Jump to content

Split iz nekoliko tema - "O Goggolarovim kabelima"


goggolar

Preporučeni Komentari

Dobro je što nisam nikad čuo sistem kako svira sa full zlatnim drotovima, bolje je tako jer NE PLANIRAM da ulažem više nego što sam več do sada uložio u kablažu a i srebrnu varijantu sam čuo samo kod jednog prijatelja koja mi se dopala no ni to mi totalno nepotrebno.

Goertz zvučnički, Audioquest digitalni, Soltanus strujni isto od njih IC, Karan strujni i HiFi osigurači (ako i njih mogu uvrstit u mini-drotove) sasvim zadovoljavaju moj ukus  :wink2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Milovane braćo, evo sjutra u ponedeljak, novi početak i s Božjom pomoću, otvoriću temicu, ubaciti sve u slici s pokojom riječi i na izvolte zadnju iteraciju zvučničkih kablova TozmOOd od milošte nazvanih blavor.

Savršeno linearni, besprekorni i jeeftiiiniii. Uraaaa!

Vežite se, polećemo. :D

 

Blavor kažeš?! nači, ubica drugih kablova :D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Usviravaju se kao i svaki kabel, u prvih pola sata se menja zvuk osetnije (grubo receno postaju okrugliji tonovi tj. dobija na dinamici), posle vremenom se smeksaju, tj. vise se oseca kako je muzika prijatna nego sto se cuje...mozes slusati ceo dan i ne zamara itd.

Tako nekako ukratko, posle dan-dva se ne menjaju vise...

Hocu da kazem ako vam se svidi u prvih pola sata posle mogu biti samo bolji...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 nedelje kasnije...

Milovane braćo, evo sjutra u ponedeljak, novi početak i s Božjom pomoću, otvoriću temicu, ubaciti sve u slici s pokojom riječi i na izvolte zadnju iteraciju zvučničkih kablova TozmOOd od milošte nazvanih blavor.

Savršeno linearni, besprekorni i jeeftiiiniii. Uraaaa!

Vežite se, polećemo. :D

 

Da li je otvorena ova tema?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...

pozdrav svima iz mk

 

tema je veoma intersantna i nema joj kraja ali uvek ima pocetka

da pretstavim sistem da bi imali ideju o cemu pricam

 

2a3 lampa dit sa tribute izlaznim trafoima ,preamp tvc prometeus,cd marantz 6000 ose,zvucnic lowther EX2 fidelio

 

dinamika ,stejdz,cistoca besprekorni medjutim ono sto mi uvek smetalo je bilo nedostatak basa i malo prenaglaseni visoki

posle par godina sam se ponovo uzeleo eksperimentisanja izaeljom za promene

cekajuci neke planove i delove naleteo sam na ovo

http://www.instructables.com/id/How-to-make-a-Transparent-Audio-Reference-XL-Speak/?ALLSTEPS

 

momka je kostalo 200 eur mene 20

delove sam nasao po ormarima i fiokama jedino sto sam podosta trazio su bili kablovi ideja je bila da nadjem kablove starije od 20god po mogucnosti preko 30

kako bi zapazio JUS standarde u pravljenju bakarnih kablova

 

posle dan ipo rada sastavio sam kablove i pustio da sviraju

slusam vec preko 6 sati i ne mogu da prestanem

tania maria,zaz,lee ritenour,ella i luis sve izgleda drugacije

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

dinamika ,stejdz,cistoca besprekorni medjutim ono sto mi uvek smetalo je bilo nedostatak basa i malo prenaglaseni visoki posle par godina sam se ponovo uzeleo eksperimentisanja izaeljom za promene cekajuci neke planove i delove naleteo sam na ovo http://www.instructa...Speak/?ALLSTEPS  momka je kostalo 200 eur mene 20 delove sam nasao po ormarima i fiokama jedino sto sam podosta trazio su bili kablovi ideja je bila da nadjem kablove starije od 20god po mogucnosti preko 30 kako bi zapazio JUS standarde u pravljenju bakarnih kablova   posle dan ipo rada sastavio sam kablove i pustio da sviraju slusam vec preko 6 sati i ne mogu da prestanem tania maria,zaz,lee ritenour,ella i luis sve izgleda drugacije
 

 

super je to za bas i midbas, meni ubije visoke tolko da na kraju imam osećaj da su mi se zapušile uši (probao na 3 sistema), napravio sam isti od srebra (to je već malko bolje), pa posle još par varijanti sve do momenta dok sam i visoke doterao do perfektnog nivoa, (mada taj deo ne bi da delim još, nisam još odlučio šta ću i kako da radim sa njima a u frci sam sa poslom i generalno životom, pa nemam vremena da razradim do kraja plan). ali je dobar početak, pogotovo ako su tebi bili prenaglašeni visoki.

