Jump to content

Boenicke W5 SE


Nesic

Preporučeni Komentari

Oni majušni visoki su mukte preko bare, skupi na ebay, a u EU ih ne nađoh?

ako ces oridjinale, a mora odande, onda visoke nekoliko zainteresovanih zajedno na gomili naruce, visokotonci su mali i nisu teski a postarina je manja...

@ Vix, dobro kazes, dobra ekipa exp. sa dacovima, moglao bi se tu pojaviti i jedan dobar forumski dac...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

bio sam na toj prezentaciji o kojoj se prica. tacno je da je zvucalo vrlo zavodljivo ali je bilo puno otvorenih mesta za razmisljanje. muzika koja je SVE vreme bila pustana je bio audiofilski bla truc koji zvuci dobro na bukvalno bilo cemu, izvor je bio iskljucivo digitalni (fajlovi sa nekog tableta cini mi se), bio je sve vreme ukljucen neki korektor za akustiku sobe koja je bila jako mala (rekao bih ne vise od 15m2) i vrlo dampirana, aplifikacija je odokativno bila u klasi dosta iznad zvucnika samih (relativno nebitna opaska, to je po meni sasvim OK da se radi - po secanju monoblokovi sa 4x6550 po strani). 

zvuk je imao naglasenu old school lampasku notu, znaci vrlo visoka koloracija - verovatno vise na racun pojacala nego zvucnika. izvanredna prostornost zvuka, soundstage, to ionako na sajmovima pali na prvu loptu. u jednom trenutku sam trazio od demonstratora da pusti bilo sta sto ima vise od 2-3 instrumenta u zvuku i nije mali jazz kombo. naravno, u prvom dinamickom udaru sve se raspalo dok si reko keks sto vec mislim da ima veze i sa kutijama a ne samo sa pojacalima.

ja nesto vec duze vreme razmisljam o downsizingu u sobi i vrlo me zanima ovaj projekt ali bih se uzdrzao dok ne cujem kako na duze staze svira rezultat. ako treba na slepo, vise bi me lozila ideja koja garantuje bolji dinamicki odziv od ovog koji sam rodjenim ocima cuo na toj kratkoj prezentaciji (i koji ne mora da bude tacan utisak, naravno da dopustam da sam pogresio).

last but not least, koliko znam kutije za ove zvucnike (drvenarija u fullu) se pravi u srbiji. sidjite u trstenik i uradite field research, prilicno izvesno naci cete radionicu u kojoj je auris audio to isposlovao i dogovorite se sa majstorom da za 30e vise od onog sto mu ovi placaju napravi isto to. nijedan majstor u srbiji nikada nije bio imun na ovako nesto, od teresonica naovamo. pozdrav!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

idi begaj

 

pre bih turio nesto velikijeh mebranah total boxless i baffleless , nego sto bih turao male membrane u veliku kutiju

 

sve to fino i krasno , ali dinamika i power compression se ne mogu zanemariti

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

tačno je da su u sobi bili neki korektori zvuka i tačno je da je majstor puštao čisto audiofilsku muziku na nekim silnim bitovima i megahercima, ali to rade i drugi. osim gramofondžija.

u tim malim sobama uslovi su za sve isti, ali je auris ubedljivo najbolje zvučao. fenomenalni su bili i oni slovenci ali su prema aurisu bili maltene kao razglas. razlika je bila u izrazitoj finoći i pozornici. po meni je sven uspeo, od sobe od 15 kvadrata je napravio pozornicu, šta god budžio i koristio kojekakva pomagala, uspeo je.

ostaje da se vidi kako takav zvučnik svira u nekom drugom okruženju

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam napravio gro malih kutija i sve se one ukenjaju kad im pustiš zajeban materijal. To je sasvim normalno. Nije mi jasno zašto se to uvek potencira kad se "želi pojebati nešto malo" :D. Sad da ne kenjamo da je sve stvar kompromisa. Glavna fora, ako sam ja dobro skontao a nešto mi ne ide ovih dana s zdravim razumom, je da i oni koji slušaju ne više od 3-4 instrumenta nisu ostali ravnodušni. A te iste instrumente na sajmovima puštaju i na kutijama od 120 litara. Kao i svaka kutija - ako je zakačiš na bolju elektroniku sviraće bolje. Ne vidim u čemu je problem.

Po meni je ova kutija... zanimjiva. Ništa drugo. Znam šta mogu da očekujem i da ne odjezdim do Auris-a da je čujem.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

nije normalno očekivati da će dazed and confused zvučati spektakularno na drajverima od 5" kao što neće ni gustav maler ili sl. ali sve je stvar kompromisa i čovek mora dobro da razmisli pre nego što odvoji par hiljada evropljana za ovakav tip zvučnika.

ima dosta malih zvučnika koji baš dobro sviraju, ali mi je ovaj nekako najinteresantniji i najbolje glumi veliku kutiju :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

nisam imao nameru da rusim iluzije nikome. ovo sto nesic kaze, da sedne u kola i ode u krusevac da ih cuje je apsolutno jedina stvar koja ima rezona. moja reakcija da bi mozda imalo smisla razmisljati o kutiji koja ne "glumi" nego "radi" je iz perspektive toga sto su uocene odredjene mane koje bi mogle da isplivaju na povrsinu kada se sa kutijama bude zivelo a ne sudilo o njima na osnovu 15 minuta ili pola sata u hotelskoj sobi na sajmu. slazem se sa svima koji kazu da ove kutije sviraju daleko van svojih gabarita, a na to dodajem - verovatno i van samograditeljske cene. 

 

ali, mozda treba iskoristiti prisutnu pamet da se iskoristi princip a samo povecaju za par brojeva tako da i ono sto je nekima jednako bitno, dinamika, propulzija, zvuk bez kompresije, bude ostvareno. pisao sam ovde da sam slusao genijalan monitorski zvucnik davida haignera koji koristi 2 alu mid-bass visaton drivera (iz AL serije) u aperiodicnoj konstrukciji sa razlicitim tuningom u basu, oba u transmisiji, gore  (po secanju) visoton visokotonac izvadjen iz nekog sfericnog shella (sad sam video, CP13). taj zvucnik kosta vise od boenicke jer je rucni rad po narudzbini ali radi i taj momenat dinamike onoliko koliko je moguce u granicama fizike. zato i pisem da se mozda ne mora raditi cisti klon ili pak mozda ici na veci model.

 

@Zflazar

stvarno se ne secam, mislim da je MBL potpuno druga skola zvuka od boenicke, daleko vise forenzike u prvom planu. to bese sviralo sa nekim burmesterima?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 11 months later...
  • 2 nedelje kasnije...

I još uvek nije ende... stay tuned,,, :) 

1.jpg 2.jpg

3.jpg

Btw mali detalj: povežem ja umesto ovih visatona za probu (sistem je šhurakov, ustvari moj ex sistem :mrgreen:, kod njega sam finiširao zvuje), pustim, i kažem, uh čekaj, izgleda da je subwoofer ostao uključen, proverim, ma nije, ne bre nije, uhh bajo moj, subwoofer nije uključen :icon_eek:

Eto, tako svirraju bas, ovi prdavci koji staju u kutiju cipela :shok:

:crazyrocker::oke:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...