Jump to content

AK4490EQ


silentbob

Preporučeni Komentari

Sinoć smo kod mene slušali Turuturu's DAC Impuls Edition.

 

On je upoređivan sa mojim DACom čiji je autor Sipi. U pitanje je AK43xx, dali je 69 ili 96 nemam pojma. Isti DAC je integrisan u kućište sa pretpojačalom, opet Sipijevo delo. Tako da je moj DAC imao možda bolju startnu prednost.

 

Testiran DAC je bio spojen Siltech interkonektom za Sipijevo pretpojačalo / DAC. Strujni je bio FTA uboden u strujni filter (pasivni trafo). Snagaš je Sipijeva konstrukcija 2x25W A klasa push-pull.

 

1. Dobra strana DACa - transparentnost i prostornost je bila slična ili identična mom. Odlična.

2. Loša strana - u gornjem spektru nije bilo opuštenosti i gipkosti. Možda za moj ukus oko 10-15% više pojačani. Vilione su bile napete i sa oštrim inivicama. Ni ostali žičani instrumenti nisu bili relaksirani. Klavir je bio težak pri dinamičkim udarcima.

 - u donjem spektru kontrabas nije bio baš dobro prostorno definisan. Njegove konture se razlivaju i nemaju svoju supstancu / meso. Utisak mi je kad bi se uspelo nekako postaviti jasne granice instrumentima dole da bi se i supstanca pojavila. Ovaj nedostak mesa mi je najviše zasmetao, više nego ono što se dešavalo gore. Rekao bi i da nije bio dovoljno potentan pri najdubljim tonovima. Tu za kojih 10-20% je bio blago potisnut, ko da nije imao dovoljno snage, iako je DAC

- DAC ne radi dobro sa Wasapijem već sa ASIO driverom na Win 7.

 

Napomene: moguće je da DAC još nije usviran mada je radio nedelju dana na leru. Ja nisam čuo metaliziranost karakterističnu za takav uređaj tako da je moguće da gornji spektar ostane i dalje malo naglašeniji. Svejedno ja bi voleo da vidim da se instrumentima obruse ivice. Veća naglašenost gore je moguća jer je DAC kalibrisan na drugom sistemu.

 

Konstruktor Impuls mi je preko telefona zvučao dosta samouvereno u mogućnosti da se mane mogu lako ispraviti. Imam poverenja u njega i da može. Za sve tehničke detalje lomite Impulsa.

 

Moje preporuke da se DAC kupi, uprkos (nebitnim) manama. Zvučao je kao DAC dosta veće kategorije nego što on sam košta, recimo da je multiplikator tu negde oko puta 4 do 7, možda i više.

 

Sledeća nedelja opet proba da vidimo da li je neusviranost pravilo probleme.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...