Jump to content

Koju konekciju koristite i plaćate?


Mikorist

Koju konekciju koristite i plaćate?  

77 članovâ je glasalo

  1. 1. Koju konekciju koristite i plaćate?

    • Dial Up Modem
      0
    • ISDN
    • ADSL
    • Kablovska TV
    • Optika
    • Wi Fi
    • Ne koristim svoju konekciju
      0


Preporučeni Komentari

Moja zena je pravnik sa pravosudnim polozenim, verujem bolja od tih njihovih za klasu.
Ovde ni ne treba pravnik.
Razlog je prostački u mom ugovoru (i vasima nisu pobrojani kanali) ali su ucinili tzv. konkludentnu radnju jer je na sajtu pisalo šta sadrže pojedini paketi.
Takođe mi smo sklopili ugovor (izvršili kupovinu) u “viđenom” stanju sa N1 i SK....
Tu u normalnom pravosudnom sistemu ništa im ne pomaže.
Koliko god da ovaj sistem nije normalan (kako neko lepo reče u kafanici zbog Vrhovnika) ni oni nisu tolike budale da se bakcu sa unapred izgubljenim spotovima.
Tu bi samo trebalo (mislim da ipak oni nisu toliko ludi i da neće ulaziti u to) iscrpsti sve pravosudne instance u Srbiji i obratiti se EU jer smo potpisnici sijaset sporazuma tako d ne bi imali šansu.
Naravno pitah za advokata jer to neko treba da odradi profesionalno-kolektivna tužba.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Od "onog pravnika" što sve zna  nema boljeg, barem nema na TV-u.[emoji3]

Pogrešio sam. Totalno sam zaboravio da, kako pojedini profani sa pravnog rekoše, oni takvog studenta nisu imali i nadam se (fala bogu) valjda više nikad i neće imati, inače smo totalno naje..li.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 hours ago, Srecko said:

Inače jedan drugar je otišao u SuperNovu da raskine ugovor i rekli su mu da će morati da plati raskid jer se u ugovoru nisu obavezali koje će nam kanale pustiti.

Možete misliti bezobrazluka.

To što kažu je protivzakonito.

Ono što je bitno, Supernova je dala svojim službenicima uputstvo kako da postupaju kada ih korisnici pitaju za raskid ugovora, ali kao što možete videti, istinu oko tih činjenica treba da izbegavaju što je maksimalno moguće!

82881199_2431320066967685_7212238267469529088_n.png

Potrošači imaju pravo na raskid ugovora, zbog promene strukture tv kanala (sadržaja paketa) , BEZ PLAĆANJA PENALA! 

Quote

U skladu sa Članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama ("Sl. glasnik RS", br. 44/2010,
60/2013 - odluka US, 62/2014 i 95/2018 - dr. zakon), Pretplatnik ima pravo da, po prijemu obaveštenja iz
stava 1. ovog člana, raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim
jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije na korist
pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga u
vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.
Napominjem da je za prekršaj Člana 107 Zakona o elektronskim komunikacijama, u skladu sa Članom
138. stav 1. tačka 22. Zakona predviđena novčana kazna od 500.000 do 2.000.000 dinara za pravno lice.

 programski paket je deo usluga i sadržaj paketa

To nije jedan kanal LJUDI -  pa ajde puji piki nevaži.

TO su SVI  Sport Klub kanali (SK 1, SK 2, SK 3, SK 1 HD, SK 2 HD, SK 3 HD, SK 4, SK 5, SK 6, SK GOLF), Pikaboo, Vavoom, Grand kanali (Grand i Grand 2), Cinemania, Lov i ribolov i N1

Takođe operator nema pravo ni na kakvu naknadu štete onda kad potrošač raskida ugovor zbog neispunjenja ili onda kad se ne slaže sa promenom tarife, cene ili opštih uslova poslovanja.

Situacija je regulisana članovima 88 i 89 Zakona o zaštiti potrošača.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Meni su iz Oriona nudili advokata i bez ovih svinjarija sa ukidanjem programa i za 5-10k dinara se uspesno raskida ugovor i menja provajder.

Sa ovim izmenama u ponudi i ne treba advokat....

E sad, vidim da se advokati nisu bavili aneksom ugovora, smanjenjima cene i nekim drugim ponudama, to bi bio laksi put za prilaz i prekidu koriscenja, iako je odraz besa najlogicniji. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Miko, sve je to sto ste naveli jasno.
Sjajno ste iskopali i dokumenta SuperNove.
Ja jedino na sve to dodajem da im treba spremiti kolektivnu tužbu uz traženje odštete za: gubitak vremena, maltretman, onemogućavanje profi angažmana za one koji npr pišu blogove o sportu itd a sve sa ciljem da ih košta papreno (pretpostavljam da bi United Media u novonastalim uslovima-u misolovci su trebala da SK prodaje nd po ceni zlata nego paladijuma posto je skuplji)[emoji4].

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ping , onda CG-NAT i zatvoreni su skoro svi portovi na dinamičkim IP adresama.

SBB neće to da otključa, za razliku od MTS-a

NAS, napredni port forward, VPN - pristup IP kamerama - ja to sad imam - jer mi je vezan MikroTik u bridge -  a to SBB ne da. 

Onda Unifi ne želim da imam.  Ne sviđa mi se oprema koju imaju… A i skuplji su bre .

I postoji jedan ličan razlog zbog kog ne želim da sam na SBB ….. odnosno EUnet koji je u sastavu njih….

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Quote

United Media AG, kao nosilac prava distribucije TV kanala N1 ovim putem poziva operatora Telekom Srbije AD i sve operatore koji su povezana lica ove kompanije, a koja su ovlašćena za pružanje usluge distribucije medijskih sadržaja u Srbiji (u daljem tekstu zajedno označeni kao: Telekom Srbija Grupa), u odnosu na celokupnu bazu korisnika svih operatora u okviru Telekom Srbija Grupe, kao i JP Pošta Srbije – Pošta NET, za distribuciju kanala N1, za teritoriju Srbije.

N1 televizija je prepoznata kod građana Srbije po objektivnom, tačnom i profesionalnom izveštavanju. Više od pet godina su prvi izbor gledalaca tokom svih bitnih dešavanja u zemlji i regiji. Verujemo da pravovremeno i istinito izveštavanje medija predstavlja opšti interes za sve građane Srbije.

Cena: 0,4 Evra po korisniku (cena je bazirana na tržišnim uslovima i cenama koje Telekom Srbija Grupa plaća drugim kanalima)

Period trajanja ugovora: 3 godine

Napomena: Ovaj poziv važi i za sve ostale operatore upisane u Evidenciju operatora javnih komunikacionih mreža i usluga RATEL-a.

Ova ponuda važi do njenog opoziva.

United Media obaveštava sve zainteresovane građane da naše kanale mogu pratiti odabirom SBB paketa ili TOTAL TV, a vrlo jednostavno to mogu učiniti i preko platforme EON, bilo gde u Srbiji bez ugovorne obaveze.

 

http://rs.n1info.com/Vesti/a562174/United-Media-objavila-ponudu-Telekomu-i-JP-Posta-za-distribuciju-kanala-N1.html

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

opet ja sa MTS.Izgleda da su menjali opremu i softwer u tom periodu 2-3 mesec 2019.pa su nekako dosli do zakljucka u 12 mesecu da ja nisam platio ta dva meseca.onda ide secenje, gluva komunikacija i sve to vreme mi stizu racuni da platim za ovo vreme za koje ja nemam mogucnosti da koristim tel. i internet jer sam iskljucen???za raskid ugovora moram da idem na neke saltere itd i raskid me ne opravdava za kako oni kazu nastalu stetu po njih.A ja,kvaka 22 i jos me pozivaju da nastavim koriscenje usluga-a ja iskljucen!!!!!

