Jump to content

Sunđerasto vešanje za Dynaudio


whitesnake

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 12
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Na zalost, originalna vesanja neces kupiti nigde...Za to se drajveri salju u fabriku, sto se verovatno ne isplati. I ti na ibeju su" mala privreda" ali ipak sa zapada. Meni je to radio na istim drajverima S. Rankov, ali su to vesanja "na metar", tj seku se po duzini za bilo koji drajver...Uradjeno je dobro, ali bez sumnje, i sa njima i sa onim sa ibeja su parametri drajvera drukciji, i treba ih ponovo premeriti ako hoces ozbiljan projekat sa njima...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisu na metar. On koristi vešanje SAL za zvučnik od 10" pa ga secne na 9" koliko je za 24w75, a vešanje od 12" za 30w54 i 30w100 koje su oko 11". U svakom slučaju, nije fabričko i ne može se lako naći ni mala privreda.Najbolje ti je da naručiš 2-3 komada sa e-bay jer iako nisu fabrička, mere vešanja su dobre pa nećeš morati da nosiš nekome da ti budži od većeg vešanja manje nego će lepo da legne i na korpu i na membranu. I nikako nemoj da dozvoliš da se lepi vešanje sa gornje strane kod koga god budeš nosio.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Poštovani forumaši,Vidim da ste se aktivno uključili u želji da mi pomognete. Drago mi je i počastvovan sam. Moram vam reći da sam vešanje od penaste gume već menjao pre 12 godina i to kod Siniše u Zemunu. Tada mi je pokazao i postavio orginalno vešanje. Posao je odradio perfektno.Ni trunke lepka preko mere, sve tačno postavljeno.Vešanje je lepljeno sa donje strane membrane . Poslao sam upit i njemu ali trenutno nije tu i svakako ću čuti njegovo mišljenje.Ono što sam čitao i čuo jeste da ni on vise nema orginalno vešanje. Kontaktirao sam i Nenada Napijala iz NN akustika. On mi reče da ima samo jedna firma koja radi orginalna vešanja za ove zvučnike i ona se nalazi u Americi. Problem je dostava zato što ne isporučuju robu za Srbiju. A kombinacije okolo naokolo nisu mi sigurne .Pitanje je da li bi to stiglo do mene.Vidim da na eBay.de ima setova vešanja u kompletu sa lepkom za 43 do 45€. Verovatno nisu orginalna . Mislim da to neko radi odnosno koristi potražnju na tržištu

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zvao sam Sinišu pre nekoliko godina za 30w54. Tada mi je rekao da nema više vešanja za Dinaudio, a da je primetio da i ona što je imao nisu bila dobra jer su stajala u magacinu dugo vremena pre nego što su mu isporučena sa nekih preostalih zaliha. Ne znam šta ti je Nenad rekao ali ne postoji firma koja pravi originalna vešanja za Dinaudio osim fabrike Dinaudio. Jedini način na koji možeš da dođeš do originala je da ih pošalješ direktno u fabriku da oni to zamene kao što je Miroslav već napomenuo. Taj vid usluge postoji, a koliko ti se isplati, proceni sam.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zvao sam Sinišu pre nekoliko godina za 30w54. Tada mi je rekao da nema više vešanja za Dinaudio, a da je primetio da i ona što je imao nisu bila dobra jer su stajala u magacinu dugo vremena pre nego što su mu isporučena sa nekih preostalih zaliha.Ne znam šta ti je Nenad rekao ali ne postoji firma koja pravi originalna vešanja za Dinaudio osim fabrike Dinaudio. Jedini način na koji možeš da dođeš do originala je da ih pošalješ direktno u fabriku da oni to zamene kao što je Miroslav već napomenuo. Taj vid usluge postoji, a koliko ti se isplati, proceni sam.

Zvu, uzgred, jos uvek sam Milovan, ali nema veze...Bitno je da uvek imas korisnu inf.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

On mi reče da ima samo jedna firma koja radi orginalna vešanja za ove zvučnike i ona se nalazi u Americi. Problem je dostava zato što ne isporučuju robu za Srbiju.

Ako ti je to jedini problem onda nije problem. Javi se na pp i problem resen. :oke:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako ti je to jedini problem onda nije problem. Javi se na pp i problem resen. :oke:

Scope, ti si car. Kad god te je neko zamolio, izašao si u susret. Ako te ne zamoli, ti se ponudiš sam. Svaka ti čast :drinks:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja baš nisam siguran da je dynaudio bilo kada prodavao samo vešanje ....ono šta je bilo da se kupi su bila KIT forme .....vešanje +membrana +kalem i to se kao jedan deo menjalo ..i nije baš bilo jeftino . Druga opcija je bila ta da im se šalje zvučnik i oni tamo servisiraju . Nešto slično radi i scan speac koji ima malu radionicu samo za servisiranje starih zvučnika .....gde se nakon servisa ponovo mere parametri i ostalo da se vidi koliko su uspeli . Nešto slično je i sa ferarijem , lamborginijem i ostalim top automobilima , nema delova na svakoj trafici .....pogotovo ne na metar .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...