Jump to content

Gde ćete na letovanje/zimovanje?


crni.

Preporučeni Komentari

.Jelen preporuke,Majkin ni ja jos nisam bio,al kazu provereni zderatori da je isto dobro.. :)

 

Za Jelen se slažem 100% ali Majkin Salaš je mač sa dve oštrice: koliko je hrana dobra, toliko je kvalitet usluge diskutabilan tj kocka - zavisi od osoblja koje varira od čiste desetke do ko je tebe i gde našao... Ko je te be može i da se malo izmeša po slogovima... Da se desilo jednom, pa ajd - loš dan...

 

Generalno, Subotica kao turističko mesto može da valja ako ne očekujete ama baš ništa provoda jer upravo toliko može da se i dobije... Desi se nešto tu i tamo ali... Nekad su se bar po kafanama potukli... (onako drugarski pa je pao poneki boc tu ili tamo bricom ali u poslednjih XX godina odkako su zamrle diskoteke ama baš ništa...)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

Za Jelen se slažem 100% ali Majkin Salaš je mač sa dve oštrice: koliko je hrana dobra, toliko je kvalitet usluge diskutabilan tj kocka - zavisi od osoblja koje varira od čiste desetke do ko je tebe i gde našao... Ko je te be može i da se malo izmeša po slogovima... Da se desilo jednom, pa ajd - loš dan... Generalno, Subotica kao turističko mesto može da valja ako ne očekujete ama baš ništa provoda jer upravo toliko može da se i dobije... Desi se nešto tu i tamo ali... Nekad su se bar po kafanama potukli... (onako drugarski pa je pao poneki boc tu ili tamo bricom ali u poslednjih XX godina odkako su zamrle diskoteke ama baš ništa...)

sta je sa onim restoranom od zooloskog vrta kad se ide dole prema jezeru,sa desne strane,uvuceno u dvoriste? (Bela Ruza?),riblji restoran do jedrilicarskog kluba?..Ergela/Kelebija ([email protected])?..ovaj vidim sto je imao farmu nojeva na Hajdukovu se srozao isto(?)..
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

video sam taj tekst i odmah primetio priličnu razliku u odnosu na ono što je ovde na forumu napisano :)

 

Vid', da je lepo, lepo je. Bili nam gosti prošle godine, proveo ih po gradu i po Paliću. Oduševili su se - što ima posebnu težinu kad se uzme u obzir da im jedina svrha u životu da putuju okolo po svetu. Sad su negde u Indoneziji a putuju po svetu od početka 2000-tih. Prevremeno se penzionisali, seli na bicikle/tricikle i putuju... Ali-međutim... Posle dva ili tri dana počinje da bude manje zanimljivo a posle nedelju dana sam grad i jezero i okolina počinju da budu blago nezanimljivi - osim ako odlučiš da posetiš svako ćoše, svaku vinariju, svaku ergelu i svaki restoran... Malo je onih tzv "skrivenih dragulja" kojih recimo ima u starim primorskim gradovima, gradićima... Pozorište nam je srušeno, krenuli da grade, kad će biti, niko ne zna. Centar grada nema više funkciju šetališta - nema izloga, osim ako koga zanima da zagleda u banke i kockarnice i sve više natpisa koji počinju sa "Izdaje se" ili "prodavnica se preselila..." Sinagoga već trideset i više godina pati od hronične nestašice majstora koji bi započeti posao renoviranja priveli kraju... Bioskope su satrli, pozorište (glumci i predstave, ne objekat) se snalazi pa se ponekad ponešto dešava u negdašnjem bioskopu... Fontana od Žolnai keramike ne radi - nekad bila lepotica, danas olupana ruina... Ostalo par lokala koji organizuju neke svirke i gostovanja muzičara koji nemaju šta bolje da rade pa dođu u Suboticu... Do bolje prilike...

