Jump to content

Aleph 2 monoblokovi


bokiooo7

Preporučeni Komentari

Ako si se vec odlucio za Aleph gledaj da to ne bude klasicna verzija sa IRF9610 na ulazu. Izbor tih mosfetova nema veze sa zivotom, ni iz konstruktorsko (inzenjerskog) ugla niti iz ugla zvuka. 

gledaj da nabavis 2SJ313 za ulazne parove.

 

Ovo bih ti i ja predložio: http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/267857-aleph-design-reloaded.html#post4184920

 

Ako hoćeš još i više, onda: http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/252230-help-wanted-jfet-front-end-aleph-2-a.html

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kaskodom se ne povecava mirna struja jfeta, ona sluzi u druge svrhe i posto ima 6 izlaznih parova mosfetova taj predlog je pogresan. Dakle nemoj da preporucujes nesto ako ne znas sta preporucujes iz zbog cega. Izvinjavam se mozda zvuci malo grubo ali je tako. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sada videh da su po dva jfeta u paraleli, to bi nekako i moglo da prodje, s tim da nema potrebe za dupliranjem i bjt-ova za kaskodu ali i tu ima jedan drugi problem... Sve u svemu kako god da okrenes ima i suvise falinki i u zvuku i u konstrukciji za moj ukus tako da necu vise da kvarim zabavu. Samo cepaj :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dakle nemoj da preporucujes nesto ako ne znas sta preporucujes iz zbog cega. Izvinjavam se mozda zvuci malo grubo ali je tako. :)

 

Znači da ne pišemo ništa na forumu, neka stoji ovako samo, prazan forum? Bolje da pišem o Alfa Romeu, kablovima i zanimljivim i smešnim slikama?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

De, ispravio sam se u prethodnom postu jer je bilo kasno da ga obrisem (ako uopste moze da se brise, nEam pojma). Opushti se. :) Tvoj drugi predlog sa kaskodama je izmedju istalog i dodatna zajebancija jer ga treba ubudziti u verovatno neku vec gotovu plocicu koju ce da pravi ili kupi. 2SJ313 (koje je Sipi prvi provalio a ne Nelson (reloaded) ) su jednostavnije i resenje. Kao sto rekoh da ne kvarim zabavu, samo sam dao preporuku, kad je Aleph nek bude bar nesto sto ima veze sa zivotom.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hajde da se malo vratimo na temu, jer koliko se sjecam naziv teme nije '' nedostatci  i  mane Aleph topologije ''.

Znam mane i prednosti Aleph pojacavaca, slusao sam ga preko dvije godine. Ono sto je zanimljivo da svako sklepa Alepha sa onim sto ima u ladici ili sto nadje u kontejneru, stavi ga na zvucnicke kutije od 50 evra i ocjenjuje zvuk kao onakav ili ovakav... Ja sam ga slusao u ozbiljnom sistemu, cd plejer od 11000 evra, zvucnicke kutije od 6000 - 7000, kablovi koliko kostaju dijelovi za Aleph... I to je zvucalo jako ozbiljno..

To mi je bilo dovoljno da krenem u gradnju veceg i mocnijeg. Svakoj konstrukciji je najlakse naci manu, i svi znaju bolje od samog Nelsona Pasa i ostalih konstruktora audio opreme. Cak se i Krellu KSA   seriji dodaje i ''upgrejduje'' nesto jer to ocigledno nije to... Pozdravljam svaki dobronamjeran savjet, medjutim pljuvanjem i raspravom sta je bolje nece se nista postici, hajde da vidimo sta se moze izvuci iz ovoga sto imamo... I da kasnije podijelimo iskustva i olaksamo put drugima koji zele nesto slicno. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kaskodom se ne povecava mirna struja jfeta, ona sluzi u druge svrhe . . .

Dakle nemoj da preporucujes nesto ako ne znas sta preporucujes iz zbog cega. Izvinjavam se mozda zvuci malo grubo ali je tako. :)

 

Znači da ne pišemo ništa na forumu, neka stoji ovako samo, prazan forum? Bolje da pišem o Alfa Romeu, kablovima i zanimljivim i smešnim slikama?

 

Ne, naprotiv.

Treba da pises na forumu, ali i da "istrpis" kritike kao sto je i ova gore iznad tvog' posta.

 

Ti ne treba da pises o Alfa Romeo-u, kablovima, etc.... , ali takodje imas slobodu da ne citas te teme i post-ove.

U najmanju ti je ovaj post nekorektan.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ok, slažem se, i izvinjavam se... trebalo je da objasnim situaciju, al me mrzelo... beše mi krivo da me neko natarabi a samo sam hteo da pomognem... dakle htedoh da posavetujem Bokija da koristi 2sj313 (da video sam Sipijevo otkrovenje i amp sa ovim super linearnim mosfetima) a videh nedavno i da sam NP predlaže poboljšanje Alepha dodavanjem ovih mosfeta na ulaz. Usput videh temu na big diya "aleph 2 sa jfet ulazima" i ne ulazeći u tematiku niti poznavajući dovoljno elektroniku bacih link čoveku pa neka pročita - ja svakako neću, jer da pravim Aleph2 sa jfet ulazima neću.

Ne vidim što bi me neko napucao zbog toga ko Ronaldo volejku na šesnaestercu.....

