Jump to content

Preporučeni Komentari

Drugo polufinale Eurosong 2019 beše sunoć.

Koreografija i vizuelni efekti 2/3 učesnika je bilo u GOT fazonu, i to targerijanskom, vatrenom. :)

Upravo IMO najbolja numera je imala puno vatre i crvene. Albanija i Albanka. Da su Poljakinje prošle moj glas bi išao njima, ovako  . . .  :thumbsup:

Naravno, ima i zalutalih finalista. Na prvom mestu ona ekipa na lebdećoj klupici - Danska. Odvratno, jadno i diletantski.

Poslednja koja je prošla je bila Malta. Takođe tiha jeza.

Švajcarac koji je maznuo 90% onog latino hita "Despacito" je bio pre za prijavu agenciji za zaštitu autorskih prava nego za ulazak u finale.

Sa druge strane, Jermeniju kaširaše, a bila sasvim OK numera po svim parametrima ( prva nastupila ).

Makedonka demode i dosadna. Hrvat sa pravom nije prošao u finale. Rus odličan, školovan vokal, ali numera bezvezna ( on je prošao ).

Ima toga još, ali ovi su mi onako naleteli na špic. 

Ključno - da se išta pitam, ne bih dozvolio da više učestvujemo na Eurosong-u dok ove "lipicanere", povlašćene države, šatro osnivači Evrovizije, pa na konto toga imaju pravo da idu direkt u finale, ne stanu na crtu svima drugima. Prosipaju se naše pare za čije babe zdravlje ? 

Nemice ovde godine imaju numeru "Sestre" koja može da ih dovede na tron ( i vizuelno, jedna plava, druga crna, plus tamnije puti, pa koketiranje sa lgbt grupacijom, no dobar aranžman, refren, oba vokala dobra etc. ).

Italiju predstavlja ove godine Mahmud. Dovoljno.

UK - istetovirani debeljko kao jedan od Milvolovih, ali onih mirnijih navijača. Tipujem da neće izneveriti tradiciju i da će UK i ove godine biti poslednji. 0 bodova npr. :)

Nastaviće se . . . . ( posle finalne večeri ).

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kafanica zamandaljena, pa moram ovde. Naravno da ima "kopču" sa temom, jer se ovde radi o  Narodnom pozorištu u Beogradu.

https://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/3255643/tanasije-uzivo-o-incidentu-u-klubu-narodnog-pozorista-sokirao-i-jovanu-mazali-su-se-tortama-skakali-po-stolovima-otkrio-detalje-sta-se-desavalo-na-zurki-a-onda-ispricao-ko-sve-tu-dolazi-i-sta-sve-grozne-stvari-rade-video

https://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/3255073/ekskluzivno-tanasije-uzunovic-za-kurir-pijana-balerina-me-je-pljunula-samo-sam-je-gurnuo-zapretila-mi-je-da-ce-mi-jbati-mater-a-ja-sam-mirno-sacekao-policiju

https://www.kurir.rs/crna-hronika/3255045/nezapamceno-u-bifeu-narodnog-pozorista-u-centru-beograda-glumac-tanasije-uzunovic-77-udario-samar-balerini-31-dolazila-i-policija

Namerno sam linkove okačio hronološki od najnovijeg, pa sve do incidenta.

Da li je ovo normalno ljudi ? Ali ono po svim parametrima. Počevši od nemilog događaja, pa sve do polupismenog teksta u najnovijem članku.

Bruka i sramota i još jedan od dokaza da srljamo u ponor primitivizma i bezvlašća.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

^

Daj neki elementrani opis YT klipa. Ne vidim ništa, sem prozora u kome me obaveštava da mi je YT odbijen ( na poslu sam, neko se ovde "pametan" setio da se puno "cima" sa neta, ne pitavši nas nekoliko ovde za stručne video klipove). Ako ne, pogledaću kod kuće, posle podne.

Jbga, pre podne sam hendikepiran u kompletu sa temom " . . . na YT-u ". :rofl:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

23.05.2019. Kolarac, BGF 

O. Respigi: Crkveni prozori

J. S. Bah: Koncert za čembalo i orkestar br. 1 u de-molu

O. Respigi: Rimske svečanosti

Dirigent:

Gabrijel Felc

Solista:

Erik le Saž, klavir

 

pozornica je bila prazna kada smo ušli, orkestar, je potom ušao u tišini, čekajući stojeći, da svi dođu na mesta.. potom minut za štimovanje, pa onda ulazi dirigent.. msm to je normalno, ali ranije su se usviravali pola sata, praveći strašnu buku, kakofoniju :) Felc ih je upodobio, i na ovaj način 

