Jump to content

Teac UD501 predlog za zamenu kondezatora


Alek05

Preporučeni Komentari

@vladd ... i naravno ponovo tvoje prazno pisanje i zamaranje ostalih koji ucestvuju u temi da bi pomogli.. ali dobro.. 2 minita dnevno posveceno tebi, nije neka steta.. samo sto nema veze ni jedno tvoje pisanje sa temom i pomoci oko bilo cega u zivotu.. Verovatno si daleko od ove kozmetike 5 svetlosnih godina, ne bih da trosim reci i zamaram druge.. a molio bih i tebe za to..

@Zflazar Na zalost nemam mesta za toliko kondezatora, vidi se na slici da je opsta guzva u DAC-u. moj serviser je odmah rekao da to ne moze tako.. trenutni predlog je dolemiti kondezator sa donje strane od 100mf 25V.. po recima ljudi koji su mi do sada dali tacne informacije, najbolje resenje..

 

@ZZZ Hvala puno na detaljnom pisanju, ali.. nisam razumeo da li je ispravna moja ugranja kondezatora od 3,3 mf.. ili je potrebna veca vrednost u ovom slucaju.. Nisam fizicar, ni hemicar.. rekao sam ono sto sam cuo.. DAC je prosvirao za 3-4 klase.. veoma cisto, detaljno, ali mislim da mu fali najdublji bass.. nista osim toga.. za sada.. testiranje je u toku.. to je moj zakljucak nakon 30 sati slusanja..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, vladd said:

Mozda inzenjera hortikulture.. :) 

Sale je (delimicno, nismo svi komsije:)) u pravu, nema potrebe za tutorijalima. Ima potrebe da se pamte detalji apgrejdova sa tehnickim zaledjem. Cemu sta i kako sluzi(sa cime diyer nije bio zadovoljan i koji cilj je planirao) i koji su utisci nakon prerade sa tehnickim zaledjem, nema tu nikakve magije.

 

Mislim da ipak ima potrebe za tutorijalima,

 Predlozio bih da tutorijal lemilica- bude pod obavezno

narocito deo koji se odnosi na -Koji kraj lemilice sluzi za lemljenje,i kako ga prepoznati a ne opeci se....:loleverybody:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

jbg, ako si zadovoljan sa 3,3uF ne diraj ništa, zatvaraj haubu i uživaj!

ako nisi, e jbg, onda si u problemu, sa jedne strane imaš ljude koji ti lepo kažu (ZZZ) da je 3,3uF malo, 100uF fabričkih nonsens mnogo, a sad probati 103,3uF kombinaciju a ne probati nešto između, tipa 10uF, 22, 33, 47uF, e, to je već šteta, da ne kažem tvrdoglavost.

žuti Arcotronic nije čak ni imperijalističkovatikanskokominternovskoelžibitilobibutikaškofenserajska komponenta, košta pola kile bureka sa sirom, nemoguće da si toliko tvrdoglav da si spreman izvrnuti pločicu radi vraćanja vabričkih 100uF a da se pritom ne zapitaš šta bi dao međukorak zamene žutogkapacitora nečim većim a da ne bude odmach stomikrofaradno đubre da prostiš?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

4 hours ago, zoranzu said:

narocito deo koji se odnosi na -Koji kraj lemilice sluzi za lemljenje,i kako ga prepoznati a ne opeci se....:loleverybody:

Kao da si vidovit. :) 

Prva stvar, ne hvatati lemilicu dok pada sa stola...  :) 

 

Ja sam uvek za podelu znanja i saznanja. Ali da se sada prave neki tutorijali, to postaje kompleksno za audio tehniku..mnogoje wanabee audiofila koji su previse bajesovani sa fensi komponentama, i sto je vrlo moguce, s obzirom na bioloski mehanizam slusanja, da u vrlo specificnim okolnostima predubedjenja i mogu da "cuju" neke razlike u zvuku.

 

E sad, posto je zabava sustina, zasto kvariti i efekte predubedjenja, koje je znacajan deo licnog utiska.

Sta bi bilo da neko kaze da to svrljanje sa raznim markama kondenzatora nema osetljivog uticaja na zvuk(sama kapacitivnost ima itekako), da je bitniji kvalitet kondenzatora nego  fensi izgled, da kvalitet ne odredjuje prikljucna zica ili vrsta folije, vec konzistentna izrada, ugrubo receno, da se odvoji inenjerski od fensi dela price,...dovelo bi do zucnih polemika, i kvarenja zabave...

 

Svaki deo i aspekt hifija je podeljen na dve grane, realna i hipsterska, zucne su diskusije da li se cuju razlike na -100 i kusur dB, da li bolje "zvuce"otpornici 1% ili 0,1%, prave se izjave, fraze i neki imaginarni ciljevi...diskutuje se recimo o skin efektima bez da se ima pojma sta je to i kako nastaje(bez mikrona spominjanja teorije transmisionih vodiva, npr), ali eto, panicna pojava..mora da se savladava mistikom...

 

Na sta bi licio nekakav tutorijal? Da li bi u startu bio osudjen na bar parcijalnu pljuvacinu..

