Jump to content

Apple AirPort Express


sir Oliver

Preporučeni Komentari

Odavno pokušavam da definišem pa i napravim alternativu CDu kao transportu. Bilo je tu raznih SSDAC rešenja a sva su bazirana na nekoj vrsti PCa koji bi bio izvor, i neke vrste DACa koji bi bio analogni pretvarač . Do sada sam se bavio USB DACovima. Bilo je tu i DACova od CD playera i od MDa i posebnih DACova. Generalno su ta rešenja vrlo obećavajuća i ja sam vrlo zadovoljan.

USB rešenje je već, što se mene tiče, aplsolvirano , i sada bih da istražim nešto novo. Pod tim mislim na neki mrežni audio player. Najpre sam mislio da napravim neki network player baziran na routeru, openwrtu i USB konvertoru povezanom na DAC. Otprilike sam sve osmislio ali nedostatak vremena me je naveo da najpre istražim gotova rešenja.

Nabavio sam najpre ROKU Soundbridge M500 a zatim i Apple Airport Excpress. Generalno su moja iskustva sa oba ova uredjaja veoma povoljna. Ukratko ću opisati ova dva mališana .

Najpre AirPort .

Kad sam video ono "jagnje" u Micromega kutiji po ceni od 1000$, http://www.diyaudio....336#entry105336 Postavljena slika Postavljena slika morao sam da proverim da li tu ima nekog štofa i nabavio ga.

U Apple stilu, minijaturan i kompaktan uredjaj. Postavljena slika Postavljena slika

Deluje solidno na dodir. Ima mrežni port, USB A port ( za printer samo , nažalost ne za HDD) i 3,5mm džek za slušalice tj optički SPDIF.

Priključenje na mrežu i malo zezanja sa podešavanjema. ( dobro, nije malo već par sati. Potrebne opcije su dobro skrivene) Nakon toga otkačite UTP i radite samo na WiFi.

Softver. Prvo probam iTunes. U principu mi se ne svidja iTunes ( a ni ja njemu. Pola ripova nije pronašao a drugu polovinu neće da pušta). Foobar i driver za uPnP za AirPort ne rade stabilno. Tražim nešto drugo i nalazim odličan program AirFoil. Startujete ga i on locira AirPort ( i sve ostale uredjaje koji mogu da rade na AirPort protokolu. Nažalost ne i uPnp protokolu). Zatim startujete player koji preferirate. Bilo koji. Foobar, Aimp3, Winamp...... Izaberete plejlistu koju želite da slušate i hajdžekujete player . Player radi ali se ne čuje već se čuje AirPort.

Prva proba na slušalice. Senhaiser HD460. Zvuk fenomenalan. More detalja, kristalna jasnoća, solidan bas. Nemam zamerki. Više nego prezadovoljan. Kasnije će i proba na pojačalo preko analognih izlaza a i preko DACa.

Neizdrž je preveliki pa da vidimo šta je to što tako dobro sviri.

Postavljena slika

Wireless, power, housing i audio.

Postavljena slika

Obratimo pažnju na audio deo. USB konvertor DAC PCM2705. Wireless prenosi USB koji se zatim prosledjuje BBu radi konverzije. Very clever.

Botom line.

Moj prvi susret sa Appleom. Sad mi je jasno zašto su korisnici APPLEa tako zadovoljni. Uredjaj je u svakom pogledu izuzetan. Zamisao, ideja, princip, realizacija. Sve na vrhunskom nivou. Izuzetna fleksibilnost rada koju mu pruža ( kao i većini streamera) mogućnost remotea preko nekog androida ili tableta. Sama koncepcija streamera daje razne mogućnosti primene. Da imate u stanu, kući , firmi, nekom objektu, bašti, više AirPortova koji će svirati različitu ili istu ( simultano) muziku. Da se rešite žica. Da server bude ko zna gde ( čak i na cloudu) i time bez zvučnih i električnih interferencija na player...

Zvuk sam za sebe odličan. Nakon probe preko DACa uveriću se da li je preterano tvrdjenje da ulazi u sveru HighEnda. Za sada ne sumnjam da može da dostigne taj nivo.

