Jump to content

Gramofonska tema


grau.

Preporučeni Komentari

Da, da, interesantno. Pazaricemo viklere, prodavacici ce biti jasno da nisu za mene...jedino dlake iz usiju da naviklujem:grino:

Samo jos da izmozgam da li 30% ili 40% prostora opruge sa sundjerom, busenje rupe(nije problem zumbom ili cak lemilicom) ili secenje u krst...

Pade mi na pamet da ga strugnem po akusticnoj, da vidim koliko suskanja pravi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 months later...
  • 3 nedelje kasnije...
  • 3 nedelje kasnije...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...
17 minutes ago, crni. said:

sutra je svetski dan ploča...da li imaju neke aktivnosti po beogradu? popusti, berze...?

Da, jeste. Cumicevo sokace. Ne znam za popuste da li ce ih biti, ali redovno dobijam od Mascom-a mejlove i bice nekih promotivnih, novih izdanja.

Taman da ubijemo vreme do nekih 14:30 kada bi se trebalo zaputiti do nekadasnje kafane "Tri lista duvana", ulaza u muzicku skolu Stankovic i hotel Ekselzior, maksimalno do ulaza u Takvud. Da budem iskren ipak malo ulevo odatle ako se gleda odozdole kada se penjete Kneza Milosa ulicom. :)

 

 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...

Mogu da javim da Jico Hyperelipsa za Shure V15/3 ubija kako dobro radi i da bilo koje zamene za 30 eu nemaju sta da traze pored Jico igle.   Takodje, prilikom ciscenja vrha cetkicom, cini se da Jico ima znacajno nizu komplijansu / cvrsci kantilever od ovih jeftinih zamena.   Sama izrada na oko izgleda neupredivo profesionalnije od jeftinih igala za Shure koje sam dosada koristio ( "aftermarket" Juzna Koreja / Taiwan za M75S i M95ED konusi i neka elipsa za V15/3...koja je cak bila nakrivo nasadjena od strane proizvodjaca ).

Optimalnu gaznu silu smo utvrdili pomocu 1 KHz test tona sa RTB test ploce i ona je na nekih cca. 1,12 gr sto ulazi u okvir originalnih Shure preporuka ( 0,75 do 1,2 gr ).  Ovo je jedini minus za Jico koji o tome nije dao podatke ( sem ako su na japanskom ).   Ovde se zelim zahvaliti Paji959 za inicijalne savete po ovom pitanju.   Pajo hvala  :)  !

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...