Nego da ne kvarimo čoveku temu,,,,,,, Bože zdravlje završiće on to do sledećeg BAFa pa ćemo nadam se oslušnuti (ako nađemo dva bildera za pomoć oko prenošenja :D )

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ok, slažem se, i izvinjavam se...

. . .

,,,,,, Bože zdravlje završiće on to do sledećeg BAFa pa ćemo nadam se oslušnuti (ako nađemo dva bildera za pomoć oko prenošenja :D )

Nema razloga za izvinjenje, skroz OK.  :oke: 

Dace Bog da to @bokiooo7 to zavrsi pa cemo lako naci bildere za nosenje.

:shakehands:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

svi ti mosfeti i jfeti su poznati jos od onomad , pre interneta

 

**kuj' tad imao priliku da cita francuske i japanske casopise .......... Be Yamamura je pravio WOT preamp sa Toshiba mosfetima tamo negde pre milion godina

 

**e sad ..... ja nisam imao tu priliku i svako malo otkrijem neku toplu vodu

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kolega vidim :oke:  da lepo napreduje izgradnja  2 mono bloka  pa evo koristim priliku  ovde na temi da te pozzz... i da se prijavim  ako bude trebalo da se tegli i nosi da ne brigas tu sam :guitarplayer:  a obzirom da sa tvojim proslim Alephom 5 vec imam radna iskustva bice to sve kako treba.  Mislim da ce prvo gostovanje ako Bog da biti kod mene jer takvog gosta imam i  sa cime da ugostim  :disco:  . Videcemo kako one 2 velike crne Dy curice pleshu sa  gosn Aleph - ima MONO

 

PS

 

Da ti kazem samo da ga   j. e.  .b..a . c....ki  radis ,  nesto mi   :good2: govori  -  bice to strasni sud .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pratim ovu temu i uvek se uplasim kod ovakvih projekata. Zasto? Radio sam nekoliko projekata u svom zivotu i uvek sam dobio nesto sto nisam zeleo. Delimicno jer sam po pisanjim na forumima, gde svako drukcije dozivljava pojedinu komponentu a odziv zavisi od toga d ali je godinama slusao Aiwa mini liniju ili Pliniusa cuo dobre utiske. A delimicno jer nikad ne upotrebim potpuno identicne komponente i raspored elemenata i konektora pa je rezultat uvek drukciji.

 

Poslednjih godina sam cuo dosta samogradnje PassLabs uredjaja i interesantno je da su svi razlicito zvucali a nijedan savseno. Onda procitam ili cujem da je testiran originalni Pass sa DIY i da original bolje radi. Na drugom mestu procitam da je covek napravio nekoliko komada i da svi rade bolje od originala. Ono sto je vrlo bitno da svaki projekat sa neta mora jos mnogo, mnogo da se doradjuje i da se popravlja da bi se dobio bolji rezultat a na kraju posle godina pokusaja ustanovim da to i ne moze da radi prema mojim zeljama i ocekivanjima. tada dodje tacka da se predje na novi projekat. Na zalost ovakvi rezultati poljuljaju covekovu volju i zazalim sto ipak nisam preskocio ovaj hobi i kupovao fabricke uredjaje pa kad mi se ne svidjaju jednostavno ih zamenim. Tako u pokusajima prodje pola veka i sto bi reko Djoka: "posle ce biti kasno, i petlu vreme ide", dodjem do tacke da ce skoro da me odnesu na brdo a nisam cuo dobar audio sistem a to mi je zelja od kad sam pre 33 godine usao u ovaj hobi.

 

Zbog toga svima preporucujem a narocito mladjim clanovima da svoje projekte zavrsavaju sto brze pa makar i sa losijim delovima. Tako ce bar neko vreme uzivati u rezultatima svog rada a izmene mogu da se rade i u hodu.

 

Slazem se da 9610 nije bas najbolji izbor i da zvuci zrnasto ali je lako nabavljiv pa nek prosvira sa njima. Kad stignu j313 taman ce se nauciti na zvuk pa ce i razlike u tranzistorima da se cuju.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala kolega Suco, 

 

Igramo se malo, sam cin sastavljanja je interesantan koliko i slusanje, ako ne i vise... A za teglenje ima da se namucimo za sada je po komadu oko 32 kg... ;)

 

Jevrem, 

 

Da li je ovo sto radimo bolje ili losije od originala, za mene nije toliko ni vazno koliko zadovoljstvo pri sklapanju i mozganju, gdje sta staviti i kako rjesiti pojedine probleme koji nailaze. Komponente su spremne, i nadam se da cu sve zavrsiti za dva mjeseca. Nije mi ovo prvi Aleph tako da znam u sta sam se upustio... Ima ovde mnogo posla... 

Medjutim. kad ga zavrsim uvijek imam priliku da kada pozelim nesto novo samo uradim novi pcb sa drugom konstrukcijom ( recimo F5 ili Sipijev ciklotron )  i opet uzivam u sastavljanju. Dakle ja sam za ove pare u stvari kupio mnogo dana zanimacije i treniranja mozga,  kako sastaviti slagalicu sto bolje, a to zadovoljstvo mi nikada ne bi mogao pruziti neki gotov uredjaj... :)

U svakom slucaju poslusacu tvoj, i savjet drugih clanova i 9610 malo kasnije zamijeniti sa boljim fetom... 

 

I samo jedno pitanje :

Da li neko zna gdje nabaviti ovakve ili slicne redne kleme? 

 

post-1115-0-53552700-1424114559_thumb.jp

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...