Jump to content

Šta trenutno slušam . . .


Preporučeni Komentari

@dejanco32

Sarenolik repertorar. :)

Medjutim, za pravog zaljubljenika u muziku ovo moze biti jedan sasvim logican sled stvari.

Kako si ih ti poredjao ? Onako random, ili si imao neki sistem za redosled ?

Pomenuta Sumanova Simfonija br. 1, ili bolje receno " Prolecna ", je jedno od obaveznih muzickih dela za poslusati, pozeljno je sporadicno ponavljati. :wub:

Nije mi dirigent (slika gore levo) favorit, ali Becka filharmonija jeste. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Tek sad sedoh za komp.

Uh teško pitanje :dubbio:

Biću iskren na sliku sam slučajno naleteo, ali kako u životu ništa nije slučajno slika mi se poklapa sa primarnim ciljevima da svojoj deci predškolcima izgradim muzički ukus. Malo malo pa naletim te Mocartov efkat, te Barokna muzika je najbolja za razvoj dečijih glavica, gudački kvarteti, Bitlsi podižu matematičke sposobnosti,jazz kombinatoriku itd itd

Reših da eksperimetišem sa svojim klincima i pored domaćih dečijih i diznijevih pesama koje već znamo napamet,  puštam im i sve po malo od gore navedenog u toku nekih aktivnosti ili dok spavaju. Za sada mi najbolje reaguju na Pink floyd:rolleyes:. ALi pošto je eksperiment ne smem puno da preterujem pa idem polako i dozirano.

Inače jako interesantno pitanje oko izbora muzike i pravljenja plej lista u bezgraničnom svetu zvukova, bitova, elektronike i melodija, koje uvezuju sa muzičkim korenima preko kimatike i frekvencijskog solfedja izbor plejlista   je gotovo beskonačan.  

Tu imamo dve potpune krajnosti po jednima da zahvaljujući tehnologiji svako može biti DJ, do one druge da za to treba fakultet, Karići otvorili :smart: Kao i uvek  Istina je negde izmedju.

 Na forumu i inače na audiofilskim ima jako dobre muzike treba to sve preslušati za života pa makar dan trajao i 25 časova. 

Joj baš se raspisah ne znam dokle će deca da me trpe i kad će se javiti bunt kod njih i kažu oladi bre ćale, jer svaka generacija ima neki svoj fazon. Uz sve to treba malo hraniti i negovati i onog  audifislkog crvića koji nam nikad ne da mira a u tome sam i sam još dete.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

 

 

 

ima muzika raznorodna svojstva.. ipak, da sam na tvom mestu, a bio sam tri puta, ja bih deci prvenstveno pevao i poticao ih da i oni pevaju.. današnja deca ne pevaju.. niko im ne peva, uvale im ekrane u ruke i misle da su završili stvar.. ne imputiram tebi da radiš to, samo opisujem šta sam primetio..

 

pevaj im, iako možda i ne umeš, dečije pesmice, one koje su tebi pevali i neke nove.. Vlada i Gile su svojevremeno objavili CD - rokenrol za decu, ima tamo lepih pesama.. pevajući im, dodatno se zbližavaš sa decom, učestvuješ i nešto neposredno činiš..

 

muziku im puštaj kada su budni, kada se igraju, pa posmatraj reakcije.. ne puštaj im muziku dok spavaju, neka im se i mozak odmori..

 

na tebi je samo da im otvoriš vrata i pokažeš čega tamo ima, ostalo će sami..

 

naravno je da muzika utiče na ponašanje živih bića, u modernim farmama svinjama puštaju hevi metal od jutra do sumraka - brže napreduju.. kravama puštaju Mocarta pa one daju više mleka.. ali ja ne bih to primenjivao na decu..

 

ako svakog dana otškrineš po jedna vrata, oni će, kada dođe vreme ući u jedna od njih

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...