Jump to content

Trenutno na gramofonu ...


Preporučeni Komentari

46 minutes ago, Zen Mod said:

cim je Lloyd , ubiva

yep..duugoo je bio na wanted listi,ete ti ga danas na berzi,i bez hajperske cene kako znade da bidne ovde za njegove ploce..msm,shvatam da je lokalni matador koji je stekao svetsku slavu,cenili ga i vani,neki posebno,kao Carlos (Santana),ali mu preterase sa cenama ploca ovde u 3PM...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

8 minutes ago, revox said:

Mogli bi se mijenjat za rucke ... da kompletiras grace ;)

Nažalost, ne bismo mogli. Nije to taj cenovni razred. A novo je ipak, NOVO. :)

A Grace sam već kompletirao nabavkom još jedne F-9/E glave + igle. Znači, trenutno na stanju komada 2.

U nekon budućem dvogodišnjem planu je i nabavka Ruby igle za F-9.  B)

https://www.sound-smith.com/parts/grace-f9-replacement-stylus

ruby.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Doktor

Trenutno nemam ništa od Glenn Gould-a, jurim po discogs-u njegove Goldberg Variations za početak, i , i naletim na ovu kompilaciju 4LP. Pa me je zanimalo da li se neko sreo sa ovim konkretnim izdanjem, ili generalno sa CBS izdanjima ovog tipa. Interesuje me zbog kvaliteta snimka prvenstveno.

Može i neki drugi predlog na PM ili ovde, nego da ne zagađujemo temu. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nema ovde nikakvog zagađivanja teme, ovo je tema o vinilima, zato pišem ovde.

Da ti odgovorim taksativno, jer sada ovde ima više pitanja tj. podpitanja. :)

Glenn Gould - kontroverzni pijanista, umetnik, definitivno vredi imati upravo Goledberg varijacije, kao i njegovo izvođenje DTK ( dobro temperovani klavir ) od J.S.Baha. Moram napomenuti da bi bilo dobro, čak i mandatorno da se ima neki drugi pijanista kako bi se videla ta fina razlika u temperamentima, tehnici, shvatanju muzičkog dela. Ja lično imam uz Gould-ove "varijacije" i izvođenje Tatjane Nikolajevne koje je na njen unikatan način vrhunsko. Što se tiče DTK, imam i Rihter-ovo izvođenje, pa eto mogućnosti preslušavanja, upoređivanja.

Što se tiče konkretnog izdanja koje si linkovao, nemam ga. Međutim, ovo je izdanje Legacy, praktično nekakva CBS kompilacija i njihov izbor od čega je načinjen 3 LP album. Moram te upozoriti da je izdanje Mono, tako da se ne razočaraš ukoliko nabaviš ovaj box set kvalitetom snimka i zvučnim utiskom. ( sa tvog linka se vidi da ima US&Canada izdanje, kao i EU )

CBS kao firma, tačnije u ovom slučaju CBS Masterworks kao pod divizija CBS-a ( čuvene Columbia-e ) mene više impresionira sa izvođačima i muzičkim delima u odnosu na kvalitet snimka i kvalitet samog vinila.

Što se tiče klasične muzike, ako izuzmemo one high end kuće tipa Harmonia Mundi, Fone, etc., siguran "šut" ti je uvek izdanje DG ( Deutsche Grammophon ), stara, dobra DECCA, pa onda ostali.

Nadam se da sam ti pomogao.

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Samo da dodam, atm sam na poslu pa ne mogu slikati primerak koji posedujem u vinil kolekciji, ali to je ovo CBS Masterworks izdanje :

https://www.discogs.com/Bach-Glenn-Gould-The-Goldberg-Variations/release/2050485

E ovo vredi svaku paru, tako da evo ti jedan hint šta da uzmeš ako baš želiš Gould-a, Golberg Varijacije, CBS, a ovo je digitalno remasterovano ( ne treba biti apsolutni puritanac po pitanju digitalne obrade starih snimaka. Ovaj album je urađen vrhunski, stoga preporuka od mene ). :)

 

gg2.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To je pravi odgovor. :) Hvala Doktore.

Što se tiče različitih izvođenja Goldberga, slušao sam različita izvođenja, doduše u digitalnom formatu, pa otprilike znam šta da očekujem, Well-Tempered Clavier takođe (uhvatio i sinoć na RTB3, oduševio se), tako da razumem i to oko kontroverznosti. Ali čovek mora odnekud da počne... Pogledaću onda pojedinačna izdanja. Ne jurim high-end izdanja, sva izdanja klasike koja imam su uglavnom domaća, ruska, mađarska, ima nešto DECCA i DG, ali samo par, sve u smemu jedna skromna kolekcija od 40-ak vinyl-a, tako da neću da preterujem sa nekom egzotikom.

Hvala i za predlog, pogledaću ponude za to izdanje.

 

EDIT: Ne smeta mi digitalno remasterizovano, naprotiv, ne bežim ja uopšte od toga, sve dok je dobro urađeno. :)

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ono sinoć na Radio Bg3 je bilo fenomenalno. Live snimak, odlično uhvaćena atmosfera.

Dodatni savet za vinil kolekciju klasične muzike - izdanje Melodya ( USSR), kao i Hungaroton (HUN).

WTC vol. 1 i vol. 2 ima na ruskoj Melodiji izvođenje Svjatoslava Rihtera. Vanserijsko, može se naći očuvan komplet za neku pristojnu cenu ovde na našim prostorima.

 

 

wtc1.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Odslusao 3-4 LP iz Box Set-a Harasiewicz-a : Chopin "sabrana dela" . . . poenta mi bila na 4 Skerca . . . kupljen komplet, vidi se neslusan, ali nacet boravkom u nezdravom ( citaj : vlaznom ) prostoru . . .  to sve ja odneo ( a Box Set je od 14 LP-a ) na Summit u Vrbas . . .  to se opralo . . . promenilo unutrasnjih "gaca" . . . stavljene nove . . . thnx za sve @Woland . . . danas slusam . .  ni krc, ni puc . . .  ta njegova "djunta" sa UZ  kadicom by Kuzma je prakticno sve prljavstine od stajanja u nekakvom budzaku neutralisala . . . :worship:

No, to se islusalo, pa se krenulo na neke lakse note jerbo je petak  . . .  kren'o vikend . . . :dance2:

Go West . . . . . iiideeeemoooooo (ko 'oce ) . . . 

 

vp1.jpg

vp2.jpg

vp3.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...