Jump to content

Genius sw-fi 600 otpornici pregorevaju


Preporučeni Komentari

2 hours ago, dunavko said:

ja sam hteo da nesto naucis a i mi svi pored tebe.sta treba da se dogodi da bi taj RC clan stradao?imas u dodatku programe za generator funkcija i osciloskoppa uradi ono sto sam ti predlozio ili ima li neko pametniju varijantu,jer nije pravo resenje da samo menja otpornik.praksa je da se izvrsni fajlovi skeniraju na viruse,pa i to uradi.

VB_Generator_standalone.exe

Winscope.zip

Covek lepo kaze da nema iskustva oko tih detaljnijih merenja,a i kada bi znao da to premeri ne bi video u cemu je problem!

Sto SAX kaze,treba promeniti i ove metalizirane blokove (zelene) jer moguce da su i oni osteceni ("cure" na visokoj f i/ili njenim harmonicima i tako dodatno prave problem),a u sustini ovakve igracke nisu predvidjene da rade konstantno na max,pogotovo sa stelovanim ekvilajzerom u gornjim opsezima,a jos uz to za zurke nikako:thumbup:

Treba da fabricki otpornici budu manje snage i da se bukvalno covek igra sa ovim pojacalom i "puf",eto belog dima,Kina je to burazeru!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Obicno ovakvi uredjaji sa vol na max konstantno ulaze u kliping!!!!

Za ovu snagu koja je deklarisana to bi moralo da bude drasticno ozbiljnije uradjeno,a iz iskustva znam da je kod ovih sistema kritican element napajanje i sam transformator koji je uvek manje snage nego sto je ukupna deklarisana snaga izlaza,a ti pokusavas da ga nateras da radi i van tih granica tako da je neminovno da imas problema!!

Pogubno za vezu pojacalo-zvucnik,zato nikad,ali nikad na max,osloni se na sopstveno uho i cim cujes promenu u kvalitetu zvuka malo smanji i neces imati problema sigurno!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Procitacu ovaj tekst i skinuti programcice koje je postavio Dunavko cisto da probam mozda nesto i skapiram... Ali tek posle Nedelje (Jbg ispit, ucenje, nedostatak vremena...)  

Inace svakako cu promeniti i zelene blok kondenzatore kad menjam i otpornike. Znam da ovi zvucnici nisu konstruisani da stalno rade na max, ali se desavalo stalno od kako ih imam bukvalno svakog vikenda su znali da rade na max po 1-2 kad pravimo zurke sa drustvom a desavalo se par puta da su radili takodje cele noci na max kad slavimo uranak i nikad im nista bilo nije.. Verovatno je to malo po malo i onda cvrc :D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...