Jump to content

Pitanje za zicu


Дане

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 13
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

pa jedino sam to nasao a da je istog preseka - 0.65mm. a hteo sam da zamenim sto slicnijom zicom.znam da mnogo :oldtimer: , medjutim....ako nema nikakvih negativnih posledica - onda je to reseno.P.S. citao sam danas tekstove DR Bore, i to o napajanjima, medjutim, on je tu savetovao minimum 1.5mm a jos bolje 2-3mm preseka.Ja bi da, koliko je moguce, sto manje promenim fabricku specifikaciju bilo cega.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dane, pitanje kakav je ispravljač u pitanju.Ako su u pitanju mali naponi i velike struje kao kod poluprovodničkih pojačala treba veći presek žice (na te misli dr. Bora u tekstu).Ako je u pitanju cevka sa velikim naponom i malom strujom, reda stotinak mA, nakrivi kapu...Presek provodnika ti zavisi od struje koja treba da teče kroz isti. Što veća struje ide veći presek da bi pad napona bio manji a i grejanje provodnika.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kroz ovu zicu ce teci 45VAC, iz sekundara do greca. Struju ne znam. Pojacalo ima oko 80-90W u izlazu. AB klasa. Poluprovodnicko (tj tranzistor) ;)Ja sam ovime ispostovao isti, fabricki presek provodnika.Jedino sto original kabel je kalaisan i to dobro i ima deblju PVC izolaciju, a ovaj je posrebren i ima teflonsku izolaciju, koja je znatno tanja.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Vidim da cete da me izbacite sa diy foruma, ili bar da me zamrzite, ali moram da pitam: I, sta se dobija time? Ostali provodnici (do elektrolita, po ampa, do zvucnickih terminala, do predpojacala, mase, plusevi, minusi) su svi AWG22 - 0.65mm. Cak su i provodnici do glavnog prekidaca i do AC Outlet-a isto AWG22 (sa debljom izolacijom).EDIT: vec mi je odgovoreno: :connie_nutzo:

Presek provodnika ti zavisi od struje koja treba da teče kroz isti. Što veća struje ide veći presek da bi pad napona bio manji a i grejanje provodnika.

onda pitanje, zasto su u Soniju stavili tako tanke kabove?!da li to povecanje preseka provodnika moze na bilo koji nacin negativno da utice na zvuk? Izmenjeno od Дане
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...