Jump to content

Big (ali veri big) Wolandov Tannoy MLTL Gold


Woland

Preporučeni Komentari

Bili Grozni i Doktor. jelo se, pilo se, slušalo se, ih, svašta smo činili :) Nateraše me da ih zakrenem malo. 5 stepani uvr' glave - kažu bolje im tako. Možebit da jeste. Grozni će da napiše nešto, ali verovatno sutra. Kad videh njega pored Tannoy-a, učiniše mi se nekako mali :)

 

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kod mene nije dobio sve na gotovo, rekao sam mu ako si gladan tamo je noz, tamo daska a tamo frizider.... nije uospte stidljiv ali ga na zalost nisam uslikao u trenutku pripreme.

 

Ti si još i dobar. Ja im kažem tu ti je nož, a tamo svinjac. :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

drago mi je da ste bili. Grozni me obradovao i sa pratiocem a da dan bude jos bolji bio je i Milovan sa nekim samograditeljskim uredjajima. Na zalost vrbaska ekipa je brzo otisla nakon Wolijeve uzbune da se rebarca hlade. Milovan i ja smo jos dobrano ostali da razmenjujemo informacije a i da razbijemo fame oko nekih komponenti slusnim testovima

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Vidim vec krenule prozivke , pa ko velim da opisem.

Danas smo Doktor i ja sebi priustili ceo dan HI FI uzivanja. Prvo Impuls od Sombora. Posle veoma prijatne voznje ( novi stari auto, ima se moze se...) dodjosmo do Sombora. Impuls ko Impuls uz obavezno VI, odlican domacin, sav u " dan posle" fazonu. Naime po njegovim recima juce su "malo klali", pa stoga ovaj divan dan ne pocinje HI FIjem nego malo kobasicama, malo sunkom, malo pecenicom, malo svacim. Uz to i malo divna rakijica. Kad smo se dobro rassentimentalisali ( onako malo), predjosmo i na hifilisticarenje.  ( Ovaj i ovakav uvod najvise zbog Ninje , da mu  priblizimo atmosferu... onako malkice).

Elem. Doxa amp i preamp i dalje rade za sve pare. Kolega Milovan  koga zatekosmo kod Impulsa je doneo svoj preamp. Vrlo zanimljiva spravica, ali jos u fazi razvoja, tako da bi o njoj trebalo pisati tek kasnije,  kad ga zavrsi. Posle toga sledi divna pokazna vezba sa fono sekcijama. Ziveo DIY. A-B-C test.  MUN,- MUN + Impuls napajanje,- Impuls fono sekcija. NA tehniksu SL 7 cini mi se Mun ni u jednoj varijanti nije se priblizio Impulsovom uradku. Daleko od toga da je Mun los, ali Impulsova fono sekcija radi bolje i to vise nego primetno. Svaka cast. Ni traga od one, pa recimo ostrine koju je pre izvesnog vremena pokazala. Naravno sve bi to bilo jos bolje samo kad bi Dejan stavio kutije na stalke, spajkove, gumice, case od jogurta...bilo na sta, ali on tvrdoglavo ih drzi na komodi, i neda se iznenaditi. U svakom slucaju odlican zvuk, al bi to uz male preinake ( Impulse citaj vodoinstalaterske gumice...) bilo jos bolje. Impulse hvala, bilo nam  je divno i veoma prijatno s tobom i Milovanom ( covek glasniji cak i od mene :respect: ).  Uzesmo plocice za forumskog kolegu te krenusmo put Vrbasa.

I sta sad biva, o sta sad biva...

Mislio sam da pocetak opisa boravka u Vrbasu i slusanja Tanoja sa jupicom pocnem cuvenom recenicom Ilije Cvorovica ..Jeo sam go... Posto sam veceras divno raspolozen i vise nego pristojan, pocecu sa ... Dobardan, dacete mi zuto i kasicicu.

Woly (... :msn-rofl: ) nas je sa vrata sacekao sa rebarcima, krompirom i odlicnom kaludjerskom dunjom. Sam taj setap je uskovitlao u nama mesavinu hormona i endorfina ( neki bi to nazvali i ljubav, ali u ovom slucaju citajte VRHUNSKO UZIVANJE). Posle " omanje kolicine" sto rebarca sto dunje krenusmo na slusanje.

1. Izgled Tanoja sa jupicom.

Verovatno ste culi o tipu koji je zapoceo zivot bezgresnim putem i koji je poznat po drvodeljanju, raznom drvetu za razne namene,  ekserima u rukama... Naravno, u pitanju je Savo Velikinac. Ako predpostavimo da u toj prici ima imalo istine, shvaticete da ih je Savo bogovski odradio. :respect:Uz svu zlobu, nemos im naci manu.

