Jump to content

Kvalitetan pištolj za farbanje (hobi varijanta)


Okibokis

Preporučeni Komentari

On 7/5/2020 at 12:08 AM, Aleks said:

Tast izvadi iz nekog shteka 2 komada, jedan nov nikad korišten, drugi samo da se opere, oba prašnjavi. Gravity feed. Proba narednih dana na kosi (reparacija poljoprivredne mašine).

Nema ono, predgrupa-filter, jel mora to i kako, koji?

Za kosu možda i ne mora al za zvučnike obavezno.

U kompresoru se skuplja kondenz u boci (ima ventil na dnu za ispuštanje) i bez pripremne grupe za vazduh (za farbanje treba bez zauljivača, za pneumatski alat sa zauljivačem) ume u vazduh da utrči kap vode ili ulja, završi na farbanom predmetu i upropasti poso.

Na mom kompresoru stavim filter ulje-voda iza regulatora pritiska a zauljivač sam namontirao na samo crevo za pneumatski alat (to mu je jedina namena). I bitna stvar, ne koristiti isto crevo za pneumatske alate i pištolj za farbanje, iz razloga ulja iz zauljivača.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@ManicP

Moze tako, a moze i ovako:

Odvajac vlage sa regulatorom pritiska -> prikljucak (brza spojka) - > z(n)auljivac -> prikljucak (brza spojka)

I onda volj ti tamo volj ti ovamo :D

Tako sam trazio kada smo opremali halu za zavarivanje tramvaja u Simens Kragujevac, tako imam sada u firmi gde radim. U takvim radionicama je neophodno imati svuv vazduh za izduvavanje prasine i opiljaka pre zavarivanja, ali je neophodno imati nauljen vazduh za pnumatske bijakse, cekice, brusilice itd.

Normalno, poludeo sam dok sam naucio "majstore" cemu sta sluzi :frusty:  neki od njih su morali na tezi nacin da nauce jer su imali porozne zavare zbog prisustva masnoce :welding: 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Princip taj. Kod mene je regulator integrisan na kompresor -> prikljucak (brza spojka) -> filter -> prikljucak (brza spojka)

Iza toga ide crevo na kome je integrisan zauljivač ispred samog alata ili crevo za "suve" radove. Tako nema da pomešam creva.

Čeka me izmeštanje kompresora iz radionice pa ću u radionicu da stavim Festo pripremnu grupu bez zauljivača priključenu direktno na bocu kompresora a dalje isto kao sad.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...