Svako uzima svoje zeljeno parce kolaca iz cele price o uzivanju u muzici...i bavljenja hifi gadgetima.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Zflazar ... i eto, poslusao sam vase kritike i kupio posrebrne konekture, da kondezatori budu promenjivi.. Posto ste ove poredili sa pola kile bureka sa sirom, morao sam kupiti kondezatore koji kostaju kao cela smena proizvodnje bureka sa mesom :thank_you2:

Uzao sa auricap XO 10uf 200V.. cena jednog je 50e x 4 komada = 200e .. i kupio sam najbolju njihovu zicu, koja je na sajmu The Absolute Sound , dobila prvo mesto za proizvod godine.

Ostaje da samo ugradim posrebrene konektore, da ne bih stalno grejao plocu pri zameni kondezatora, ako mi se kojim slucajem ne dopadne. Nadam se da hoce. Cena nije presudna, ali uglavnom jeste, tako da kondezator obecava u odnosu na ulozeni novac. :rolleyes:

 

DSC_4708.JPG

DSC_4710.JPG

DSC_4711.JPG

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

dragi moj Alek,

hvala na ukazanom poverenju, sada ćete po kanalu imati 20uF, što opet znači jeli da treba da imate neku razliku u odnosu na prethodnih 2-3uF žutogkondenzatora...

...bez zezanja, burek sa sirom/RSD u Zrenjamimu košta 400RSD sa PDV, žao mi je što niste navratili u Zrenjanin iz razlike novaca između Auricapa i Žutaća...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

5 minutes ago, Zflazar said:

dragi moj Alek,

hvala na ukazanom poverenju, sada ćete po kanalu imati 20uF, što opet znači jeli da treba da imate neku razliku u odnosu na prethodnih 2-3uF žutogkondenzatora...

...bez zezanja, burek sa sirom/RSD u Zrenjamimu košta 400RSD sa PDV, žao mi je što niste navratili u Zrenjanin iz razlike novaca između Auricapa i Žutaća...

.. salim se malo.. ;) Zbog odlaska mog servisera na Maltu, ugradio sam prve kondezatore po preporuci a da ne kostaju mnogo.. nakon razmatranja i citanja po netu, auricap XO 10uf mi je izgledao kao odlicna kupovina.. videcemo na kraju.. Nadam se da cu moci sam ugraditi podnozija.. Bice utisaka ovih dana.. Nadam se da nisam pogresio.. :)

@sax.hifi mislim da su dimenzije Audio Note bile nesto vece, zbog toga sam se odlucio za auricap.. a i presudila je ljubaznost kompanije auricap.. odgovorili su na svako moje pitanje.. videcemo na kraju rezultat.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ugradjen Auricap od 10mf.. uspesno sam sam odlemio predhodne, ugradio posrebrna podnozija.. Sad su kondezatori veoma lako promenjivi, ali mislim da nece imati potrebu za promenom... Veoma cisto rade, mnogo smireniji od arcatroni-ka.. samim tim mnogo vise prostora.. Auriocap je Veoma dobar kondezatori. Kolko para tolko i muzike.. Vise detalja u nekom drugom postu, ako neko zeli.. sada se moram pozabaviti Auricap-om, treba ga smestii kako valja i zatvoriti poklopac.. :rolleyes: :)

 

 

DSC_5235.JPG

DSC_5236.JPG

DSC_5237.JPG

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

^

Cemu sve ovo kada je (bila) nova sprava u pitanju ?

Ako u samom startu nije zadovoljila, postoji period za reklamaciju, pa se moglo pokusati vratiti.

Ili u oglase ( relativno trazen uredjaj na ovim nasim prostorima ).

Ovako, sto bi ovdasnji (pre)prodavci rekli, "udao" si se za ovaj uredjaj. ;)

Kasko ces sada zaklopiti sam uredjaj ? Pravis nov poklopac ? Plexi - pa da se sve vidi unutra ?

Postujem tvoj istrazivacki (bolje reci) avanturisticki duh, ali IMHO sve ovo sto si uradio sada je preterano ( citaj - skoro pa i bespotrebno ).

Ovo me setilo na daleku 1990 god. kada sam u "Tehnoprometu" pazario Cambridge Audio CD3 player.

"Do'vatili" me moji kumovi koji su tada bili u svom diy audio "usponu", te me uibedili da promenim odlicne Sidereal kondenzatore koji su bili izvorno stavljeni na izlazu u CD, a da stavim tada nove, nenormalno izhajpovane MIT-ove kondove.

Epilog : "tresla se gora, rodio se . . .  Frankenstein. "

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Doktor Razumem sta hocete reci.. ali, fabrika je ostavila prostora za nadogradnju i u ovom slucaju se pokazalo kao veoma dobra investicija. Uz kondezatore sam kupio najbolju zicu, nastavio samo jedan karaj na oba kondezatora koja vire i spustio kondezatore u DAC-u. Sada je DAC zatvoren i nista se ne vidi. Sto se tice prodaje uredjaja, ja ga mogu odmah prodati, ali da bih dobio malo bolji zvuk, trebam platiti 3-4 puta vise.. Mislim da uredjaj nece ici skorije na prodaju, radi fantasticno. Testirao, uporedjivao, za ponudjeni novac nema bolje, tj. ja nisam imao prilike da cujem.. Hvala sto ucestvujete u nadogradnji uredjaja. :thank_you2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 years later...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...