Jump to content

AK4490EQ


silentbob

Preporučeni Komentari

od prilike po secanju ono sto sam radio kod Groznog je secenje po zutoj liniji tako da sad zelena pokazuje kretanje mase za napajanje a ground plane je sad na potencijalu stabilizatora. Masa kondova u low pass filteru mora biti na potencijkalu mase dac-a. Crveno okruzeni kond je sporan zbog njegove mase a ljubicasto okruzeni moraju biti vrhunski. Ostali kondovi su takodje malo izmenjeni pa ima i silmic2 i muse kz

post-15-0-09661300-1453031440_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 nedelje kasnije...

Stigao dac ak4495. Vecu kolicinu skart delova na jednoj plocici jos nisam video. Izbacio sam prvo sto sam nasao neispravno (13 elemenata) i stavio ga u funkciju da svira pa koju nedelju nastavak, dok pokaze sve mane.

Zamenjene sve diode u ispravljacu sa ne skart i uz to brzim. Svi elektroliti oko dac-a izbaceni i stavljeni kvalitetni. Na nekim mestima izbacen blok smd. na napajanju operacionog elko u bazi stabilizatora stavljen veci kapacitet. Na napajanju operacionog silmic2. Izlazni filter korigovan sa pojacanjem i sa rezom, U filtar stavljeni FKP wima.

 

Na dac dodan usb risiver 24/192 sa Sa9227 chipom.

 

Zvuk, na zalost, moram reci javno, "ocajan" :party33: . Ako bih rekao drukcije svi bi kupili ovaj kineski kit i ne bi se vise prodavali brand uredjaji. A vi izvucite zakljucak

 

Ostane sad samo da cekamo AK4497 pa da probamo njega. Mozda unese svetlo u podrucje 32/768

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

...

Zvuk, na zalost, moram reci javno, "ocajan" :party33: . Ako bih rekao drukcije svi bi kupili ovaj kineski kit i ne bi se vise prodavali brand uredjaji. A vi izvucite zakljucak

 

Ostane sad samo da cekamo AK4497 pa da probamo njega. Mozda unese svetlo u podrucje 32/768

Šta  je bre ovo, smajliji, navodnice,...?

Misliš da se ovako napisano može da primeti alegorija?

Živ se precepih da si popljuvao AK a kod  mene odlično svira (doduše  mlađi brat AK4396)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ima ga kod brace kineza, posebno se uzima plocica sa dac-om i usb kartica a trafoa ima i ovde,kutija po zelji.Ima i drugih slicnih ali ovaj provereno dobro radi, ima naravno i vec skutijano.Pisano je dosta vec o tome ovde na forumu, najvise se kolega Skrstic bavio time sto je i mene navelo da se odlucim i probam. Ovom prilikom mu se i zahvajujem na trudu,temi i savetima.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

A tko ne zna upgrejdat može kupiti upgrejdani. :)

 

http://www.ebay.com/itm/Upgraded-version-of-Assembled-AK4495EQ-II2S-DAC-board-support-32BIT-768K-decoder-/121606408978?hash=item1c504e8b12:g:8tgAAOSwBahVTWew

 

I ja sam ovome promijenio meke elektrolite i napravio novi ispravljač.

 

I2esam ga sa CM6631A što svakako preporučam i to sa DIY napajanjem za njega.

 

U fazi izrade, multifunkcionalni DAC.... :)

 

http://www.diyaudio.com.hr/viewtopic.php?f=17&t=350&start=2450

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pored gore navedenog prvi je Turuturu Impuls Edition.

Sto se tiče bavljenja pa i nisam ništa pametno uradio. Dodao trafoe za struju, USB dodao i to je to. Ni jedan deo nije promenjen osim OP ampa. Koji je trenutno nemam pojma. Ja to povremeno menjam pa koji ostane. Što se tiče pomoći zato je i forum, valjda. Da pomognemo da napišemo svoje mišljenje pa makar totalno drugačije i pogrešno.

Ja sam AK kupio jer sam na par mesta pročitao da je ne osetljiv na kvalitet struje kojom se napaja. ManicP se igrao između ostalih. Alternativa je bio 9018 koji je mnogo skuplji. Bilo je ili prva varijanta sa optičkim i koaksialcem ili I2S pa dodavati. Ja se ne razumem u elektroniku tako da je ovaj skoro završen bio pravi izbor za mene. U međuvremenu je još par ljudi kupio AK449x tako da smo ovde čavrljali.

Što se tiče zvuka nije vrhunski ali je veoma dobar. Meni bolji od nekih DACova koje sam čuo. Piso sam već. Piso sam i šta sam bolje čuo tj uporedio. Svako od nas doživljava drugačije tako da je naj bolje čuti i uporeiti. 

Sam DAC je po meni polu proizvod. Ako nije omogućeno biranje ni jednog filtera a ima ih 5 i DSD je onemogućen onda ... šta da kažem Kinezi nisu imali od kog da iskopiraju. Na sredini je mali svič koji bi trebalo da omogući biranje bar 2 filtera ali pogrešno je postavljen tako da ne može. Rešenje skinuti i postaviti jumpere. Ja ni to nisam uradio. Ja sam ko anti reklama. Lakše kažem nedostatke nego da hvalim. Ovako i pored sveg lošeg ja uživam u muzici koja dolazi iz DACa. Nisam perfekcionista i ne tražim dlaku u jajetu. 

Voleo bi da ima jeftinija varijantaa dual mono sa mogućnošću biranja filtera i DSDon ali šta raditi. Čekati ak4497 i možda kompletniju ploču. Valjda će iskopirati.

 

Zaborvio pa da dodam....

Poredio moj klot i Impulsov frket. Impulsov bolji. Nijanse ali bolji. Da razjasnim moj ak4495 i Impulsov prerađen ak4396.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stigao mališa i peva celi dan.

 

High-configuration-XMOS-U8-AK4490-Fine-q

 

YJ-Xmos-U8-AK4490-NE5532-USB-DAC-Decodin

 

Moj prvi susret sa ovim novijim DACima i risiverima. Dok se privikavamo jedno na drugo, da pitan, a na osnovu vaših iskustava, menja li se zvuk ovin spravama s radnin vremenon?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ajme... Ovo baš stegnuto svira, kao pod tenzijom. Nema emociju. Rekoh mu u dobrim si rukama prijehal, opusti se. Mada je i dugo putovao... ali nisu ga dirali na carini. Pustiću mu malo 1541A da čuje, da se rastereti :)

 

Hvala za info.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...