Jump to content

MrCelavi set up!


mrcelavi

Preporučeni Komentari

Potpuno zatečen kvalitetom ove kolekcije, ne samo zbog The Royal Philharomic orchestra i imenima dirigenata već i zvukovno. Izuzetno vredna kolekcija, 11 LP-A, nabavljena već se i ne sećam tačno, valjda negde sproleća ali evo tek sada se našlo vremena za preslušavanje. 

1. Ser Malcolm Sargent:   Chopin                                  7. Josef Krips:      Mozart, Haydn

2. Fritz Reiner:   Brahms                                              8. Antal Doroti:    Strauss, Berlioz

3. Rudolf Kempe:  Dvorak                                            9. Ser John Barbirolli:  Sibelius

4. Jascha Horenstein:  Vagner                                     10. Georges Pretre:  Debussy, Franck, Ravel

5. Rene Leibowitz: Greig, Mendelssohn                         11. Oskar Danon: Prokofieff, Stravinsky

6. Charles Munch: Tchaikovsky, Bizet

DSC_0676.jpg

DSC_0675.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 nedelje kasnije...

Fleetwood Mac- Task DsD 128, baš prija a napolju ko u zamrzivaču. 

Slušam i nešto razmišljam, odavno ništa nisam menjao u sistemu. Hm, pa i nemam potrebe ( bar za sada), po sistemu Hrani svinje i ne diraj dugmiće.

Zvuje su upeglane i to je to, samo sam ubacio novi Pioneer ribbon i sa basa uklonio kond. Skutijavanje još čeka jer se nema vremena a o prostoru za rad i da ne pričam.

I pored toga što estetski još nisu kako valja karakteriše ih brutalna istina, nema ulepšavanja, svaki album zvuči drugačije ( nemaju neki svoj karakter zvuka, kao recimo KEF), ako je snimak loš i iz njih izlazi njesra, ako je vrhunski, onda dođe ono dok nešto čituckaš a izađe iz njih neki čaroban momenat, digneš pogled i obrvu, spustiš naočare i blagi kez na usnama.

 

DSC_0703.jpg

DSC_0701.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pošto ovaj sobičak nije samo posvećen zvujama, evo da malo predstavim i ostalu bižuteriju.

Na prvom mestu i najvažniji dasa u sistemu je PrimaLuna Proloque One.  Dolazi iz Holandije (eto nije sve Hag), 35W po kanalu i 17 kg. Urađen je zaista kao tenk, izrada i materijali bezkompromisni, obzirom da je ovo njihov prvi model vlasnik i konstruktor je uložio maximum ali i u kasnijim proizvodima zadržao isti kvalitet izrade. Stoga i ne čude pozitivne kritike sa svih strana a uz to i nema proseravanja sa hajendističkim cenama. Znači košta ima svoju vrednost ali dobiješ sve za svoj novac. Uz to i neverovatno prisan odnos prema kupcu na koji nigde nisam naišao. Naime čim sam registrovao svoj primerak, vlasnik me je kontaktirao preko Facebook-a i uvek pomogne nekim savetom ako zatreba. Tako je sa normalnim ljudima neopterećenim sopstvenim egom. Ukoliko budete u prilici obavezno poslušajte. Meni je zanimljiva i jako korisna opcija Adaptiv autobias Hermanov patent kako mi se čini a koliko je adaptivan evo na slici.

 

6654459899_88578b94e8_b-2.jpg

Primaluna-Prologue-Dialogue-Premium-at-Monaco-AV-with-KT88-EL34-KT120.png

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zenov blaženi osmeh, guru sve vidi :)

Nije to sve, idemo dalje.

Atoll DAC 100. Ništa posebno, kad bi se zezali, odličan dak sa samo jednom manom. Ne žvaće DSD. I ovaj dolazi iz male porodične firme u Francuskoj. 

Jako fin dak u rangu cena od 500 do 800 eura. Za zvuk mnogi kažu da je na svetlijoj strani, meni paše možda dobro čučnuo na lampe. Ima dobar atak a to je verovatno proizvod dualne napajačke sekcije posebno za digitalni posebno za analogni deo. Usviravanje je kod ovog uređaja primetno, svakim danom je sve mekše i lepršavije svirao a prvog dana uhhhh jeb.. šta kupih. 

Direkno poređenje sa SMSL M8  DSD dacom, osim hendikepa da konvertuje DSD u PCM, Atoll ima bolji bass ali obzirom na duplu razliku u ceni za očekivati je i duplu razliku.  Ipak u sistemu najviše svira Atoll. 

 

 

dac100se-620x350.jpg

959x500px-abbd1630_e9fce114_Atoll_DAC100.JPG

227657.jpg

M001.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 nedelje kasnije...



WOW! Our PrimaLuna DiaLogue Premium DiaLogue Premium HP Integrated Amplifier awarded as OVERALL Product Of The Year 2016 by ToneAudio magazine. 

Thanks Mr. Jeff Dorgay! Thanks distributors, dealers, press worldwide. Thanks to our people, our family, our suppliers and last but not least our community of PrimaLuna owners, THANK YOU!
 — feeling proud.

 

15241285_1017773175001106_690119976492252717_n.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Kolekcija vintage zvučnika se uvećala. Na poklon stigla dva lampaš radio aparata, u jednom pominjani alnico Philips 4 i kusur inča, u drugom većem e ubih se tražeći na netu i nađoh ,  Loewe oval CKS. Očuvani papir perfektan na oba modela.

Očim supružnica popreko gleda sva ta čudesa, jedan poklonih drugaru koji voli lampaše i radio program al jebi ga ugradih druge zvučnike u njega jer njega alnico i onako ne interesira.

Cks magneti, pojma nemam o čemu se tu radi i čemu one trake unakrs zalepljene preko magneta Ima neki đavo koje drže.

Kako sviraju na golo bez daske. Fino, vazdušasto ali mora mnogo da se utišaju da ne vrište. Kad ugrabim vreme probaću ono što ZZZ preporučuje za ovakve drajvere da se prekriju platnom.

DSC_0789.JPG

DSC_0790.JPG

DSC_0791.JPG

DSC_0792.JPG

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 months later...

Hebi ga, rendisalo se malo. 

55 L. Transmisija za Beyme. Širokopojasni nije Philips već Loewe mada sumnjam da je u osnovi to Isophon alnico ( čini se isti kao onaj što Lampizator koristi uz Raal na OB) samo što ovaj nema dast cap i ima poklopac na magnetu.

Ribon, već spominjan u ovoj temi Pioneer.

Skretnica blago modificirana, i smeštena u posebne kutije što dalje od magneta jer litraža nije velika i sa promenom nekog elementa može lako da se koriguje bez jebenog vađenja iznutrice.

Ovalni svira tako da je bez muke oduvao Scan Speak-a sa pozornice, a dodatkom plaga se tačno oseti bolja stereo slika. Bez njega zvuk je svuda po sobi kao da iz jednog centra izlazi. 

Uklapanje ovalnih u koncept kutije je posebna glavobolja jer su ružnjikavi brate, navikli smo na okrugle i to ti je. 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...