Jump to content

slusalice


laky_va

Preporučeni Komentari

Ja poslusao Miku i kupio M50x. Vredi svaku paru, samo sto se zena s'tim ne slaze. Kad sam joj rekao koliko sam ih platio, ona me cudno cudnovato pogleda, kao da je videla duha, i rece " ti nis' normalan!". Zato, ako zena pita koliko si ih platio, reci 20 evra u vr' glave :D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jesam.  Drugačije su.  Veće - nemaju rassklopive elemente. Odnosno da mozes da ih spakujes kao M50x.

Nema torba uz njih.

Nemaju zamenjive kablove. Zapravo kabl ide direktno u njih. Kad se zezne - mora da ih otvaras. Udobnije imaju jastuke za usi .

Zvuk ... Mislim da imaju prenaglasen bass ...  Savetujem da cujes i jedne i druge.  

Ja nesto nisam mnogo okolisao. Jer ove su potabl - za teren a i unutra. A zvuce opako.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dobro to za prenosivost je svakako plus, i to mi znači, više sam mislio na karakter zvuka. Mislim da bih više voleo neutralnije slušalice, ali videću da nađem i DT770 da čujem.
Našao sam M50x u jednoj prodavnici i kažu da mogu da se čuju bilo kad, tenutno nemam DAC, biće na koju nedelju, pa ću ih slušati sa telefona, ali mislim da bi sa istim izvorom trebalo da se čuje razlika između jednih i drugih, ali sigurno neće biti u punom sjaju...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Miko, ovo je prava stvar. :D

Verujem da će da nalegnu tek, ali i sad ubijaju kako zvuče. Kad ih razgazimo.

Miko, za ovu razliku što mi je lik dao popust vodim te u kafanu, a bogami, nije malo. :cheers:

 

BTW. Probao sam i još neke modele, recimo DT770PRO, imaju previše basa, tu se slažemo, ostalo je okej, ali prenosivost im je 0, i sound leak je veći, što mi ne odgovara. DT990 su zvučnici, lažu kad kažu da su slušalice. :loleverybody: Neke AKG mi se nisu dojmile baš, ne znam tačan model, i tako... Prelomilo se na M50x. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo malo su mi se slegli utisci. Inače, uz slušalice sam dobio gratis hard-case (pored kožne torbice), kao stvoren za njih. Odličan je za put.

IMG_20161208_100046_HDR.jpg

IMG_20161208_100039_HDR.jpg

Što se zvuka tiče, ovo je baš ono što sam tražio. Bas nije prejak i verovatno nije onakav kakav mnogi vole, ali meni je baš kako treba, čuje se svaka nota, basista konačno dolazi do izražaja, ostale slušalice koje sam probao nekako to sve pretvore u buku i bas nestane, ostane jedino u formi bubnja i grmljavine. Što se visokih tiče slušni aparat mi nije bio priviknut na količinu detalja u tom opsegu, i u početku je bilo malo previše visokih tonova, ali ne zbog toga što su previše izraženi, nego što nisam ni znao da postoje tu, pa posle godina slušanja neke pesme postane čudno da se sve to čuje. :D Očekujem da će za koji dan biti još bolje. Srednji, tu je isto sve kako treba. I sve to preko integrisane zvučne na laptopu, kad legne neki FiiO biće još bolje. :)

Generalni utisak mi je za sad odličan, nemam ni jednu jedinu zamerku. Slušalice su odlične, praktične, kvalitet plastike je odličan (ljudi im kao zameraju zbog toga što ima malo metala, ali slušalice su kao tenk). Izmenjivi kablovi su im veliki plus, nema više petljanja u kablove i zamotavanja oko pojasa. Udobne su, čak i preko naočara za vid koje nosim svakodnevno nema problema, lepo naležu, izoluju dobro, i mene od buke, a i druge od muzike koju slušam, mora baš da postane neprijatno za slušanje da bi moglo da se čuje šta slušam.

 

Za sad od mene toliko. :cheers:

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Problem sa SVIM slušalicama je u tome što, iz meni potpuno nejasnih razloga, industrija posmatra slušalice kao maltene nebitne, uopšte ne kao u osnovi mali zvučnik. Stoga su izvori pobude slušalica ubedljivo najlošiji deo maltene svih uređaja van profesionalnog sektora. Uzmite samo tipičan izlaz za slušalice sa risivera i integrisanih pojačavača - šanse u da će to biti izvedeno običnim naponskim deliteljem sa izlaznog stepena za zvučnike. tipično 220 oma u seriji sa još toliko nekako ka masi. Ali, to znači da je impedansa izvora tih 220 Oma, pa je damping faktor slušalica NEGATIVNA vrednost, tj. on realno ne postoji. Kako je to normalno da ne postoji kontrola membrane samo zato što je fizički mala niko nikada nije objasnio "naučno", a svakome je jasno da se radi o čistoj "ekonomiji". Malo je bolje sa odvojenim predpojačavačima, koji nemaju jak izlazni stepen, pa proizvođači nemaju kuda nego moraju da konstruišu poseban pojačavačić za slušalice. To često bude neki ban-badava op amp, pa šta bude.

To me je nateralo da pre nekoliko godina napravim čak tri pojačavača isključivo za slušalice, za sopstveni ćeif. Jedan je potpuno komplemetarni bipolarni uređaj, drugo koristi komplemenatrne JFET-ove na ulazu i komplemenatrne MOSFET-ove na izlazu, a treći je za mene projektovao drugar koji je do guše u cevima. Napajanje koristi stabilizovan shunt pristup, a kola rade u čistoj klasi A 100% vremena. Sve je u low NFB tehnici (ispod 20 dB NFB), veoma širokopojasno (-3 dB je na preko 500 kHz). Što je najbitnije, izlazna impedansa omogućava damping faktor od 100:1 čak i za slušalice od 8 Oma. I to, sasvim očekivano, radi i zvuči drugačije.