2. Velicina Tanoja sa jupicom

Gde logika stane ti produzi! Ogromni. Iz cistog zla sam morao da zveknem random rastvarac jetre. Opste je poznato i empirijski dokazano da kad zadjes u neke godine kupujes veliko i jos vece. Kompenzatori kao ime odgovaraju 100%. Odakle god da pogledate (stan, dvoriste, dve ulice dalje), oni Vam upadaju u oci ko siske Sabana Saulica ili Hilari Klinton u minicu. Mislim, prirodno je da Woly (... :msn-rofl: ) zeli da unese malo zivosti u svoj seksualni zivot, ali takodje je prirodno da mu u istom prostoru ostane bar malo mesta za upraznjavanje istog ( seksualnog zivota mislim). Nes se ti brate Woly (... :msn-rofl:) naveseliti uz Kompenzatore, dok ne razrusis jos par zidova, te napravis sobu za veselje od  par jutara. U ovoj sobi,  Kompenzatori, Woly (... :msn-rofl:), par zenskih nogu, guzova... tesko da ce da stanu. To jest, ako je ona zaposlena u Kineskom nacionalnom (PRC) cirkusu kao zena od gume, ima neke sanse, ali onda se pozdravi sa misionarkom. :buehehe:

3.Zvuk Tanoja sa jupicom

Svi smo cesto po novinama, naletali na "originalne" naslove tipa "100 filmova koje treba odgledati pre nego sto umrete." Ako parafraziramo isti naslov na jos originalnije " xx zvucnika koje treba poslusati pre nego sto umrete", dolazimo do liste gde Kompenzatori zauzimaju veoma visoko mesto. Lepo, odmereno, precizno, prava fabrika instant endorfina. Da li je to moj zvuk? U velikom postotku jeste, u malom nije, ali drago mi je sto sam ih cuo. I dalje tvrdim da u odnosu cena kvalitet Djurdjevke :inlove:  bolje stoje, ali taj odnos nije bas uvek relevantan. Jednostavno, Kompenzatori su bolji, ali i neuporedivo skuplji, sto samo znaci da su Djurdjevke :inlove:  fenomenalne kutije za novac koji kostaju, dok su Kompenzatori fenomenalni sami za sebe i relativno neuporedivi sa drugim kutijama ( tj uporedivi, al sa Vestministerima ili nekim drugim alama od zvucnika). Sad mogao bih misaono da razvijam ovu svoju tezu, al nesto me mrzi, a Vama je jasno. Jedva cekam da Woly (... :msn-rofl: ) zavrsi predpojacalo i fono sekciju, pa da cujem Kompenzatore u svoj svojoj lepoti i snazi. U medjuvremenu dragi nas Woly (... :msn-rofl: ) uzivaj u njima.

4. razno

sledi naknadno, posle repliciranja.

 

Pozdrav :oke:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Odakle god da pogledate (stan, dvoriste, dve ulice dalje), oni Vam upadaju u oci 

 

Čekaj, čekaj...ti zapravo hoćeš reći da su....onako, oveći? :buehehe: OK! Zaključak je da su Wollyevi Tannoyi bolji od Gyurgevaka. Istina i da su skuplji, ali bolji. Usporedivi sa WestmOnsterima. To smo htjeli čuti. :thumbup:Tko zna kako bi se Tann HPD315 12" ponašao u malo manjoj sobi...i sa majo manjom jupicom? :girl_ten:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

jbga , bas niko ne cita sta ja napisem ...... :hihihihi:

 

to ce biti borba sa sinom koje ce kuteje u dnevnjak a koje u sinovu sobu

 

Gyurgyevci ce tesko da doakaju po basu ovome sto sad ima

 

sad se svelo na razliku izmedju 12" i 15" , dok je dosad ipak 15" bio u vrlj BR i imbecilnoj zapremini

 

 

nabavi sinko bilo koji Tann , slozice se on sa sobom , a lako je za kuteju

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma zapamtio sam ja to što si quotao, ali onako prefrigano izokola pitam što s kutijom. :hihihihi:Nagradit ću se s jednim parom kad maturiram. Ne smijem ranije jer neću imati za školarinu... ;)A tada taman prodam motorić i malo nadodam. Plan je tuJ.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dragi Zero, Sonido ili dobar FR. Kompenzatori su skup sport. To sto sam ih ( opravdano) nahvalio, ne znaci da volim Tanoje. Po meni, krajnje subjektivno, nista gore od jeftinog Tanoja. Mnogo love treba da oni rade, Sonido ili FR mnogo jeftiniji, a lepote kolko oces. Pozdrav

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

moji Tannoyi su jeftini ........ :wink2:

 

( a bice  i Vladini (AR2) ....... a bice i Igorovi ...... ;  bili bi i Wolijevi , samo da je slusao nadzak babu ZM-a :buehehe: )

 

 

I to sam zapamtio nadžak babo - nisu samo Goldi, Silveri i HPD-i dobri....dobri su svi koji su veći od 12". :D

(Wolly, evo ti centaršut da izjednačiš za onu kompenzaciju! :) )

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

moji Tannoyi su jeftini ........ :wink2:

 

( a bice  i Vladini (AR2) ....... a bice i Igorovi ...... ;  bili bi i Wolijevi , samo da je slusao nadzak babu ZM-a :buehehe: )

Zaista mi je zao. :buehehe:  Onda i njima isti savet (krajnje subjektivan) kao Zeru. Tebi dragi Zene ne ide da ja Grozni, bilo sta savetujem, ti vec siguran sam znas sta ces i kako ces. :oke:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zaista mi je zao. :buehehe:  Onda i njima isti savet (krajnje subjektivan) kao Zeru. Tebi dragi Zene ne ide da ja Grozni, bilo sta savetujem, ti vec siguran sam znas sta ces i kako ces. :oke:

 

 

nista gore od jeftinog Tannoya

 

 

Mislio si na ovo? :hihihihi:

 

 

 

 

moji Tannoyi su jeftini ........
 
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...