60926743_10157088434404647_6382119293579

Respigi, je za mene bio otkrovenje, neke delove sam prepoznao, korišteni su tu i tamo, ali nikada do sada integralno.. Respighi ima izuzetan talenat za koloraciju i detalj, njegovi prikazi situacija i atmosfere su veoma plastični, verujem najupečatljiviji u istoriji muzike.. sa lakoćom prepliće teme, i sa nesumnjivom veštinom.. veruje se da je to zbog uticaja Rimskog - Korsakova u čijem orkestru je onomad svirao.. Feste Romane su završene spektakularno, podigavši publiku na noge, aplauz je bio dugotrajan i uporan

Erik Le Saž, je Bahov koncert za klavir (harfikord) izveo pre pauze sa gotovo kamernim podskupom BGF.. on je i dirigovao.. obe stvari je učinio sjajno, dajući lični pečat Bahovom koncertu.. Bah je, u njegovom izvođenju, bio dovoljno precizan, ali malo mekši, pomalo romantičan, naročito adađo.. Le Saž je virtuoz na klaviru, ali očikledno to nije njegova osnovna vokacija, menščini da bi mu Ravel više prijao

BGF pod Felcom svakim koncertom postaje sve bolja, a već sada je odlična.. bilo je očigledno da su, a i Felc među njima, bili iznenađeni ovacijama.. bile su zaslužene.. sjajno veče

ilustracije repertoara

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

On 5/25/2019 at 8:13 AM, Woland said:

23.05.2019. Kolarac, BGF 

O. Respigi: Crkveni prozori

J. S. Bah: Koncert za čembalo i orkestar br. 1 u de-molu

O. Respigi: Rimske svečanosti

Dirigent:

Gabrijel Felc

Solista:

Erik le Saž, klavir

evo prikaza reprize ovog koncerta, održanog 24.05. https://bachtrack.com/review-belgrade-philbarmonic-gabriel-feltz-respighi-bach-may-2019

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 nedelje kasnije...

Subota 29.06.2019. 20:30 Dani orgulja ( Dies organorum )

Katedrala Blazene Djevice Marije 

Urlih Valter ( Ger/Aut )

Videh na sajtu kompletan raspored i program pre par nedelja. Odlucih da ove godine posetim koncerte U. Valtera i Vensan Dibua ( zatvarnje festivala i prvo gostovanje Francuza ).

Zaboravih foto aparat ( nosim u petak ), ne slikah uzivo orgulje i ambijent. U katedrali orgulje su postavljene slusaocima iza ledja, ali su se organizatori odlicno dosetili, postavili kameru pored izvodjaca i instrumenta, a ispred nas je bilo emitovano na platnu desavanja, tj. koncert. 

Slikao program, stranicu o samom instrumentu i programu Urlih V.

O samom koncertu - meni je pocetak bio odlican i efektan ( Bah-Reger svita za orkestar prema partitama i eng. svitama J.S.Baha ).

Na zalost, bio sam razocaran Listovom Transcendetalnom etidom br. 11 ( Vecernje harmonije ) u Valterovoj transkripciji. 

Dodatno, ne volim ovako mixovanje programa po epohama i formama.

Bahov Preludijum i fuga  u G duru je bio za mene hajlajt veceri. Poznato delo, vrhunski performans, ton, ambijent, tehnika.

Ponovo znacajan "pad" sa Listovom Transenedtalnom etidom, ovaj put veoma poznata br. 5 ( Duhovi sumraka ) koja je samo nagovestavala svu maestralnost, smisao, talenat F. Lista ( ne cuh ni priblizno dobro tu hromatiku koja prosto pleni kada to izvode pijanisti ). Antihajlajt veceri po meni.

Za kraj izvedena Fantazija i fuga na temu B-A-C-H op. 46 od Maks Regera. Odlicno. Efektno.

Ono sto me je obradovalo je puna katedrala sveta raznih godista. 

Bravo za organizatore festivala koji ce sledece godine slaviti dve decenije postojanja. :clapping:

or1.jpg

or2.jpg

or3.jpg

or4.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...
  • 3 nedelje kasnije...
  • 2 nedelje kasnije...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Za kraj letnje sezone i početak školske godine očekuje nas bogat muzički program.

-25.08. 20:30 Kalemegdan, Sav taj džez proslava 95. godina Radio Beograda(Big Bend RTS plus mnoga istaknuta imena domaćeg džeza).

-30.08. 20:00 Ušće, Noć muzike Simfonijski orkestar i hor RTS-a, Apocalipytica.

-Treća sreća 07.09. 20:00 Ušće, Beogrdaska filharmonija Dizni fantazija.

Iako će se slušati preko ozvučenja, koje je moram priznati iz godine u godinu sve bolje, bitnija je masovnost,  festivalska atmosfera i energija. Eto i divne prilike da istestiramo svoje sisteme:)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...