Čak i najjeftinije slušalice drugačije zvuče, sa boljom definicijom i rezolucijom usled bolje kontrole, dinamika se ne može porediti sa bilo čime drugim, ukratko, slušalice se naprosto ne skidaju sa glave. Možete misliti kako li je tek sa boljim i skupljim sluškama, koje same od sebe mogu više. Na primer, saznate da Sennheiser sluške koje se često optužuju da su malo tanane na basu uopšte nisu tanane ako ga ima (ja inače koristim Sennheiser HD 598 sluške). Sistem sjajno radi sa svim vrstama izvora, od predpojačavača, preko TV prijemnika, do PC linijskog izlaza.

Mana? Samo jedna - cena. U stvari pravite mali pojačavač snage, koji u mojoj verziji bez po muke pobuđuje i zvučne kutije od nominalno 8 Oma u sobi, naravno bez neke strava dinamike (ograničen je napajanjem od +/- 15V, ali ne i samim sobom, jer na izlazu čuče tranzistori sa rejtingom od najmanje 50W svaki za bipolarce, odnosno 70W za MOSFET-ove). No, za zaluđenike kako što sam ja, i prema pisanju ovde Mike, bogom dana stvar. Prekopaću dokumentaciju, pa ako nkoga baš zanima, obesiću i malo slika.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 hours ago, Vix said:

Sad je tek pocetak. :) Ne zuri sa kafom, sacekace Miko, nego odmah naruci Fiio, ima to da legne ko guza na noshu :)

Imaces i drugi problem. Moraces praviti i bolje zvucnike, odma' postaje ocigledno gde sta ne valja...

Pa pazi kako, to jeste tačno, ali ja sam sluške kupio silom prilika zato što nije bilo smisla da investiram u sistem kad ga slušam jednom mesečno, a ne mogu da ga prebacim za Bg pošto živim u domu, pa su slušalice bile jedino rešenje. :) Sad radimo na tom polju, a ovo miruje. A za FiiO, biće uskoro, kad se finansijski konsolidujemo. :)

 

@DVV

Mene svakako zanima, planirao sam da napravim jedan amp za njih, mada ne znam koliko bi benefita bilo da kačim amp na integrisanu zvučnu, tako da ću gledati prvo da nabavim FiiO, pa posle možemo da eksperimentišemo i kačimo na line out svašta. Možemo o tome u nedelju na prezentaciji ako bude vremena. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pogodnost moje verzije je u tome što ima preklopnik za ulaz A ili B, pa može da posluži i kao propisan linijski preamp koji pobuđuje dva izlazna ampa. Inače u pravu si, nema baš mnogo smisls ezivati ga za tipičnu zvučnu kartu, mada i one umeju ponekada da iznenade (u pozitivnom smislu). Sem toga, to nije baš jeftin i jednostavan projekat, onako na pamet neće izaći manje od €150 plus kutija i dosta sati rada, od uparivanja tranzistora pa nadalje.

Levo FET/MOSFET verzija (bipokarna izgleda istovetno), desno verzija sa cevuljagama. Onaj prvi gore je pravi, pravcati dual mono, a bogami i onak drugi sa cevuljagama je takođe dual mono, ona četiri elektrolita su Fisher & Tausche 4.700uF/40V crvene fleke naravno Wima MKT i MKS, one crne linije su Fisher hladnjaci, znaš kako je, čistu klasu A treba i vetriti. Plavi potovi su ALPS Blue, moji omiljeni. Ožičenje koristi Neotech čistu srebrenu žicu, takođe moje omiljeni rešenje. Torusi su TRAFCO, 30VA svaki. Kutija je "Made in Slovenia", firma "Mali", prednja ploča je by Leonardo, sa Zokijem evo sa zadovoljstvom radim već 14-ta godina. Kapice na potovima su takođe by Zoki po mojoj narudžbini, ali nisu patentirane, pa kome se sviđa, eto gde može da ih poruči u više dimenzija, za osovine od 6 i 4 mm. Jedino su preklopnici neki francuski, zaboravih ime firme, kupljeni kod Buerklin-a.

HPH-A2-FETMOSFET-02-web.jpg

HPH-A3 Tube 01 web.jpg

Ako te i dalje zanima, moraš mi reći jer su pripadajući fajlovi ogromni, moram sve da ih smanjujem, ne mrzi me, ali ne bih da gubim vreme bez veze.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...
On 12/8/2016 at 7:29 PM, dvv said:

Ako te i dalje zanima, moraš mi reći jer su pripadajući fajlovi ogromni, moram sve da ih smanjujem, ne mrzi me, ali ne bih da gubim vreme bez veze.

Мене свакако занима. Кад би било која од ових верзија још и могла погонити K-1000, онда... :)

...мада, ту су још и HD-650 и K-701.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...
On ‎23‎.‎1‎.‎2017 at 3:33 PM, InSides said:

Мене свакако занима. Кад би било која од ових верзија још и могла погонити K-1000, онда... :)

...мада, ту су још и HD-650 и K-701.

Pa, računam da ako mogu da poteraju kućne floorstanding zvučne kutije (sa jedinim ograničenjem u vidu napona napajanja), valjda će moći i neke sluške (nemam pojma šta je to "K-1000").

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...