Jump to content

DIY-Σ


lukaluka

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 218
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Što ne naručimo grupno Acoustic Elegance drajvere iz Amerike? Mnogo bi bolje išli uz ovo...

nacekao bi se...i iznervirao. Jednu turu odlivaka su mu kinezi lose odradili (oni mu to rade a on vrsi montazu) pa su ljudi dodatno cekali gotovo godinu

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam sebi za pležr kupio Sonido :)

 

No, dobro je imati info za forumskog drugara sapatnika koji može biti od pomoći onom ko bi hteo kupiti. Meni se onaj zvučnik koji sam linkovao jako lepo doima. Ako mi nekada bude trebalo, znam kome da se obratim :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sto je zanimljivo ja imam i bas i visoki , mozda bi imalo smisla napraviti neku kombinaciju, MLTL dole a gore lavorce.

 

Juče sam rekao Anubisu da bi Altec bio ultimativno rešenje dok smo čakulali oko točira :oke:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ne moze MLTL za ovaj koncept. MLTL je po difoltu uska a visoka kutija sa drajverom visoko. ovaj levak trazi 60cm sirine bafla. znaci ili luka da pravi rolover ili sirok bafl, trece nema.

 

mislim, mozda zen ima semu za MLTL sa baflom 60cm sirine (al da ne bude 3m visoka kutija)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa onda klasican BR, ni to nije lose. Sada bas pogledah ono sto je radio GM za mene:

 

Obligatory max flat 30 Hz Fb alignment (upper sim):L = 40.5"CSA = 385.75"^2 (recommend 25.5" W x 15.43" D)zdriver = 18.71" (simmed, but end loaded is almost as smooth)zport = 37"dport = 6" (28.274"^2)Lport = 2"density = 0.2 lbs/ft^3 from the top down 29.68" 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Izvinjavam se , nisam napisao ovo  i jeste proracun za MLTL. Ono za bas reflex sam rekao da i on generalno nije lose resenje :)

 

Zeljko, ovo liči na MLTL... visina od 1m sigurno ima svoj uticaj, delovaće kao TL

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Daj bacite komentar naFaital pro FD 371Jel ga tko cuo , koristioAko je kako pise to je ludoSory za offPozdrav Nino

 

Generalno u Srbiji nema FaitalPRO drajvera. Ako i ima, to je nešto što je neko doneo za sebe. Kako ne postoji zastupnik za Faital u Srbiji, teško ćeš dobiti neki suvisli odgovor na pitanje jer je mala verovatnoća da je neko imao baš taj visokotonac.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pozz..pratim ovu temu vec izvesno vreme (ne toliko zbog sebe,no vise iz aspekta kao jedna od mogucih opcija,sta bi trebalo eventualno da se ponudi drugaru koji ce sa konja na magare (tannoy DC15",OTL monoblokovi a la atma sphere+neke sitnice Karan DAC,cevna preamplifikacija koji je malo novcano ispusio,pa ce tu prije ili kasnije-nazalost morati uraditi harakiri oko hife),imam osecaj da se tu vec mesaju polako babe i zabe....truba je skinuta,ima se drajver za nju,ali oko tog donjeg segmenta,ima tu vec svega i svacega,papirna membrana (sonido 15"),pa do modernih materijala tog basa 15" od 400/800W,do onih sa 1000/2000W,osetljivosti X decibela..zar sve ovo ne bi moglo nekako da se malo specijalizuje/suzi na 2-3 opcije,pa da se sve ovo nekako malo konsoliduje? .. :)

 

ako neko ima neke proracune recimo sa opciju sa Sonido 15",nek mi posalje nacrt (unutrasnje dimenzije kutije,gde da se portovi postave/promer/dubina istih,semu skretnice,udaljenost horne itd)..sto bi rekli vodic za slepce-amatere za ovu naucnu fantastiku skracenica :whiteflag:  :hot:  koji je razumljiv za nekog stolara,koji je pasje dobar,ima iskustva oko sprckanja kutija za DC za proteklih cca 25-30 godina,ali mu sve treba servirati na tacni...

 

ako je od opsteg interesa,nek se postavi ovde,ako ne,moze i na PM..

 

thanx unapred..

 

:drink:  :respect:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ko hoće gotovo na tacni, neka kupi TBX100 i ostalo nabrojano ranije u temi. Za mere kutije kontaktirati Anubisa, mada mislim da su 90*60*40.

 

Ono što se pominje ovde od ostalih baseva je ono što bi eventualno radilo bolje od TBX-a ali nije isprobano. Membrane svih pomenutih zvučnika su papirne - kad smo kod toga. Što osetljivije (a da ne bude na uštrb nečeg drugog) to bolje jer nismo ograničeni osetljivošću visokotonca.

 

Zato se i zove DIY pa kako se kome svidi, tako neka radi :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

me , bona , Altec ..... pa Sonido

 

mada I LP312 nije los ..... samo mu fali malko metraze

 

a , da - ni prepravljene zelene Iskre nisu za baciti ( al o tome se ne prica da ne rasrpricamo , bar dok ne nabavim jos jedan zdrav )

 

:rofl:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Iz Gedesovih usta: 

"From my data, the ideal would be an 18" waveguide with a 12" woofer. This would elliminate all the flaws that I see in practice. But such a combination would not be an atractive speaker for a lot of reasons. the next best, and what I would build for myself, is a 12" woofer and a 15" waveguide. Simulations indicate this combination to be a very good match. "

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...