Jump to content

Najzad slike mog domacinskog sistema


grozni

Preporučeni Komentari

Na kakvu korupciju tj oblik misliš, ovde na forumu?

:stink:

Jel si citao prethodne postove, kakav forum, ili stvarno zivis u Nemackoj, ko sto ti u potpisu pise, ili si nevešt kao radoznala komšika koja jedva čeka neku lokalnu aferu da ima sta da radi u zivotu... pih.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jel si citao prethodne postove, kakav forum, ili stvarno zivis u Nemackoj, ko sto ti u potpisu pise, ili si nevešt kao radoznala komšika koja jedva čeka neku lokalnu aferu da ima sta da radi u zivotu... pih.

 

Stvarno živim u nemačkoj pa ne bih valjda lagao, nisam sve čitao uglavnom čitam samo ono što me zanima ali da su Groznog banovali stvarno nisam razumeo, pomislio sam da je bilo možda još nekih postova koje su izbrisali ili sl. no dobro se završilo evo ga opet je tu  :wink2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stvarno živim u nemačkoj pa ne bih valjda lagao, nisam sve čitao uglavnom čitam samo ono što me zanima ali da su Groznog banovali stvarno nisam razumeo, pomislio sam da je bilo možda još nekih postova koje su izbrisali ili sl. no dobro se završilo evo ga opet je tu  :wink2:

nije se dobro završilo pa je došao, no je kazna prošla

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Lep sistem Grozni.

Koji je gramofon rucka i glava?

Pozdrav!

Hvala. Motor je PREMOTEK, sad koji ...bem li ga.  Elektroniku za regulaciju brzine je radio Csaba. Posebno se steluju 33 i 45. Rucka Schroeder DIY, 12 inca. Stradi je narihtao samo tako. Glava Ortofon Rondo Red.  Sad razmisljam o arm restu. I njega cu u nikl najverovatnije. Ostaje samo pitanje modifikacije lifta. To ce Rasko..... Eto

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...

POSETA IMPULSU ILI KAKO OD F3 NAPRAVITI OPAKO DOBRO POJACALO UPRKOS PASSU I GURUIMA

 

Elem prosli vikend Doktor i ja napravismo malu turneju diljem Terezijanske pokrajine nam. Bilo divnih momenata (Igore jos jednom hvala!), ali povod ovog teksta je ipak boravak kod Impulsa, te finalno "dotezanje" F3 by Gidjga & Impuls uradka.

Sa vrata nas docekao Veseli Impuls  te posle opake kafe iznese gomilu opreme *zaostale od opremanja Cerna" te krenusmo u rad. Citaj, usi moje, ruke njegove, Doc savetodavno telo i prisutni gradjanin u svojstvu svedoka kako pojacalo uprkos raznoraznim guruima te pohlepnim klimoglavcima moze da dobije karakter, licnost te opaku narav. Nekoliko dana pre toga, ja sam otkrio srafciger, te se malo zaigravao sa trimerima. Igro, pa zaigro, tako da je Impuls bio neophodan. Razlog mog zaigravanja je bio da posle pocetnog odusevljenja novom spravom, posle nekoliko dana shvatih da F3 ima dobar, ali dosadan zvuk, bez karaktera, onako klinika. Jedan jedini F3 koji cuh da je dobar (mojim usima napominjem) zvucno, mi je bio reper ( Wolande hvala). Ostali su mi zvucali kao polufabrikati sa potencijalom i nista vise od toga.

Elem sta veseli Impuls uradio nemam pojma, znam da je petljao nesto i racunao oko mirnih struja ( sta god to bilo), igrao se sa drugim harmonikom (pretpostavljam onaj posle prvog), tek kad dodjoh kuci, prikljucih ga i ostadoh ukopan. Zvuk ne lici ni na jedan F3 koji cuh do sada ( Wolandov ima taj karakter, moj je malcice umeksan....namerno). Moje pojacalo ima sada licnost, jos vecu pozornicu te krajnje "uvlacljiv" zvuk. Milina jedna..  O tehnikalijama ne bih, jerbo se u iste ne razumem, a to verovatno i ne bi imalo bas neki odjek.

Impulse, sta god da si uradio, svaka cast!

Hvala jos jednom.

Zahvalni Grozni

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

vidi , da ista znas o Pass-u i onome sto predstavlja quantum koji je poklonio siroj zajednici , znao bi da nista sto si dobio nije protiv njega i da nema gurua

 

al' ako je tebi draze da se zamisljas u ulozi Don Quixote-a (koji je sve bio , ali gorcinom nije bio ispunjen ) , onda nastavi .

 

vredjas inteligenciju ne samo meni , a kako ne volim da se bavim teorijama zavere i Cvorovisanjem , postaje mi pomalo dosadno

 

ili pisi k'o sav normalan svet , ili idi .

 

gurui svakog meseca daju na server skoro pa tvoj mesecni racun za duvan , bez licne koristi  (oglasi se daju i na KP , sa vise efektive)

 

jos su se sklonili sa foruma da ne bi ispalo da guse slobodoumlje i razvigornost

 

malo li je ?

 

daklem , javljam se da mi ne seres po Papi , a po meni ionako nije bitno , jebe mi se zivo

 

moj je Papa , nije tvoj .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne vidim gde sam tebe pomenuo. Pisao sam o F3 primercima koje sam cuo i koji su zvucali kako su zvucali.

