Jump to content

Tandberg TR 3030


parabolis

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 28
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

4 hours ago, dvv said:

Pa oavj mali Tandberg iznutra uopšte ne izgleda loše. Sada samo da nabaviš Siemens SIKOREL elektrolite od 10.000 uF/40V, i bog da te poživi, ako ima boljih elektrolita od SIKOREL serije, ja ne znam za njih.

pa mozda i nema.

ali koja im je cena ? da ne budu skuplji od risivera.

mogu tu i chemicon ili slicni.

ne mora se bacati besa.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

14 hours ago, parabolis said:

Gde ima da se kupe?

Ja ih videh u ponudi Buerklin-a. Što se cene tiče, bili su nešto malo skuplji od recimo Fisher & Tausche, ali ništa drastično, euro-dva, tako nekako. Istina, od pre nekih godinu dana.

Kada bih bio siguran da stvarno dobijam Chemicon, ne bih se ni ja dvoumuio, ali problem je što sve to dolazi iz Kine, sam Bog (ako i On) zna šta je to u stvari. Zlu ne trebalo, valja proveriti lager i kod DIY Majstora iz Kruševca, ume i on ponekada prijatano da iznenadi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako ćemo na pravdi Boga, trebalo bi zameniti SVE kondenzatore, makar one elektrolitske. Sa druge strane, ne znam da li sam ukupno tri puta u životu video tako propisno osvežene kndove, em ih ima mnogo, em u celini koštaju ako se tera mak na konac. Posebno su tu na udaru risiveri, koji su posebno bogati vrlo različitim kondenzatorima i neretko baš traže kvalitetne kondove na UKT delu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za pocetak cu promenti ta dva kondisa od 4700uf, pa cu slusati neko vreme spravu, tj muziku.

Ono sto mi se svidelo na Tandbergu je kolicina detalja, u srednjem i visokom spectru  koje pojacalo izbaci na moje Kef-ove. Sama pozicija odnosna zvucna slike je koherentna, moze se prepoznati gde je koji instrument pozicioniran, lepo razdvajanje ima, nema preklapnja , sve u svemu vredi koliko je i placen, ni previse a ni premalo.Sasvim fina sprava za neki "B" sistem, i sto je interesantno mnogo lepse svira na Kef-u od 4 oma, neko na DIY Seas+Morel zvucniku od 8 oma. Doduse DIY zvucnik je tu tek 10-tak dana, i jos je u fazi zagrevanja, od njega ocekujem tek kasnije pravu svisrku.

Na Tandbergu sve fino radi, nema krckanja, shuma  ni bruma. 

Respect za Tandbeg, i sada je pocela ona poznata hi fi groznica, da se cuje od Tandberga nesto stvarno dobro, takav je ovo sport.....

-:)

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 years later...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...