Jump to content

pitanjce o video fajlu...


Preporučeni Komentari

Nešto sam čeprkao (po sistemu i ćorava koka...) i dođoh u posed video zapisa koncerta gospodične Gaga iz Pariza (24. 11. 2014.)

 

E, sad... video zapis sam skinuo sa namerom da počupam audio zapis i doteram ga za slušanje. VLC to provereno ume da uradi, nego... Video zapis (as it is now) je sa ekstenzijom *.ts i veličina istog je 44.3GB iliti 47,615,458,984 byte-ova i u inicijalnom pregledavanju da vidim šta sam to skinuo, slika mi je iseckana tj zapinje... Ajd, recimo da to nije problem koji me muči... Ono što me muči je pitanje da li je moguće da je istina što ovde kaže da je Audio zapis samo toliko? (to znači da sam skinuo 44G bzvze) jer je audio zapis tek osrednje dobar mp3? (očekivao sam mnogo više s obzirom na sveukupnu veličinu fajla... - btw, slika je oštra k'o gillete sa 5 oštrica)

 

Evo šta kaže:

 

post-13-0-39121700-1425198532_thumb.jpg

 

Edit: elem... prozujao kroz sve što ima da se nađe (tražeći na bazi live izvođenja - studijski snimci i bum-bum remixi mi nisu zanimljivi) i ne kapiram kako nikoga ne tangira što u najboljem slučaju, maksimalni audio bitrate bude 384kbps... Super je kad to snimiš na stick pa zabodeš u radio u kolima da ti nešto ubija pozadinsku buku, ali baš me razočaralo... Mislim, slika je da oči bole koliko je oštro, mož' sa deset metra brojati koliko dlaka ima u svakoj obrvi al' da toliko degradiraju muzički zapis, to mi ne ide u glavu...

 

... otud avatar... biće...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 10
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Zanimljivo,nema vise audio zapisa.Ima samo 192 Kbps 48000 Hz,a slika je 34 Mbps.To ti je kad si fan Ledi Gage :crazyrocker:.

Razlog za los zvuk lezi verovatno u dugom trajanju koncerta(3 sata).Zrtvovali su zvuk za sliku,jer nisu mogli da spakuju neki dts ili dd saraund(oko 5 Gb) zajedno sa slikom ovog kvaliteta na jedan blauray(za ove sto rezu na bd ).

 

Za "shtucanje" slike MPC - HC sa ugradjenim Lav filterima http://mpc-hc.org/  .Bolji je za HD od VLC-a.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zaboravi na explorer. Pusti u vlc-u pa codec information. Ako ima više audio zapisa reći će ti sve pa biraj.

 

Nema tu sreće :(

 

post-13-0-34518800-1425206503_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma dovoljno je 384 za gđicu Gaga :-D :-P

 

U suštini ovo je prvi put da se bakćem sas ovakvim stvarima a što se tiče Lady Gage, nisam ja neki fan, što se tiče studijskih izdanja, meni to nit' deli nit' množi u životu, ali ima pod istim krovom još dve žemske koje ne dele moje mišljenje... Ponekad moram i njima malo da ugodim a ovo mi se učinilo kao dobro rešenje, a usput sam i sebi hteo da izvučem neku ćar - međutim...

 

Baš me to neprijatno iznenadilo da je nauštrb video zapisa načisto ruiniran audio zapis... U životu nisam video ni većeg fajla ni jadnijeg pratećeg audio zapisa... :bad:

 

Elem... prvih pola sata tzv koncerta u pozadini neko zujanje i pištanje i video assemblage na sceni... moderna umetnost koju ja kanda nikada neću razumeti... :notthinking:

 

Ja preferiram kad prvih pola sata koncerta izađe neka dobra predgrupa pa dobro zapraši.... :crazyrocker:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nego... konvertovao kroz VLC, "iščupao" audio zapis u *.wav i kada sa VLC-om reprodukujem, onda u izveštaju o karakteristikama kodeka/medije očitava preko 1500kbs... To je, cenim, ono što wav svakako može ali ako je u izvorištu bilo samo 192kbps, šta je onda ona razlika do 1586+ kbbs? mlak vazduh?

*.wav sam konvertovao u *.flac i pokušavam da vidim šta se dešava u flac fajlu sa audiochecker-om... ( http://binarydb.com/soft/Audiochecker-89886.html)- potrajaće s obzirom na veličinu fajla...

edit: nije tako dugo ni trajalo... Daklem, MPEG verovatnoća 95% što znači da nema ništa od kvalitetnijeg audio zapisa... (ne znam zašto sam se nadao da.... a lepo piše 192kbps...)

 

Idem da lupam krmonadle i cepam drva...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Eh da...

 

Ko god i tako... apropo Lady Gaga...

 

http://www.cheek2cheek.com/

 

Album koji me je baš onako prijatno iznenadio ;) klasika, već sam naslov navodi na to šta je u pitanju, ima da se nađe lossless... Onda... kome se ne gadi da pevuši "...Heaven... I'm in heaven..." onda... :D

 

Tony_Bennett_and_Lady_Gaga_-_Cheek_to_Ch

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...