Jump to content

Kompilacije by vdzele


Preporučeni Komentari

Četiri decenije aktivno slušam muziku te reših da sa vama podelim moje iskustvo. Postavljaću u narednom periodu moje kompilacije različitih žanrova. One su dobijene preslušavanjem na hiljade albuma, iz njih sam izvlačio pesme koje mi se sviđaju. U neku ruku ovo je moj "best of". Biće tu muzike počev od teškog rocka, preko popa, .... soula, funka, house-a ....pa sve do lounge-a, downtempa,.... Mislim da će većina pravaca biti zastupljeni sem klasične komercijalne muzike. Siguran sam da se neće svakom svideti sve što slušam te sam kod sebe malo razdvojio i grupisao po žanrovima muziku. Neke bitne karakteristike ovih kompilacija:

- Sve sam podelio u šest vremenskih dekada (foldera): 1960, 1970, 1980, 1990, 2000, 2010. Ko bude hteo sve da skine od mene predlažem da ih tako sortira na HD-u.

- Dekade sam delio opet po grupnim žanrovima (subfolderi) i tempu izvođenja pesama: spore i brze.

- Pesme su uglavnom u .flac formatu. Pesme koje nisam našao u flacu sam onda skidao u mp3 sa najvećim bitrejtom. Gledao sam da pesme skidam direktno sa albuma ne sa kompilacija.

- Ni jedna pesma nema tag, svi su obrisani. Nemojte me pitati za razlog jer ću to ignorisati. Kome se svidi neka pesma može da pogleda na: https://www.discogs.com/  sa kojeg je albuma i ostalo.

- Pesme u tagu imaju jedino replay gain (db) upisan. Uključenjem ove opcije u plejeru omogućuje vam da plejer u hodu niveliše glanoću pesme - sve će se istom glanoćom čuti. Međutim, negativna strana ove opcije je da onda plejer ubija dinamiku pesme, nije za audiofilsko slušanje već za ležerno slušanje. Kome nije uključena ova opcija u plejeru neće imati problema sa dinamikom, svuda je po defaultu isključeno. Razlike su male ali iskusan audiofil primeti razliku.

- Jednom nedeljno ću dizati na server između 10-15gb muzike. One će stajati tamo nedelju dana. Skidajte direktno rar file sa servera, nemojte ići na zip ili torrent opciju. Ja sigurno neću seedovati.

U ovoj prvoj sesiji sam postavio iz tri dekade 1990, 2000, 2010, sporu muziku sa žanrovima ovog tipa: downtempo, bossa-nova, lounge, future jazz, soul, easy listening, latin, acid jazz, funk, broken beat,.....

Ovo nije muzika koja će se svideti onima koji su slušaju klasičan jazz. Sve primedbe zašto sam neke pesme ili žanrove stavio ili izostavio ću ignorisati. Preporuke da se muzika mora slušati po albumima ću takođe ignorisati.

Spisak pesama imate u attachmentu. Ima ih ukupno 433, to jest 11.78Gb. Ko želi link može da me cimne preko privatne poruke. Ko nema excel neka spisak pogleda preko online viewera.

03_lounge_jazz.xls

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

buduci da sam i ja jedan od korisnika iste liste, jos jednom hvala kolega vdzele, iskreno, mora se postovati da se ove stvari skinu u kvalitetu i nesebicno podele. Pogotovu jer sam malo i lenj za tako obiman posao, e sad ukus je ukus , a ako ima raspolozenja dobro je to sve...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sta da kazem sem hvala za Vas veliki trud. Upravo mi treba da zamenim malo albumsko slusanje muzike. A ujedno i cujem neke nove pesme. Takodje treba pohvaliti i nesebicno deljenje muzike, jer neke kolege vole da zadrze svoju kolekciju samo za sebe. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Upravo gledam moj excel arhiv i sabiram koliko je CD-a preslušano iz koje je nastala ova prva sesija postavljena, to je nekih 5441 cd-a, odnosno 4205 naslova. Naravno iz ovog sheeta sam uradio još neke druge žanrove koji će naknodno doći. U zadnjih 12 godina moram sve da vodim u Excel jer ne mogu da pamtim više šta sam sve preslušao. Pre excela sam držao sve u glavi tako da je preslušano daleko više nego na ovom jednom sheetu od excela, a ima ih 3 takvih....

