Jump to content

Signal generator


Ultimate

Preporučeni Komentari

Napravio sam brdo mogućnosti u dizajnu signal generatora ali me zanima da li neko ima ideju kako da napravim mogućnost da se recimo signal sa generatora fazno pomera tj. da mu se menja faza....

Probaj ovako:post-65-0-74061800-1334361070_thumb.jpgSa P1 faza može kontinuirano da se menja od 0 do180 stepeni.Ja sam ovaj sklop koristio u jednom filtru ali na mnogo nižoj frekvenci od one koju ti hoćeš... probaj da simuliraš ponašanje na 1MHz
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 27
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Radio sam sa identičnom šemom ... problem je što ako zadaš fazni pomeraj pa pomeriš frekvenciju odmah se menja i fazni pomeraj.Nema lock za fazni pomeraj.Ovo kolo radi kako treba ali traži novo podešavanje za novu frekvenciju.Hvala za predlog jer je funkcionalan.Dvoumim se da odradim preko optokaplera automatsku povratnu spregu sa kolom koje radi F/U konverziju.Ako ništa bolje ne nađem moraću tako.Hvala za predlog.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za ovo kolo svaka ti dala :D .Trenutno sam uspeo da odradim da mi izlazni signali budu extra kvaliteta do 1MHz sa naponom na izlazu do 27V i strujom 1A ... counter će da ide onaj koji sam stavio gore....samo još ovo ostaje... stavi link gde mogu da kupim ovo kolo....nije mi poznato ime koje si napisao.Zez je 5MHz početna vrednost...???

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zeznuo sam se za mouser, podatak je sa stranice nekog "partfinder" sajta i odnosio se na komponentu koja u nazivu ima "C247" ali to nije ovo o čemu pričamo.

Koliko vidim može da se poruči samo kod proizvođača i nije baš jevtino :(

Možda nije sve propalo pošto daju semplove, kreiraj nalog, možda ti se posreći...

izviini zbog loše infrmacije.

Mouser electronics je jedna fina prodavnica...

Hebemu ako radi na gigahercima valjda će hteti i na puno manjim brzinama...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Moje iskustvo kaže da kolo koje vrši fazni pomeraj kako treba to može da radi samo na određenom opsegu.Do sada nisam video drugačije da može.Ovo kolo koje si pomenuo nema externe komponente tako da je vrlo moguće da je rađeno za određeni opseg.Fazni pomeraj nije nimalo jednostavna stvar kada ti se menja frekvencija.A u datasheetu možeš da vidiš da i ono na različitim frekvencijama vrši različite pomeraje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...