Gurui pomenuti u tekstu  su mi slali poruke da sam se zahebo kupivsi isti svojevremeno. Znaci opet dajes sebi ulogu i znacaj, tamo gde te nema, al to je vec nesto drugo. Stvar percepcije ...pogresne.

O recniku neki drugi put, nadam se uzivo.

 

Papa je tvoj, slazem se, ali F3 je moj.Posteno placen i isplacen.

O vredjanju inteligecije... odgovor je u prvom pasusu, drugi i treci red.

Toliko

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Rashko je stručnjak za kloniranje.

 

 

Rasko je strucnjak za koriscenje tudjeg mukotrpnog rada i truda i to je sve, (mada nije ni njegova krivica vec onoga ko mu je to dao pa sad pokusavaju da zarade na tudjem znanju i trudu ili bolje receno koriste necije drugarstvo i dobru volju,.

Sreca pa nisu stigli bas pravi crtezi kod njega pa ima dosta gresaka tako da je kosmicka pravda ipak zadovoljena. (ipak se nepoverenje isplati bar ponekad). I posle se neko pita zasto neko nece da mu da neke podatke, pa eto zasto jer mozda zavrse u KP oglasima.

Grozni ima sredjenu rucku kako treba na kraju ali samo zato sto mi je dugogodisnji prijatelj a i ona je bila povod da se vidimo posle mnogo godina inace bi je sredjivali i naravno nikada sredili oni sto je prave jer kazem  greske tj mere koje bas nisu prave ne dozvoljavaju da se nasteluje bas kako treba. (znaci nikada ne bi svirala kako inace moze). Moj drugar Gozni sada vise nema tih problema i znam da uziva i drago mi je. 

Ono sto mi je zao sto zbog losih kopija gubi se vrhunska ideja i implementacija u jedinstven proizvod i dolazi se na nasim prostorima do pogresnog zakljucka da je ta rucka osrednjeg kvaliteta a sve je krivica ljudi koj je prave i pokusavaju da je kloniraju a ne udube se bas u sustinu. To je verovatno najbolja ili jedna od najboljih rucki svih vremena i sa razlogom preskupa a kod nas je nestucno i odokativna proizvodnja svrstava u red da kazem djubreta, krivica je kopiranata a ne proizvoda koji se kopira to bih zeleo da naznacim jer mi je uvek jako zao kada se neki vrhunski proizvod upropascuje mislim njegova reputacija nekim totalno neozbiljnim sarlatanskim pristupom. Siguran sam da se mnogi slazu sa ovim.

ps

I da obavezno naznacim to je rucka koja zahteva dosta strpljivo podesavanje i dosta je i problematicna za podesavanje jer se promenog jednog parametra menja i neki drugi pa treba imati dosta zivaca i volje kao i aparature ali to i jestre sustina da se podesi maximalno kako korisnik bas zeli a moze joj se sve , bikvalno sve podesiti i to neverovatno precizno, ali nije za one koji vole plag and play ili su malo tanji sa zivcima :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stradi,

nisam ni video ni čuo ručku, kapiram da je klon Šredera, da li bi mogao malo preciznije zbog šireg auditorijuma da navedeš koje delove si kod Groznog morao prepravljati ili iznova praviti ili je seks jedino u štelovanju?

Čisto ne zbog podjebavanja nego zato što bi bilo tu još pacijenata koji ne bi dali 3000€ za nešto što može da košta manje a razlika ako se može tolerisati sa dobrim i strpljivim podešavanjem onda i nije strašna...?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 zbog šireg auditorijuma da navedeš koje delove si kod Groznog morao prepravljati ili iznova praviti ili je seks jedino u štelovanju?

 

Pa stelovanje se podrazumeva za svaku rucku tako da ne znam kakav odgovor da dam na ovaj deo. Ne moze se stelovanjem nadomestiti kada fale 3 srafa na tri bitna mesta koja usput sluze za stelovanje necega, pa kada promer unutrasnjeg drzaca gornjeg dela rucke nije tacan drugacije rezonuje kao i sto fali jos jedan materijal na jednom mestu unutra a to se ne vid spolja pa sama cev je tek posebna prica i duzina alu dela u odnosu na drvo, o neadekvatnom tretmanu drveta necu ni da pricam, da lose izlaze zice se vidi na slikama a to nisam mogao da promenim pa antiskajting pravi probleme, sistem kacenja konca unutra nije dobar bio,  ima toga jos ali eto bar malo da se vidi da ne pricam u prazno a sigurno ne pricam jer sam ja to saznao direktno od konstruktora jer ima dosta stvari koje se ne vide a o dimenzijama i da ne pricam one se sigurno ne mogu tacno skinuti sa slika sa neta. Nadam se da si zadovoljan odgovorom. Kopije i klonovi se po svetu prodaju od 1500 do 2500 usa dolara i milsim da je to jako piristojna cifra za nesto sto original kosta 5600 eura na popustu (prvo je bila 7300 eura.) Sad da bi neko platio 1500 dolara jasno je da mora da bude sve original samo da je nije sastavio ZIke nego Pera i to sme da bude jedina razlika.

Jedno je stelovanje koje je specificno a drugo je losa kopija mada cu vam reci da je to takva koncepcija da ona i kada je lose kopirana jede more drugih rucki a zamislite tek kada je original ili pravi klon.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...