pedjolino Napisano Maj 13, 2014 Share #1 Napisano Maj 13, 2014 Ajd' još jednom da vas pozdravim sve, poželim sebi dorodošlicu a vama glavobolju Elem, živeli Pravim letnjikovac, 6-ugaoni - sve od drveta,okačiću vremenom koju sliku kako će da izgleda,drvene klupe, sto, žardinjere za cveće da i žena uživa, sam sam napravio ugradne sijalice u podu u rgb varijanti na daljinski ( moralo je ), rasveta će biti nešto u fazonu fenjera ili tako nešto isto mojih ruku delo, i još jedino nedostaje muzika.........nista bez muzike... Ali ona mora da se uklopi u sve da bude kvalitetna a ne za razglas i žurke nego za svačije uvo i da kad treba malo glasnije - zadovolji i posle piva i roštilja.... E sad imam zamisao koju ću podeliti sa vama pa da razmotrimo da li je moguće ili nije ''teorija vs praksa'' ... ''biti ili ne biti'' .... Ovako posto ima 6 stubova zamisao je sledeća : 5 Stubova da bude opremljeno sa po jendom zvučnom kutijom sadržine 1 viskotonac ( ili horna ) 1 srednjotonac 1 Stub ( ili ti 6-ti stub ) jedna kutija sa 1 bas ( i ako je potrebno 1 srednjotonac ) E sad, u svakoj kutiji da bude skretnica za tipove zvučnika, a u bas kutiji da bude glavna skretnica na kojoj je ulaz i izlazi za ostale zvučnike. Sto bi u principu bilo nesto kao 5.1 sistem s' tim sto imam starije pojačalo stereo izlaz i na sve to kabel da to prikačim na pc ili laptop.... Sad, snaga ne mora da bude 500w pa da popucaju stakla komšijama, niti da bude preskupo pa da padne kiša i da se samoubijem iz zasede nego ono za dušu što se kaže. Ete ti ga sad sam napisao sta me muči pa ako neko ima neki predlog sugestiju - slobodno neka kaže ''pa ti nisi normalan'' sinko taj ti avion nece poleteti i itd nek se slobodno izrazi ubih se od pisanja Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Maj 13, 2014 Share #2 Napisano Maj 13, 2014 kupi 6-7" ugradne Monacor (valjda ih vikaju Marine program ) i uzivaj sto im vise prostora das , to bolje rade a jos su i , ajd' kao , vodonepropusni Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
pedjolino Napisano Maj 13, 2014 Autor Share #3 Napisano Maj 13, 2014 kupi 6-7" ugradne Monacor (valjda ih vikaju Marine program ) i uzivaj sto im vise prostora das , to bolje rade a jos su i , ajd' kao , vodonepropusni Nije to lose već sam ih gledao,stavim četiri komada i to reši problem, samo sto sam ja hteo da napravim kutije za zvucnike i impovizujem nesto a da bude približni kupovnom samo da ne bude čak sam gledao i kućni bioskop 5,1 da kupim nije ni to skupo i samo ih pokačim ali nije mi to to ako me razumes Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
pedjolino Napisano Maj 13, 2014 Autor Share #4 Napisano Maj 13, 2014 Nije to lose već sam ih gledao,stavim četiri komada i to reši problem, samo sto sam ja hteo da napravim kutije za zvucnike i impovizujem nesto a da bude približni kupovnom samo da ne bude čak sam gledao i kućni bioskop 5,1 da kupim nije ni to skupo i samo ih pokačim ali nije mi to to ako me razumes ajde da dodam sliku nasta mislim mozda posto je 6-ugaono da stavim 2 zvučnika nalik ovoj slici da bude i da 3 bude kao wofer ? Više bih voleo da napravim nesto nego da prvi izbor bude kupovina gotovih zvučnika koje samo montiras i ćao zdra'o Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Maj 13, 2014 Share #5 Napisano Maj 13, 2014 kako god da si odlucio - nije zabava samo u gotovom , nego i u pravljenju na zalost - nisam nesto u toku sa trzistem malih zvucnjaka 5-6" bass , sa lepim kalotnim ........ plus woof elem - pade mi na pamet - imas na KP par JBL C1 , treba im menjati vesanje , za 40E , ako nisu otisli to je prilika za ne propustiti - sta god da radis, em neces proci jeftinije em je pitanje da li ce zvucati bolje za woof je onda lako i natenane Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano Maj 14, 2014 Share #6 Napisano Maj 14, 2014 Kad razmišljam o jeftinim zvučnicima obično ukucam Canton na KP i sortiram po jeftinoći. Ima da se probere za 40ak evropskih dinara a sviraju najblaže rečeno za sve pare. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano Maj 15, 2014 Share #7 Napisano Maj 15, 2014 http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Audio/Zvucnici/ZVUCNICI-JBL-Control-One/24451233 Mogu da se arče i napolju (ne direktno na kiši) pa ako cifra ne ode nešto drastično na više nije loša opcija. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
pedjolino Napisano Maj 17, 2014 Autor Share #8 Napisano Maj 17, 2014 http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Audio/Zvucnici/ZVUCNICI-JBL-Control-One/24451233 Mogu da se arče i napolju (ne direktno na kiši) pa ako cifra ne ode nešto drastično na više nije loša opcija. Interesantno tu aukciju pratim Nasao sam neke stare zvucnike iz picerije pa cu sutra probati da ih rastavim i vidim sta je u njima i da li je za upotrebu samo me ova kisa nesto ubi i nikako da mrdnem od vode Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
pedjolino Napisano Maj 28, 2014 Autor Share #9 Napisano Maj 28, 2014 Nije me bilo nekoliko dana zbog ovih poplava i svega sto nas snadje... Obecao sam par slika pa da ih postavim..... Ovako ce da izgleda letnjikovac, 6 uglova pa u 3 idu zvučnici..... Nešto petljam sa njima pa kad zavrsim sa 2 postaviću slike i za treći ćemi trebati pomoć Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah