Jump to content

Gramofonska tema


grau.

Preporučeni Komentari

Mislim da kod par stupnjeva VTA u tehničkom smislu stelanja ručke nije toliko bitno. Svi smo nekada ako rucica ima mogucnost, stelali VTA prema slušnim preferencijama, kao sto je vec netko rekao manji kut više basa, malo mutniji zvuk, veći kut otvoreniji gornji spektar. Sa tim se uvijek vrijedi poigrati. Malu oscilaciju u kutu moze cak i debljina ploča napraviti. 180 gr ploce su dosta deblje od nekih standardnih, pogotovo nekih jeftinih EX YU. O debljini mata da ne govorim.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

3 hours ago, gluv_i_udaren said:

 

Ipak moram da se zanimam, probaću debljim matom, možda jednom pločom ispod mata i svašta još nešto, pa ćemo da vidimo kako će konačno rešenje da izgleda

Gramofon je idealna sprava za tvikovanje(VTA,kapacitet kabla,dampiranje kucista,itd,isl).

I mat utice na zvuk.

Moje razmisljanje ide u ovom pravcu.Ako ces da koristis (za promenu VTA) plocu ili nesto slicno,probaj bar ovo:skini svoj mat,pa namesti tu drugu plocu ili sta god,da bude iste debljine kao tvoj mat.Ako osetis razliku u zvuku,onda ti nece pomoci dodavanje na postojeci mat da vidis razliku.Po meni,jedino verodostojno bi bilo da nadjes mat isti kao tvoj,ali razlicite debljine,da bi bio siguran koliko promena VTA utice na zvuk.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa slozena je igracka, moze da se igra i po sluhu i tehnicki, pa sta ko voli. Bar ja volim ovu drugu opciju korektnosti, a za zvuk ke vidimo na dalje...

VTA je za obicnog korisnika jako tesko da bude utrimovan u 1 stepen, a tek pola stepena visestruko teze. Ali se treba potruditi, makar odoka ili po sluhu, da se privede priblizno optimalno preporucenom. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

4 hours ago, Aoxomoxoa said:

Lako je vama sa normalnim rucicama,mi sa Regama smo u bedaku sto se tice VTA.

Pa nasi majstori prave cele rucice a kamoli da kao sto Woland predlozi da uzmes neki adapter...ovo je sajt "DIYAUDIO.RS" gde je sve moguce, da je tema svemir i tu bi bilo strucnjaķa, ej kad se samo setim...kad se samo setim sta je sve bilo u ovoj Srbiji!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

3 minutes ago, Aoxomoxoa said:

Jednostavno,nisam za resenja koja se kose sa onim sto je tim strucnjaka iz Rege konstruisao.

Covece mozda neznas, mozda idealizujes zivot, ali strucnjaci iz mnogih firmi a narocito iz popularnih rade tako sto mendzadzeri prouce trziste i postave rampu kostanja i samim tim komplikovanosti, nema tu emocija ni borbe za najbolje, jer se plate dobijaju od RUC-a ne od medalja i nasih lajkova!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 12 minuta, gluv_i_udaren reče

Jedino ne znam kako da ukopam ručku, meni treba da ide niže :)

Ako treba da ide niže onda postoje posebne podložne kvadratne pločice koje se podbacuju ispod zvučnice, ili promjenis mat na tanjuru vece debljine. To se lako rijesi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...