Jump to content

Gde mogu da se kupe sledece lampe ?


parabolis

Preporučeni Komentari

Upravo tih tipova cevi nema. Zbog toga sto se vec decenijama koriste za muzicka pojacala. I te zalihe su odavno iscrpljene. Mislim na cevi u kutijama koje nisu koriscene. Bez obzira na brand. Ima ih ALI bez kutije i u 99% slucajeva se vidi da su radile vec u nekom uredju, i da su ko zna koliko puta stavljane i vadjene iz podnozija... Naravno svi koji ih prodaju reci ce da su nekoriscene a da su nekako izgubili kutije ili da su to cevi iz vojnih rezervi koje nemaju kutije vec su isle u velikim pakovanjima...

1. Osnovno je da se nabave cevi koje nisu koriscene. sada da li novije proizvodnje ili ranije to je drugo pitanje.

2. Ne "ubadati" cevi bezveze, nego odneti kod nekog ko ce cevi proveriti u kolu i po shemi izmeriti negativne prednapone i prekontrolisati radne tacke. A eventualno i ostale vrednosti na primer da li su OK sprezni C, da ne propustaju DC,prosta vizuelna i mehanicka inspekcija, lemovi, napajanje, itd itd od tih bazicnih stvari.

Jednostavno cevi je jako pozeljno prekontrolisati konkretno u kolu i uporediti vrednosti prema originalnoj shemi. kada je vec to sve pristpacno zasto ne uraditi i brzu inspekciju ostalih bitnih stvari? :)

Ipak su ta pojacala dragocena, i proslo je vreme velikih plata kada su se bagatelisali i instrumenti i pojacala. A dosta toga, skoro sve sto vredi je izneto i prodato u inostranstvu za vreme milosevog idijotskog eksperimenta kada nismo imali sta da jedemo (sa oprostenjem). Tako da ono sto je vredno i dragoceno, a sto je jos uvek ostalo od tih divnih primeraka iz istorije muzike treba ceniti... :)

Eto, volim instrumente i svu tu eletriku sto uz njih ide... Nazalost meni ostao samo instrument, pojacalo otislo (jos i pre Milosevica) nov novcijat Marshall. Sada ne mogu nista da nadjem manje i zgodnije za kucne uslove, tipa Champ, Vibrochamp ili tako nesto... A pre 20-25 godina je bilo toga koliko hoces. Pa cak i originalnh instrumenata iz 60...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nema potrebe za tolikim detaljima, to su "field service" uredjaji i svaki muzikant dobije  "terensko" uputstvo za zamenu lampi, pod, naravno, uslovom da su samo lampe problem. Oladi, vadi, zabodi, malo ga podgrej, proveri i cepaj..maksimalni alat = srafciger...

http://www.ampeg.com/pdf/svtcl_om.pdf

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo posle 6 meseci otsustva gasarbajta ako nije  kasno za ovu temu da se ponovo aktiviiram narednih 6 meseci.

Ampeg je za mene najbolje bas pojacalo iz neolita, bolje od marsala fendera i td. Popravio sam ih oko tridesetak. Tesko im gotovo neverovatno crkavaju pomenute cevke. Nema modela samo sa tim malim cevima, tu su obicno 12dw7, 6cg7, i cesto phase splitter 6an8a. Ne sumnjam u dijagnostiku i imam sve te cevi  u servisu sa zapada i nisu tako skupe.  u svakom slucaju jeftinije su od Groowe a i bolje naravno.Mogu da pitam za simptome i da uputim pomoc. Kondenzatori ne crkavaju gotovo nikada. ELko da. Cesto ih je potrebno zameniti. 

Za sve drugu ako nisi resio problem javi se. ž

Veliki pozdrav!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

^

:worship:

Mali samo komentar : njihovo kultno, najpoznatije bass pojacalo "od nekada"je i model SVT.

http://www.ampeg.com/products/classic/svtvr/

Upravo ta amp "glava" ima u sebi i 12AX7 i 12AU7 ( podsetih se iz gore linkovane specifikacije ).

One se nalaze  u predpojacivackoj sekciji, te i kao "drejverke". Naravno da su za snagu samog amp-a zaduzene 6550 cevi i to komada 6.

Btw, fenomenalno bass pojacalo. Ovaj Ampeg i oni najveci modeli Acoustic-a. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bas tako. Jedan SVT mi je na stolu. Kao i mnogo puta naravno ,,majstot X? '' je stavio 6L6GC. A trebalo bi 6x 6550 i na dalje 12BH7  12Dw7 idt prema ulazu. Posle 46 godina starosti vlasnik ga ceni 800e sto je realno tek kad ga cujes. Osnovna pogreska u servisu su pogresne lampe. Osim 7027A i 6550 koje firma koristi  vrlo cesto nalazim 6L6 ili ti nesto slicno, a to ne valja, ako nista drugo gotovo duplo slabija disipacija i preveliki naponi za nju. Vrlo su retki oni koji nemaju 12DW7 (skoro nezamenljiva). Sve seme su dostupne i Ampeg upravo zvuci zahvaljujuci tome sto ne boluje kultu 12AX7 i 12AU7, ma da ih ima bar po jednu a negde i  4 kom. Splitteri su jaci cathode foloweri su jaci i zato ima verniji zvuk (VT22 V4 itd.... )

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...