Jump to content

Woland


Woland

Preporučeni Komentari

2 hours ago, Zflazar said:

...kratkih rukava i nogavica.

e šta su ti godine. Kupiš garderobu pa ne obratiš pažnju da se skraćuje 1% pri pranju. Svakom. I posle 10 godina :P

ne brini, tokom sledećih 10 godina ćemo i mi da se skratimo, pa ćemo u nekom trenutku da se sretnemo sa garderobom :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 nedelje kasnije...
3 hours ago, skrstic said:

Jesu ti izvukli iši?

Lepo društvo. Ustvari nije lepo nego grozno. Dobro drištvo. Pogodih ga. Uživajte. Pozdrav za sve. 

ma jok, prošlo to davno, mada dobih rođendanski poklon od Zena - telefunkenove stepupe, brendirane.. bemliga zaboravih kako se vikaju, al sasvim fino sviraju.. a društvo je bilo pravo :)

1 hour ago, zoranzu said:

Mica pronasao sweet spot za slusanje? :unsure:

 

pao mrtav na Tango stepupe, jedva ga spasismo :)

 

elem, bilo fino društvance - Ninja, Grozni, Doktor i Zen, jelo se, pilo se, slušalo se, pričalo se i bilo nam je lepo..

slušali isključivo gramofon (jbg, svi u naajboljim godinama, arhaični, analogni tipovi, od nas četvorice nemož jednog digitalca da skrpiš, a i taj bi bio upitan :) ),prvo sa Tango - Impuls Salas, potom Tango - Zenov Iron Pre, pa turisko Telefunkene umesto Tanga, pa izbacismo Salasa i Tanga a uvedosmo Ninjin JTI (valjda sam zapamtio) . Alen SWright je tu turao prste, pa malo i Benzov PP1, pa se vrnusmo na JTI.. u svim kombinacijama je izvor bio Stabi s sa 4Point i BM LP.. a od muzike.. pa bilo svašta nešto :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ZM bio indisponiran (glava nije bila moja, bar vise no inace) , Stepup Rodjendanci Plesey (OEM Telefunken) , Ninjin Phono - JLTI (Joe Rasmussen , brat od Wright-a)

drustvo malo ali odabrano , sa jednom jedinom manom - oni bi i cesce ,al' ko bi onda stig'o raditi :smesna:

 

sretni vam putevi momcovi , i u povratku i ovijeh dana

 

 

WP_20160717_14_20_43_Pro.jpg

WP_20160717_14_20_45_Pro.jpg

WP_20160717_14_20_48_Pro.jpg

WP_20160717_14_21_09_Pro.jpg

WP_20160717_15_10_59_Pro.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Iz mog' ugla . . . 

W4.jpg

Woland sistem - definitino ne postoji. Cak ni ne levitira.

Nema ga. Jednostavno. A u sustini - savrseno. :worship:

Domacin, Mr. Woland je definitivno posvecen svemu ovome, tako da je "skockao" audio sistem za primer.

Oni koji me znaju, jasno im je moje misljenje o Micro Benz zvucnicama. Medjutim, Benz-ova zvucnica LP S, njihov prakticno Landmark u gami, rooster-u . . . kako god vec, je nesto sto zaista vredi cuti. 

Zvucnica za pamcenje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

momci, svakačast!

ja sam u BanjiZaNerotkinje, poneo svakakvu laku literaturu ali bez daha isčitavam iznova i iznova ilustrovani Žurnal Iz Vrbasa, pokušavam da dočaram sebi što bliže barem deo atmnosfere kod Wolanda :)

Deo zvuka mogu da zamislim a društvo koje je oko kamere zabeležilo je vrednije od svih tih sprava na gomili jer je doprinelo promociji koncepta gradnje vrhunskih audio sistema baziranih na znanju, iskustvu, ukusu i domaćoj pameti, dakle većini stvari koje su u poslednje vreme u debelom zapećku i koje je filozofija idiokratizma pokušala da uguši u novim naraštajima. Kao primer mogu da navedem i moj uzaludni pokušaj da sad na letovanju probam da kupim j e d a n jedini audio-magazin koji jednostavno nisam našao. Na policama zato ima dva hektara šarenih novina sa biografijama picopevaljki-u-nastavcima, kuvarica-baštovana, auto-magazina, lovačkoribolovačke periodike. Čak i dva magazina jedan posvećen automatskom oružju sa britanskim STEN-om na naslovnici a drugi koji se bavi noževima sa uporednim testom 6 brisa sa leptirastim mehanizmom... znači tu smo gde smo.

U kratkom vremenskom intervalu sam imao čast da budem gost kod Wolanda i Groznog, prosto ne znam da kažem gde mi je bilo lepše, oba sistema su strahovito dobra, slušljiva, nenametljiva, zaista ukazuju na dva cilja u koja vredi uciljati sva naša audio-oruđa pa i ako prođeš, da parafraziram Kolumbovu misiju otkrivanja kraćeg puta za Indiju tako da ciljaš Wolly-jev sistem a pogodiš Groznosistem, ili obrnuto, nisi se mnogo zajebao. Mož da piše i Mile, mož da piše i Hund, sve jedno.

Ninja mi je umakao ove godine, jbg zato je Ninja ali prvom prilikom ću ga bezecovati ranije :)

Zen dobio oklop za leđa pa ga ovom prilikom i javno zovem, kao i sve drage ljude bez izuzetka sa ovog summita da dotera leđa, što gornja što donja u Bečkerek da nastavimo druženje!

Živeli!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da se osvrnem na muzicki materijal koji je Woland servirao.

1. Joe Strummer & Mescaleros - Streetcore

Presulsavali smo stranu B i prve dve numere " Redemtion Song " i " All in A Day ".

