Jump to content

Analog heaven?


Superfi

Preporučeni Komentari

Molio bih da mi se glupom objasni sta su ovde greske, manjkavosti itd. Molio bih da mi se takodje objasni bez kiselo grozdje argumenata i  mogu ja to bolje. Merenje samo ako bas mora, al po mogucstvu izbeci. Kad god slusao "premeren " sistem, opalio k..cem o ledinu (sistem mislim). Smanjite kolege strasti i uzivajte u slikama, kad vec ne mozemo u slusanju istog.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

3 hours ago, Leonardo said:

Igore imao si "povratak u budućnost". Zaista sve izgleda preimpozantno ( ne volim ovo "pre" ). Meni svi gramofoni izgledaju preinženjerisani. Ipak svaka čast za magnetni pogon, kvalitet  i obim radova koji su deo ovih lepih sprava. Pride i jedan viduo sa YT   

 

Takodje molim za objasnjenje preinzinjerisan. Kako se to odrazava na zvuk maloprespomenutog. Mene ako pitate ovo na 1 prelepo. Plus par inzinjera dostiglo svoje najludje snove. Sta tu ne valja ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@ Grozni i Leo,

uzivo izgledaju lepse...U dovoljno velikoj sobi 1 kom (:D) nece dominirati. Ima Robert i manje modele, meni licno se njegov najmanji model najvise dopao. No, ja nisam odlikas tako da ni tome ne mogu da pridjem.

Prenos sa sub tanjira na tanjir se vrsi magnetnom silom. 

Subtanjir je belt drive. Ima dva DC motora i el. regulaciju brzine...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

8 minutes ago, Superfi said:

Boki, samo treba biti otvorenog uma i prihvatiti da iz nekog razloga (nepoznatog tebi) ovo moze da radi sjajno. I radi sjajno. Gde bi smestio Tannoy ugaone horne? Na sredinu sobe? 

 

 

 

Siguran sam da bi većini audiofila taj sistem sjajno zvučao, uključujući i mene. Ali, to ništa ne govori o tome gde se stvarno objektivno nalazi, da li bliže ili dalje od verne reprodukcije.

O tome kome je šta jasno ili nejasno, možemo naširoko u nekoj posebnoj temi. Npr. "Šta je to High-End?" ili "šta je to verna reprodukcija". Siguran sam da mnogi imaju pogrešnu predstavu o tome od starta. Npr. merodavna procena koliko je nešto bliže ili dalje od verne reprodukcije ne može da se osloni na sluh (bilo čiji), sa kojim se nema nikakav base line za objektivne procene. Audiofili vole da istaknu svoju superiornost sluha (dakle ima tu i psihologije, specifičnih audiofilskih osobina u vidu egoa), dok je objektivna realnost nekada daleko od ličnih procena i želja. 

Ignorance is bliss.

 

P.S. Inače, član vladd je u drugoj temi pitao po čemu se ovaj forum razlikuje od fifi kada na diyaudio nema tehničkih rasprava, već samo kačenje slika i "vojvodo i serdare". Pa, nema razlike. Kada neko nešto napiše u stilu diy drugi ga poklope da oni bolje čuju i to je cela argumentacija. Tehnička rasprava se proganja i nipodaštava. Skoro da niko ništa ne želi da nauči. Na takvom nivou je i cela zemlja - uzdizanje zanatlija na pijedestal tehničkih bogova. Ikea dolazi da nam prodaje oklagije. Toliko. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

A pride je dolar BOG!

I jos misle da se ja licno obracam a ne principijelno, sujete ubijaju.

 

Sto nije u redu, ali mnogo sto sta nije u redu i teske su prevare u fifiju, za diy forum sam ocekivao malo tehnike, prenemaganja psihodelicnog stila sam ostavio na fifi forumu, tamo im je mesto...

 

Mislim mogu da zanemarim merenja, sluh mi nije dirigentski, recimo i da se oslonim na fascinaciju dolara dizajna i prijatnog zvuka ali za svajsovanje sam mislio da se barata nekim podacima vezanim za tehniku, razumevanje komponente...