Обавештење о решењу захтева за превремени раскид уговора о коришћењу postpaid броја 064/1557086
Број захтева 1-3242595861
Поштовани,
Обраћамо Вам се поводом захтева за раскид уговора о коришћењу postpaid броја 064/1557086.
Уговор о коришћeњу postpaid броја 064/1557086, по условима кампање „POSTPAID SA POVOLJNIJOM NAKNADOM” је закључен 27.04.2018. године, између Вас и компаније Телеком Србија, на неодређено време са минималним периодом важења од 24 месеца.
Имајући у виду да сте приликом закључења уговора остварили право на повластице дефинисане условима одабране кампање, као и да за наведени уговор није истекао минимални период важења, обавештавамо Вас да би раскид уговора могао бити реализован само уз обрачун накнаде штете због превременог раскида Уговора.
На основу наведеног, обавештавамо Вас да раскид уговора овом приликом није реализован и позивамо Вас да наставите са коришћењем услуга.
Уколико остајете при захтеву за раскид претплатничког уговора пре истека минималног уговореног рока, позивамо Вас да нам се обратите у циљу информисања о износу накнаде штете.
За све додатне информације, можете нам се обратити путем Контакт центра 080/100-100, на адресу [email protected] или поштом на адресу:
Служба за Back office
Београд, Дубровачка 35
Уз потпуно разумевање Ваших очекивања, жао нам је што нисмо у могућности да прихватимо Ваш захтев за раскид наведеног уговора без наплате уговорене накнаде штете.
Истовремено Вас обавештавамо да ћемо емитовати рачун за пружене телекомуникационе услуге до датума раскида уговора.
Молимо Вас да измирите сва потраживања према Телекому Србија настала по основу пружених телекомуникационих услуга.
Такође Вас обавештавамо да корисник има право на отказ Уговора достављањем Телекому Србија обавештења у писаној форми, препорученом пошиљком са повратницом, са отказним роком од 30 (тридесет) дана, или доласком у пословницу (личним или лица које има оверено овлашћење корисника) и потписивањем Захтева за отказ Уговора

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne bih da dosađujem ali... Telenor mobilni ruter, 2000 dinara, ništa fiksni telefon, znači ništa cimanje za servis klime i Dormeo, ništa 50 kanala Pinka, gledam šta hoću kad hoću jer sve ima na netu... a skidanje terabajta sa interneta je potpuno besmisleno jer sve ima online, a decu sigurno neće zanimati naše vavilonske kolekcije bajate muzike ili filmova

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne bih da dosađujem ali... Telenor mobilni ruter, 2000 dinara, ništa fiksni telefon, znači ništa cimanje za servis klime i Dormeo, ništa 50 kanala Pinka, gledam šta hoću kad hoću jer sve ima na netu... a skidanje terabajta sa interneta je potpuno besmisleno jer sve ima online, a decu sigurno neće zanimati naše vavilonske kolekcije bajate muzike ili filmova

Kako Miloše gledate SK (sport klub) i ostale sportske kanale poput EuroSport?

Ima li toga na netu za dž, a da je pristojnog kvaliteta (bez brda reklama, da ne puca svaki čas, da je H.D. znaci kao pravi TV program)?

Ono sto sam ja nalazio (da bih gledao naše kada igraju dok sam na poslu je totalno bilo bez veze (doduše to je iskustvo od pre 2 godine).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 hours ago, Srecko said:

Kako Miloše gledate SK (sport klub) i ostale sportske kanale poput EuroSport?

Ima li toga na netu za dž, a da je pristojnog kvaliteta (bez brda reklama, da ne puca svaki čas, da je H.D. znaci kao pravi TV program)?

Ono sto sam ja nalazio (da bih gledao naše kada igraju dok sam na poslu je totalno bilo bez veze (doduše to je iskustvo od pre 2 godine).

Nema Srećko, droga mora da se plati ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa šta je tu onda bolje?

Verovatno je i znatno skuplje dok se sve plati (ja neznam i ne radim drugačije).

Uvek sam smatrao da treba postovati-platiti intelektualnu i svaku drugu svojinu. U protivnom samo treba dovoljno dugo čekati da vas nešto lupi po glavi za ko zna kada učinjen prekrsaj iz ovog domena.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

4 minutes ago, Srecko said:

Pa šta je tu onda bolje?

Da ne gledaš TV i nemaš ukućane.

Ja recimo ne pratim sport. SK mi ne treba.

Retko pratim i serije - i filmove B klase - faktički mi ni HBO ne treba.

Poltiku i vesti pratim na tviteru.  Svađam se direkt sa političarima.

Onda ti samo Internet treba. :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...
On 12/3/2019 at 2:32 PM, Mikorist said:

Ovo je ruter koji su mi dali. HG8245Q2

Glaanc nov - cak je i garancija u kutiji

https://support.huawei.com/enterprise/en/access-network/echolife-hg8245q2-pid-21989531

pošto imamo isti ruter, aj da te pitam za jedan problemčić

setovao sam ga na 2,4ghz I na 5ghz, na isti način osim imena...prvi je moja_mreza, a drugi Moja_mreza

na mom računaru se vide oba I mogu da biram koji ću, ali drugi računari I mobilni telefoni vide samo ovaj na 2,4ghz

ako diseblujem ovaj od 2,4ghz I ostavim samo 5ghz, ne vidi se ni jedan, ni kod mene ni sa strane

u čemu je stvar?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...