 

Sve se nadam da ce neko da pomene struju i RFI filter...zar nije to najvaznije poboljsanje pre svake 'blavorske' price?
 

 

misliš na emi ili ferit?

 

feritne filtre sam isprobao u raznim varijantama i po meni sabiju zvuk...tj muzika postane nervozna, napeta...ni jedan ton ne čujem od početka do kraja....tj nema prostora.

i šta mi je bilo interesantno, probao sam ih na više pozicija (na strujnim, zvučničkim, interkonektima...čisto iz zanimacije), svuda urade isto....dal u većoj ili manjoj meri...

 

za strujni kabel je meni najbolja opcija: domaći bakar 2 ili 3 x 2,5mm licnasti (cd, amp), upleten na način šta je razrađeno u temi (neverovatan diy strujni kabel), i dobra izolacija koja je uzemljena naravno! ferit je tu samo višak....

 

Što se tiče emi filtara sa tim se nisam igrao (uvek je vreme problem :D) pošto treba potrefiti gde stavljaš koje "jačine"....npr.: isti emi filtar će poboljšati zvuk sa cd playera, a uništiti zvuk sa pojačala....pa će tu da me dopune malo (više) kolege koji su probavali pa znaju, pošto me najiskrenije kopka u poslednje vreme pitanje...mada nikako da pokrenem temu (vreme ponovo :D)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

mislim na RFI sa feritnim prstenom i varistorima. ako od njega vodis oklopljen strujni kabl prema potrosacima male su sanse da ces interferenciju opet pokupiti? dakle nema 'tretmana za dobijanje savrsene sinusoide' ili cega drugog pa ne bi trebalo da poboljsa jedno a kvari drugo? ali znam da cu paralelno sa jednim pojacalcem koje zelim da skutijam raditi i RFI filter. za interkonekte i zvucnicke kablove moj stav o bilo cemu sem bakra je vrlo konzervativan i takav ce ostati sve dok mi plata ne poraste za jedno 8 do 9 puta i/ili dok mi vrednost sistema ne dostigne jedno 30hilj eurica. ovo iznosim samo kao moj stav ili informaciju ne kao zelju da nesto dokazem ili pobijem.

o emi filterima ne znam nista.

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pozdrav svima iz mk

posle par godina sam se ponovo uzeleo eksperimentisanja izaeljom za promene

cekajuci neke planove i delove naleteo sam na ovo

http://www.instructables.com/id/How-to-make-a-Transparent-Audio-Reference-XL-Speak/?ALLSTEPS

 

Pozdrav i tebi druze, So prais be? Aren li si?

Plasim se da ti je kabl koji predlazes, na ovom forumu, anatemisan. http://www.diyaudio.rs/topic/6540-svajsovanje-transparent-audio-reference-xl-speaker-kabla/?hl=svajsovanje

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 years later...

posto dobijam pozive jos uvek sa ovih starih postova, reko da obnovimo i da odgovorim na neka cesta pitanja:

-jos uvek pravim kablove i srebrne i zlate samo poboljsanije varijante u odnosu na gore opisane

-pravim i nove zvucnicke par varijanti

(goertz divinyty savjseraji su se do sad pokazale najbolje u desetak razlicitih sistema...i pravim ih za otprilike 20% fabricke cene...razlike u zvuku bas i nema kad smo uporedjivali sa originalom)

-pravim i gole zice do 0.3mm precnika i trake do 0.2mm deblji e bilo kojih sirina

-bakarne zice vise ne radim zato sto iskreno se ne isplati da se zajebavam sa tim (kad nisam imao dete i nisam vodio firmu tad sam imao i za to vremena, sad nemam)...a i gde god sam stavio bakar iskreno usere zvuk

 

nameravam vec jedno vreme da obnovim post, ali nikako da slikam sve al kako vidim nikad ni necu...kad budem slikao vremenom i ako nekog uopste interesuje postavicu i slike

pozdrav svima!

 

p.s.:

cena bakra na berzi je 2.6eura za kilu, cena srebra je izmedju 500-600eura, a zlata preko 35000eura...imajte to u vidu pri kupovini!

 

malo je bezobrazno od velikih proizvodjaca sto traze zbog drugacijeg motanja i buziranja za bakar cenu srebra i zlata! a posto se prodaju masovno zbog same cene sirovine ce uvek ostati bakar u prici...tu im je najveca zarada!

Moje iskustvo je pokazalo da bakar nije najbolji provodnik za zvuk...cak stavise ga pokvari! (pravio sam kombjnacije bakar srebro, cisto srebro je mnogo bolje zvucalo a srebro-zlato kombinacija mnogo, mnogo bolje)

 

p.s.s.:

ako bilo kome treba pomoc oko pravljenja svojih kombinacija, slobodno pisite drago ce mi biti ako mogu pomoci!

 

 

 

 

 

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...