 

A pride dreka ako se neko nije poklonio dolarskom bogu...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Molim da se kacenje slika u osnovi veoma pedagosko ne podvodi kroz vojvode serdari il sta god. COVEK BRE PRAVI TE VRTESKE!!!. Ubismo se oko mobilnih telefona, fotografisanja mitohondrija treponeme palidum, 2mm lima 3 srafa na 5 stranica, mentalnog onanisanja mitomanijaka i imam ja to bolje tipova.Samo nek nije fifi. Ma vid leba ti.  Po stoti put. Gomila tema i projekata prosla bez ikakvog odziva ili otisla u levom pravcu. Mogu i da nabrojim, ali to nije  sad tema. Igor sad bio kod coveka, prikazao cudo i ajd sad da mlatimo jajcima i da treskamo i palamudimo o akustici, premeravanju... ( a nismo culi sistem, al daj da  na prazno...). Pa ko Vam daje za pravo.

Sta nije u redu. Vlad veoma je neuputno a bogami i nevaspitano dati takav komentar. Kakav bre dolarski il vec koji bog. Sta zelis da kazes. Ne podvodi moj hobi i ljubav ako vec hoces prema muzici i sveg oko nje pod Stanija, Mimi, dolar pricu. Il bar pricaj u svoje ime. DIY je fenomenalan, al da nije magaraca kao sto sam ja, Woland, DR, Igor... ( neka mi ne zamere na terminu, al vidim da nas takvim smatrate), da kupimo Vase il radove nekog drugog,  vozali bi ste dva konda po dvoristu. ( ovo sam pisao tonom Vaseg pisanija). Pritom mi se ne busamo, a Vi vadite Veselina. Veoma nabusito mozda zvuci, ali nije daleko od istine. Moj sistem je skroz DIY od lokalnih baja. Znaci nije Dolar prica.

Igor nas je pocastio lepotom kakva god ona bila, a ne sumnjam da je to zvucalo opako, jer u suprotnom ne bi kacio toliko slika i postova. Super fi takodje nije dirigent, al  ima dobar zvuk. Oprostite kolega, nesto nisam cuo ni da ste vi Tesla il Pupin, al ne sumnjam u Vase znanje. Bogami, ako bi smo isli vasim parametrima....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Audio Note i Allnic Verito, Koetsu Platinum.

Allnic po mom skromnom misljenju ali kasnije potvrdio i Robert, jedna od bolje zvucecih kombinacija. Ovo je jeftiniji model, Puritas smo slusali u 6om sistemu...

Na istom gramofonu kao cetvrta kombinacija je bila montirana i VdH (neka?) sa platinastim namotajima. Hmmm. Bash me zanima se excluzive sta se tim htelo postici? Elem, Robert je rekao da ista zvucnica sa bakarnim namotajima zvuci bolje. Eto :-)

O Koetsu nista ovaj put. Verujem da nesto nije bilo kompatibilno. Onix je u pitanju

 

rsz_koetsu_onix.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U pitanju je jedan mass market proizvodjac, iz zemlje izlazeceg Sunca koji je kad je pozeleo demonstrirao sta moze. Npr u prelepoj R seriji (TA AN R1, R10, TA ER 1,...) 

Pojma nisam imao da su davne 1980 u Soniju napravili vrhunsku MC zvucnicu sa dijamantskim kantileverom (otuda ono D u oznaci). Drugari, Sony XL-88D ! 

rsz_sony_xl_88d.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

I tako se slusanje polako primaklo kraju. Ostalo je da se Draganova zvucnica montira na rucku od 14 inca. Ili 12. Hbm ga, slabo divanim nemacki :D

Dragan je nabavio Sumiko Pearwood Celebration zvucnicu. Robert ju je ocas posla montirao, koristeci Dr Feickert Protracktor. Odabrali su  Löfgren setupovanje. 

Nemam sliku protracktora pa zato link samo http://www.feickert.de/index.php?id=17 Pored Adjust Plus sistema za stelovanje azimuta Dragan je nabavio i ovu igracku...Lepo je znati, kad zatreba B)

rsz_sumiko_perwood.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

^

Friedman Witecka :worship:

Vrhunski nemacki gitarista i "maneken" NARADA label-a nekad', a sada u Biber Records-u.

Jos sam momak bio ;) kada sam pazario, slusao i uzivao u njegovom "Aquamarine"-u.

O Starker-u ne bih, pod must za svakog audiofila koji drzi do sebe.

Belafonte - khhhmm . . .  ne bih uvredio domacina, ali bih to rado preskocio ako moze ( uz sve label "Living Stereo" ). 

Generalno, sjajan lot LP-a za preslusavanje. 

aq.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...