Ja sam kao rođeni subotičanin duboko razočaran što se Subotica koju sam voleo ugasila i zamrla - samo fali metak milosrđa, da se više ne muči - ali ne daju nam, agonija se nastavlja...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

otišli mujo i haso u novu javnu kuću, kad tamo ima i lift.udju, odu na prvi sprat a ono na vratima piše "ovde su plavuše, svakave , blabla.."odu na drugi sprat, tamo na vratima piše "ovde su crnke....zanimljivo im, ajd odu na treći sprat tamo piše " perverzije , životinje itd..ima i 4 sprat, odu oni na četvrti, kad tamo nema vrata, samo zid a na zidu piše:"hoćete li vi da 'ebete ili se samo vozikate liftom?"ono, ako ideš na odmor, odeš na odmor, ako ideš u život, druga je stvar

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 months later...
  • 6 months later...

Za mene standardno, Grčka, prvi prsten, hotel Blue Bay, soba 503. Ogroman hotelski parking sa nastrešnicom, drum oko 1 km daleko, proplanak, uvek lepo piri sa mora, nema dečurlije da se deru po celi dan, hrana prima klasa, plaža plus 2 bazena. Solun svega 85 km daleko. već i osoblje poznajem. 748 km od moje kuće, krenem u 9, uz pauze za kaficu i ručak tamo sam u 7 uveče po njihovom vremenu, 6 po našem. Milina, brate. Košta, ali i daje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Što se Palića tiče, nisam poznavalac, ali kada sam poslednji put bio tamo pre tri godine, privatni hotel u kome smo odseli je bio i više nego solidan u svakom smislu, još se u priči ustanovi da je vlasnik neki daleki rođak (stote tete dete) moje supruge. Meni je sve bilo OK, a išao sam uglavnom da bih upoznao Stein-a i zato što od ranije imam neki jako prijatan osećaj u Subotici, ne znam zašto i kako, ali meni se sviđa. I bilo mi je lepo, i upoznao sam Stein-a, šta ćeš više? Ali ne bih tamo letovao, toliko mi se baš i ne sviđa.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Anegdota sa Palica a neko je pomenuo i Abrahama...

Odemo zena i ja sa kumovima nekim neuspesnim poslom u Horgos. Valja negde i jesti...Kumovi su veliki fanovi Palica pa su predlozili restoran Abraham.

Po ideju kelnera prihvatismo se riblje corbe iliti paprikasa ali...2 velike cinije za nas cetvoro. Sad...bio je sjajan, sipalo se i po nekoliko puta.

Dolazi kelner i pita "Onda?"

Ja: Sta onda?

Kelner: Onda dalje...sto cemo dalje?

Za stolom svi brekcu i sopcu (prvo od sitosti, drugo od ljutine).

Ja: Izgleda nema onda...prevelike su vam ove cinije...ne mozemo "Onda". Zasto su vam tako velike porcije?

Kelner: Gazda ima dvesto kila i pravio porciju prema sebi.

 

Nisam nikad upoznao tog gospodina a cuo sam i da je umro.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisam nikad upoznao tog gospodina a cuo sam i da je umro.

 

Jeste, ima par godina od tada i svi smo se bili prestravili da bi kvalitet ponude mogao da se sroza. Međutim, nije. Osoblje i dalje veoma ljubazno, hrana uvek odlično pripremljena a porcije više nego dostatne, došao gladan, nasmrt gladan ili tek raspoložen da čalabrcneš... Odatle ne znam da li je iko ikada izašao sa željom da posle pola sata gricne još nešto... :D

Postoji veoma dobar razlog zašto svakog gosta koji dođe iz daljine moramo bar jednom odvesti do Abrahama...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa da ti ne bi dolazio od Beograda do Subotice preko Kopenhagena?

 

Beograđani su tu u komšiluku, stignete do Abrahama za manje vremena nego koliko vam treba od jednog do drugog kraja centra Beograda kad je špica... :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 months later...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...