Jump to content

Punjenje kompresionih zvučnih kutija


Koja

Preporučeni Komentari

Ne znam zašto bežati od mineralne vune kada najviše pruža za dati novac, recimo meni u provinciji bi bilo teško nabaviti bilo šta od standardnih materijala a da ne pričam o mambodžamo ispunama.

 

Pogledati samo u neku stariu komp. kutiju recimo Canton i prepuna je staklene vune, još se niko nije otrovao od njih, Dynaudio 100 isto obložen staklenom vunom ko za ta peć a nije čak ni potpuno zatvoren kabinet, variovent pa yamaha NS 100M, 1000M, vuna i običan filc. itd

 

Da je tolko otrovna ja bi odavno uvuko nekog čika raku zajedno sa njom provlačeći kablove kroz rigips zidove i plafone da ne pričam o zameni grejača na pećima usred grejne sezone cigle vrele i oblak vune, naravno nije ni neškodljivo ali posao od pola sata da se ubaci u kutiju, pa nije to skinuta vuna sa nuklearnog reaktora.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hehe dobro u prirodnu vunu ne može da se uvuče moljac kad je kutija u kompresiji. Al od staklene ne mogu da se ispletu hvalabako tako da je greota ovcu šišati radi zvučnjaka.

 

Da, češ češ ne gine ali zato postoje rukavice i opet pola sata posla i kraj.

 

Ja sam isto povadio iz kompresione kutije vunu i stavio sunđer misleći da je tako bolje, bejahu to neke PE švapske, i bas se stanjio ko flis papir ja sam mislio da je zato što sam prčkao po skretnici ali se na kraju ispostavilo da je tu baš ta vuna igrala, pa sam dodavao i neke parčiće ćebeta i itisona ali se taj zvuk nije vratio a vunu nisam mogao da vratim bacio posle ih prodo.....

 

Ne kažem da je najbolje rešenje daleko od toga ali najjeftinije svakako jeste pogotovu što se negde može pronaći neko parče koje je preostalo od izolacije gratis itd.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...