Ovaj put se javljam zbog onih koji bi možda skinuli neki album jer su čuli neku pesmu koja im se sviđa. Nema sve na "standardnim" mestima na kojima ste do sada tražili. Zato vam preporučujem još i soulseek i israbox (login treba). Ko želi neko bliže objašnjenje kako soulseek radi nek me cimne. Dosta pesama i nema na albumima već su sa singlova, EP, retke kompilacije,.... Ovo pravilo važi i za ono što sledi u sledećim postavkama.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kao što rekoh jednom nedeljno nove kompilacije. Rešio sam da mešam karte pa tako će ove nedelje biti dve dekade 2000 i 2010 brza muzika, žanrovski je to ovako:

Alternative Rock, Hard Rock, Grunge, Indie Rock, Southern Rock, Blues Rock, Folk Rock, Arena Rock, Pop Rock, Power Pop, Pop Punk, Indie Pop, Pop, Synth-pop, Soul, Soul-Jazz, RnB/Swing....

Ovo je tematski potpuno suprotno od prošle nedeljne liste te će se nekima i ovakva muzika svideti. Ko je izgubio kontakt sa aktuelnom muzikom evo sjajne prilike da se upozna šta se dešava, moje kompilacije iz 2000 i 2010 su odličan presek stanja. Ovo bi posebno preporučio matorim drtinama :oldtimer:  koji isključivo slušaju "staru dobru muziku". I ja slušam staru muziku ali sam mišljenja da i danas ima dobre muzike samo što je više potisnuta, zatrpana većim smećem, radio stanice su više komercijalizovane,....ima dosta razloga što nije više u prvom planu.

Opet ponavljam kome se svidi neka pesma nek pogleda na discogs.com više o autoru. Ko želi da stalno dobija moje kompilacije, tako da ne promaši neku ili da me stalno cima, nek mi naznači u PP.

Ova sesija ima 563 pesme, odnosno 14,1GB. Skidaj direktno sa servera rar file (dole), nemoj preko torrenta ili zip file (desno). U prilogu imate sve pesme u ponudi.

04_pop_rock_brzo.xls

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ko bude želeo sve kompilacije da ima neka računa na nekih 167GB prostora, tu ulaze i prošlo nedeljna lounge i ova sadašnja. Stime da se taj prostor uvek možete smanjiti tako što neku namerno propustite ili brišete pesme koje vam se ne svidjaju.

Inače sam kupio nedavno od ovih mađarskih uvoznika 500gb ssd za 150 eura za moj laptop, izbacio cd pritom. U pitanju je Samsung ssd 850 Evo, 3 god garancija.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kod mene je problematično što moj laptop nema optiku, a nema mesta ni za klasičan SSD, već mora M.2. Ja sam problem skladištenja muzike rešio tako što imam 128GB SD karticu koja je non-stop ubačena (platio cca 3k RSD). Ali biće to malo, vidim ja. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nekoliko vas se javilo da ste propustili prošlo nedeljnu lounge kompilacije sa prve strane ove teme. Iz tih razloga sam ih opet postavio na server. Mogu da se javi i drugi da je dobiju. Opet ću naglasiti jednu stvar:

Kompilacije stoje na serveru nedelju dana od dana postavke.

Ko ne vidi ovo nedeljnu postavku, nek pročita moj komentar iznad. Još 3 dana i 20 sati stoji na server rock lista. Prosledite dalje vašim prijateljima linkove koje dobijete u PP.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ko nije video ovo nedeljnu postavljenu kompilaciju ima iznad da je u pitanju rock-brzo 2000 i 2010. Ostalo je još 1 dan i 22 sati do brisanja na serveru. Nek se jave oni koji su zainteresovani. Do subote je postavljena lounge kompilacija sa prve strane.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

III deo

Ovo je treća sesija (bez klasike). Opet smo u 2000 i 2010, stime da je spor ritam. Žanrovski je to ovako:

House, Deep House, Soulful House, Funk, Soul, Neo Soul, R & B, Contemporary R&B, Acid Jazz, Swing, Electronic, Broken Beat, Trip Hop, Downtempo, Easy Listening, Ambient, Ballad, Acoustic,…

Ostalo je još na serveru 10 sati pa se briše rock kompilacija, lounge stoji na serveru još 2 dana i 22 sata.

Kome se svidi neka pesma nek pogleda na discogs.com više o autoru. Ko želi da stalno dobija moje kompilacije, tako da ne promaši neku ili da me stalno cima, nek mi naznači u PP.

Ova sesija ima 479 pesme, odnosno 11,1GB. Skidaj direktno sa servera rar file (dole), nemoj preko torrenta ili zip file (desno). U prilogu imate sve pesme u ponudi.

02_house_r n b_sporo.xls

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...