Jump to content

Bas drajveri


milivojevic97

Preporučeni Komentari

Pozdrav svima. Planiram sad na zimu da napravim par bass refleks kutija sa 12" ili 15"(jos ne znam tacno). Imam tu neke ideje i svega ali ne mogu nikako da krenem jeer ne znam za koje zvucnike da se opredelim. Prvo sam gledao ove madjarske SAL, pa sam onda po forumima video da ih i ne hvale nesto nego vise volu ljudi eminence zvucnike, a sad vidim ima dosta i FANE zvucnika.. Pa me interesuje kakvi su vasi utisci ovih(i naravno ako vi imate neki drugi) zvucnika, i koji bi mi preporucili(ono standardno da nije skupo a da ne bude "djubre").

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 13
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

i ja sam mislio na eminence, nekako gledam oni su naskljuplji= po meni najbolji :D al ko zna. Evo sad  bas neki mali prcvasti zvucnik magnat 50w pravim, moje prvo remek delo, skroz skinuo sve-membranu i sve sto tu imas pre namotaja ni ne znam kako se zove xD pa je bila zica malko pocepana-resio sam tako sto sam 1 krug odmotao- nece biti bog zna sta sigurno jer mi je prvi put da sam rastavio zvucnik a sad malopre ga sklopio(sve sto je bilo da se lepi zalepio OHO lepkom znam da se ne radi stime al bolje ista ne go nista) sad prikljucio na auto radio(na kome sam takodje majstorisao) i radi bog te vido :) sad ga smirglam da bude lep pa cu mu napraviti neku kutijicu(msm 2 kutije jer imam 2 takva) :) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

OXO lepilo će da drži do prve zgodne prilike. U nedostatku boljeg treba blago zaliti tzv super lepkom, mada ni to nije idealno rešenje, pogotovo ako zalepiš vrh palca na nos... Mada, pravio sam ja i veće gluposti od toga. Elem, kad budeš kupovao, obrati pažnju na to da kupiš zvučnik koji ima QTS faktor koji odgovara BR kutiji. Ja imam Alfe A15 koji imaju QTS koji odgovara za OB i tako se i koriste.

Trenutačno na kupujemprodajem ima jedan par Eminence-a za 160€ http://www.kupujemprodajem.com/Eminence-kappa-pro-lf-2-8084675-oglas.htm?filter_id=33325260 (Eminence kappa pro lf 2) Možda Zvu može da doda neki komentar koliko to vredi gledati...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam gledao za neku kompresiju Eminence Beta 15 koji se trenutno prodaje na KP za 130 evra par. Jeftinije ili isto kao cena za Alfe 15, a po mom mišljenju bolje.

 

EBP od oko 55 kuka za kompresijom. Sa dobrom skretnicom moglo bi da radi fino.

 

http://www.kupujemprodajem.com/Eminence-Beta-15A-NOVO-par-130-eura-7917652-oglas.htm?filter_id=42022031

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

Mislim da je samo malo zbrčkana terminologija. Pretpostavljam da je milivojević97 pod #otvorenu# podrazumevao inicijalno spominjani bas refleks jer za razliku od kompresione koja jeste zatvorena, i BR jeste u tom smislu reči "otvorena" kutija. Tako gledano, sve kutije osim kompresione su na neki način otvorene. Mladi kolega će se truditi da pohvata konce i čim pre moguće nauči terminologiju a mi ćemo biti fini pa ga ovako mladog i neiskusnog nećemo dodatno saplitati o sopstveni jezik :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...