Odlican izbor definitivno za preslusavanje sistema. B1 - Redemption Song kao akusticna, upecatljiva numera, sa karakteristicnom Strummer-ovim vokalom, te B2 - " All In A Day " u onom prepoznatljivom furioznom tempu Meskalerosa. Gitarski reski rifovi, bubanj koji sve to drzi na mestu, bolje receno dobos sa snare-om i kratki, ali precizni prelazi. 

Bravo Woland za pocetak sesije. :thumbsup:

 

2. Patti Smith - Twelve

A1 numera "Are You Experienced " od Jimi Hendrix-a. "Teski" gitarski rifovi, veliki izazov za Pati i njenu ekipu da donesu Hendzinu numeru na jedan totalno drugaciji nacin. Woland nas je uputio na taj jedan stalno prisutni na momente neprijatni "hiss" u ultra visokim tokom cele numere, ali smo svi prisutni zakljucili da je to namerno uradjeno kako bi se dobila klubska atmosfera.

 

3. The Alvaret Ensemble ( Denovali Records ) - ovaj LP pusten na moju molbu/intervenciju sto je domacin rado ucinio obzirom da je i on sam "debelo" zasluzan za promociju ove atmosfericne grupe, kao i celokupne diskografske kuce Denovali Rec. na ovom forumu.

Naime, posle postovanja ovog band-a prakticno ovaj LP svakodnevno preslusavam u off-u na poslu. Na Woland-ovom audio sistemu muzicki materijal koji izvode AE dobija jednu sasvim drugu dimenziju. Naravno, fenomenalnu. Upecatljivu. Bilo je interesantno preslusavati tisinu u pravi nekoliko minuta numere koja otvara ovaj konceptualni dupli LP - BYD.

Mislim da je dragi nas Ninja takodje "usao" u ovu The AE "pricu" i vec vidim sta ce se slusati u Volvo office-u tokom ove jeseni. :)

 

4. Charie Haden & Pat Metheny - Beyond The misouri Sky - takodje moja "intervencija" i zelja. I ovaj duplui LP je Drug Woland nesebicno podelio na ovom forumu sa nama u temi "Trenutno na gramofonu". Izuzetno retka i dragocena ploca. Uobicajena na CD mediji, a narezana na vinil sa master traka u Juznoj Koreji.

Samo okoreli i ireverzibilno zabrazdeli poklonici vinila, gramofonskih baza, rucica, zvucnica, phono-a, te SUT-ova ( u koje ubrajam i sebe ) kao sto je Woland nisu ni trepnuli kada su na Discogs-u spazili ovakav "biser" i to na vinilu i momentalno ga narucili.

Zeleo sam cuti predivnu baladu, prakticno standard od Jim Webb-a " The Moon Is A Harsh Mistress " koju vrlo rado preslusavam u izvodjenju neponovljive i velike Radke Toneff i pojaniste Stiva Dobrogosz-a, ali je vec bila poprilicna galama ( ehhhhh Grozni, ehhh . . . . :) ), te me ocigledno Woland nije dobro cuo ( ova numera je na B strani, tacnije B3 ), no to nije imalo ama bas nikakve veze u vidu nekog razocaranja. Naprotiv. Preslusali smo takodje izuzetnu A stranu ovog duplog LP-a. Odlicna Hadenova numera "Valcer za Ruth " koja i otvara A stranu.

Bilo je dosta tu posla za sve nas.

Na prvom mestu smo poredili trenutni preamp u Woland-ovom sistemu sa skoro pridoslim "preview" preamp-om koji je osmislio Zen.

Interesantna koncepcija, topologija. Definitivno odican potencijal i ako se sve uradi kako se zamislja to ce zaista biti vredan paznje uredjaj.

Drug Ninja je doneo iz daleke Swe phono koji meni onako na izgled i nije ulivao neko poverenje. Medjutim, jedna fina sprava, koja je podesiva u odnosu na samu zvucnicu u gramofonskom setup-u.

Tango SUT. Ne bih trosio reci o ovom uredjaju. Treba to cuti i doziveti. Poslebno sa Bentzovom LP S.

Pa cak i ovaj SUT koji je stigao sa Zenom kao apsolutno iznenadjenje za sve nas prisutne, a ono bar zbog jos jednog zadatka koji nam se nenadano nametnuo ima neku svoju "pricu". Veoma interesantan SUT sa trafaoima za koje ja nikada nisam cuo ( jbga, Ortofondzija, sta cete ;) ).

 

Ima jos toga. Moram malo odmoriti, pogledati u medjuvremenu i nekog pacijenta ovde, pa pisem dalje . . . .

Stay tuned. B)

mesk.jpg

pat.jpg

ae.jpg

haden.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, Zflazar said:

momci, svakačast!

 

ma bre, svakaćas i na tebe :thumbsup:

iii, kupi stripove, beš hifi periodiku, tamo samo viču kupi, kupi, kupi :D

27 minutes ago, Doktor said:

Da se osvrnem na muzicki materijal koji je Woland servirao.

 

Sjajno si krenuo, samo nastavi :thumbsup: mojne da zaboraviš etno momente :)

 

Scena xxx fadein, bez duha Hamletovog Oca, ide muzika, neka manje poznata, domaća

 

 

Grozni: ovo liči na Ođilu

W: jel?

Grozni: njihova najbolja numera su Drumovi

W: jel?

Grozni: jes.. napisana za neki film, ali toga nema..

W: jel?

kreću Drumovi, Grozni krajnjim naporom uzima vazduh, sklopi kapke i po treći put umre.. :Viannen_loungelizard::buehehe:

R-2733158-1298567654.jpeg.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...