nekim drugim stvarima:

Mira Furlan jedina nije birala svoj put. Kako je u intervjuu pod naslovom "Mira, žena koje ima" proročanski rekla godinu dana ranije, pred splitsku premijeru 1990., nijemo se nadglasavajući s vatrometom i kravalom "demokratskih promjena": "Sve sa Helenom događa se mimo njene volje, za sve što se s njom i oko nje zbiva ona ne snosi nikakvu krivnju."

full_Furlan_i_Nadarevic_HNK_Split.jpg

https://portalnovosti.com/helena-zena-koje-nije-bilo?fbclid=IwAR0VoloZlgox8_2K7GnYrOp1wgByYDRygUkuHTKsJwlXO7FdKrVeRzU66-U

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...

27.02.2021. Lars fon Trir, Kristijan Lolike - Dogville režija Andraš Urban, pozorište Deže Kostolanji

dv1.thumb.jpg.b27b00da84f786d49472a972da179c57.jpg

ovo na slici gore, u snežnoj idili, je pas koji je jedini ostavljen u životu u Dogvilu.. pas se zove Mojsije, Grejs mu je podarila milost, pošto je radio ono što psi i treba da rade - branio je svoju kost..

Zamislite jedan grad. Mali grad. Grad u kojem se nikad ništa ne dešava. Sa ružnim fasadama. Napuštenim kućama koje propadaju. Prodavnicama u kojima se po sniženim i još uvijek previsokim cenama preprodaje iznošena odeća loše kvalitete. Grad sa napuštenim i zatvorenim fabrikama. Započetim i nikad završenim građevinama. Zatvorenim prodavnicama prljavih izloga. Ulicama punim rupa. Grad bez kulturnih dešavanja. Sa lošim i korumpiranim školskim sistemom. Grad u koji niko ne dolazi. I iz kojeg svi žele da odu. Nemojte zamišljati svoj grad. Ovo nije priča o vašem gradu. Ovo nije priča o vama. Vi ste dobri ljudi. Ovo je jedna sasvim druga priča. Ovo je tužna priča.

predstava je započela Orvelovskim monologom - instrukcijom da treba prijaviti bližnjeg svog, pri samoj pomisli da on ima Koronu.. nastavija odbrojavanjem, omažem Maksu fon Sidovu, završava krvoprolićem, a u međuvremenu na sceni se peva Đurđevdan na mađarskosrpskom i američka himna na mađarskom...

dv2.thumb.jpg.280996d6e69637668a5780542cd8d895.jpg

glumci su (Gabor Mesaroš, Boris Kučov, David Buboš, Timea Filep, Andrea Verebeš), kao što to uvek biva u Kostolanjiju - samo radili svoj posao, poput onog deteta koje nosi 100 kila, ne obazirući se, ama baš ni malo, na mogućnost da vode neku političku stranku, ili brukaju familiju u nekakvim Industrijama, pa čak ni da nazuju kostim Janoša Hunjadija (Sibinjanin Janko na srpskomađarskom), i tako udešeni dočekaju onoga čije ime neću da izgovorim.. 

a nisu ih Reditelj i Dramaturškinja (asam korektan jebla me korektnost) Vedrana Božinović, štedeli: bivali su tučeni, skidani do gola, terani da jedu zemlju, silovani, i još svašta nešto im se događalo.. 

srećom po ostatak (srpskosrpskog) glumišta, da je Subotica u nekoj zabiti daleeeko od Novog Sada i Beograda, pa pozorišna publika nema priliku da vidi glumcekojisamoradesvojposao, već samo one kojibidaradeneštodrugo - bolje je tako i za jedne i za druge: ovi prvi će biti i ostati samo glumci, a ovi drugi će biti zvezde u svom klanu (malo li je)

ulaznica košta 350 dinara.. za đake i studente 200.. ajmo:

 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 nedelje kasnije...

 

Vlasta.jpg.4f467d2367a0c899ac3a2b0f8ce891a8.jpg.0bb5af121bdde9efb33377c6880ccd2c.jpg

fotografija je iz predstave Hamlet (JDP 2016), Vlasta kao Duh Hamletovog Oca, posle datih uputstava glumcima, klone glavom padajući u starački san, dok Jasna Đuričić, Goran Šušljik, Nebojša Glogovac i ostatak ansambla hodaju na prstima da ga ne "probude".. ovu scenu sam doživeo kao davanje počasti Vlasti.. 

posle predstave ga videh kako poguren, sa pecaroškom kapom na glavi, u iznošenim farmerkama sa crvenim tregerima, preko puta JDP energično zaustavlja taksi..

otišao, društvo da mu pravi..

Sumnjivo-lice-2-f.-Nenad-Petrovic-1536x1022.thumb.jpg.72cfb543e3adbc00119705b7ce7e24cc.jpg

 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

12 hours ago, Zen Mod said:

dobar bio Vlasta, dobar

sve preziveo , i valjda kad mu dosadilo, ode

Mislim da on ne bi imao primedaba da je obrnuo i ceo krug još jednom. Slava mu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 months later...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...