Jump to content

Izbor visokotonca ^___^


MINER

Preporučeni Komentari

Imam priliku da nabavim ove visokotonce:

 

Beyma cp385nd ====91evra
MOREL MDT-44 ====105evra
MOREL DMS-30S ==== 110evra

 

za par

 

Prvo vreme bih ih koristio sa basevima, iz I.Q LK3 koje sam pokupio, sa pokvarenim visokotoncem (WESTRA woofer KW 160-1398/8Ohm, i twetter XDT-25-808/8Ohm ), kasnije bih uzeo bolje baseve, i mozda subwoofer... :-)

 

Naginjem ka Beyma zbog specifikacija, i komentara na netu....

Na linku mozete da vidite slike zvuchnika(da ne postavljam dva puta...)

http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/285272-twetter-choice-__.html#post4581855

 

ZNAM da su Beyma visokotonci kompresioni zvuchnici, i da im treba horna (znam konstrukcije, principe, i nachine rada skoro svih zvuchnika, ali nisam ih sve chuo uzivo, i ne moze sve da se sazna iz karakteristika drajvera koje proizvodjach objavi)

 

Za prvo vreme planiram da uradim L-PAD na beyma drajverima(98db i horna....), i da dodam neodijumske(ili bar po josh jedan feritni) magnete na woferima(imaju odlichnu membranu, mada bash ne uliva poverenje presovana korpa), radi eksperimentisanja, uchenja, sticanja isklustva, i naravno zabavljanja uz sve to :-D

 

Beyma novi koshtaju 217-240evra, morel-ovi 105, i 110evra.....

Ono shto me zanima je da li su beyma driveri vredni tih para/CIMANJA, ili su Morel bolji, jer vidim da vecina koristi Morel(hiquphon, SEAS excel, Scan SPeak....), a retko Beyma, osim kada su u pitanju Open Baffle zvuchnici....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 6
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Jedini ispravan savet u ovom slučaju je da čuješ i jedno i drugo pa da prelomis šta ti se vise svidja. Meni je kompresioni nezamenjiv, sem eventualno nekog ribona. Soft dome mi je onako...dosadnjikav.

Pošto pomenute Beyma-e ja prodajem, mogu iz prve ruke da ti kažem da je drajver izuzetno detaljan i linearan, ali traži dobru hornu da bi pokazao koliko zaista vredi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...
  • 3 nedelje kasnije...

Posto sam pazarimorel mdt 44 iz prve ruke mogu reci da je detaljan, mkzda nekk ne voli taj nivo detaljnosti ali meni je legao u kombinaciji sa seas 15rly/p, poredio sam ga s usherom s520, i tu ga jenadmasio ito poprilicno. Najbolji dokaz je kada sam preslusavao poznati materijal kojj varim vec nekk vreme, naa usheru je to negde daleko u pozadini, zvukovi su sakriveni, a na morelu cujes neposrednosvaki udarac, svaku harmoniju. Prezentan visokotonac. Za tu cenu mislim da je okej, ostale nisam slusao.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 8 months later...

Da privremeno ozivim temu :-D

 

Pre oko pola godine(mozda vishe), uhvatio sam preko zanimljivog nam kupujemprodajem, "magnatove" visokotonce T25 KE 475D  http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2971968.html  i uz SAX-ovu velikodushnu pomoc, preradio skretnicu, i josh neke sitnice :-) i ugradio u postojece kutije :-) (negde niz put su u planu nove kutije)

Na midbaseve sam dodao neodijumske magnete N38 magnetizacije (nije bilo moguce nabaviti jache magnete u obliku kakav sam hteo), i zamenio sam unutrashnje ozichenje, ali josh nisam nashao vremena da zamenim konektore za povezivanje zvuchnika(josh dumam oko toga shta hocu tu)

Zvuk ? Detaljan. prijatan, balansiran, i uz "modularno" konstruisan L-PAD se josh igram sa nivoom visokotonca :-D (SAX kaze da ne treba da je vec dovoljno jako, mada je to otvoreno za raspravu :-D ) a sa ozbiljnijim pojachalom, kutija bolje radi kada se zatvori bassrefleks...

 

 

 

 

 

CAM07437.jpg

CAM07436.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...