PS Molim nekog od admina da moje linkove na slike preprave u insertovane slike. Još uvek me zeza editor postova.

Slike su Vam ubačene. Ne vidim u čemu je problem, malo syntax-e i malo kucanja i to je to... Nije potreban full editor i nije potreban ijedno od pomagala... Izmenite sve što mislite da nisam uradio kako valja.. .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 45
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Hvala Zelenom . Nekim čudom mi se razhebao forum i nemam ništa od pomagala, a nešto i ne pamtim sintaksu  za formatiranje ( osim onog šmediađ ). Da, i zagrade nemam. Ni smajlije. Ni CR LF mi ne radi . Hvala još jednom.

  Posle dva dana  ne baš tako intenzivnog testiranja ( Novak  i suluda ideja supruge da baš za ovaj vikend treba da je bavim farbanjem tišleraja) utisci su sledeći:

AppleAirport je Wireles USB DAC sa digitalnim izlazom. Fenomenalno uradjen i fenomenalno svira ( u svom rangu cene , pa verovatno i za dva tri puta veće pare svira nego što košta). Nimalo ne sumnjam da posle minimalnog tweaka ( pristojno napajanje ) i preko dobrog DACa to ulazi u HighEnd. Najtoplije preporučujem da razmotri kao rešenje svako ko traga za USB DACom, raznim DACmagicima i slično. Minijaturnost i fleksibilnost ga odvajaju od konkurencije.

Možete osmisliti sa njime sve i svašta. Samo nebo i mašta su granica.  Možda je ovo korak ka wireless speakersima.  Video sam na youtubetu primer da se formira WiFi u kolima i iPhoneom upravlja AirPortom koji goni Car Stereo.

Mane. Hm,... pa jedino zameram što na USB port ne može da se priključi HDD. U Jabuci su to i planirali da urade i čak štampali i UserManuale gde je to navedeno ali su kasnije odustali. ( Neki marketindžija je ispao pametan da segmentira proizvode.)  

Prijatno me je iznenadilo da PCM2705 može tako dobro da svira .

Evo i nekih merenja ( digresija: ovo je moj pokušaj da ubacim asliku bez pomagaljki. HA . U preview je radilo i videla se slika a  u definitivnom postu se ne vidi.)

Postavljena slika

Nije loše za prcoljak PCM2705.. 8Hz 30KHz na +-3dB , a 20Hz samo  -0,8dB i 20 KHz -2,2dB

Apple AirPort je još jedan ekser zakucan u mrtvački sanduk CD playera. Definitivno ozbiljni kandidat za mrezni pleyer.

Thanks for reading!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Apel zelenom modu da interveniše i ponovo izedituje moj post. . Pola sata sam pokušavao da insertujem sliku. Bez uspeha kao što se vidi. Ukucam sve ono

Postavljena slika

Slika se nije pojavila. Doduše pojavila se u preview a kasnije volšebno izgubila. Obećavam da neću više da budem zahtevan i da ću postovati sa nekog drugog PCa koji radi kako treba.

Apple Airport povezan na DAC. Značajan napredak u zvuku. Poboljšana dinamika i samim tim detalji su izraženiji. Ceo zvuk je življi i raspevaniji.

Moram da testiram na još materijala da ocenim prostornost .

Definitivno AirPort je ozbiljan igrač. Kandidat za bestbay iliti SS network player.

VEć se pojhavljuju HiFi uredjaji koji nativno podržavaju AirPort streaming. Npr Denon N7 AirPlay HiFi. http://www.airplay-s...7-airplay-hifi/

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

graf se nije pokazao zato sto nisi ostavio razmak pri kucanjuajd vise reinstaliraj kantu i ne smaraj forum kako ti ne radito je ipak samo software , a ne dedovina :sarcastic_hand:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Cudno mi je da tu nisu postavili fenomenalni dac malo poznate firme koji inace(a mozda ne vise..?) ugradjuju u mac mini i MacBookPro modele.Umesto tog BB-a koji je imao poslednji dobar dac chip iz serije R2Rustvari odlicne komade skoro sve, zakljucno sa PCM1702-4...Ovo sve posle "tastina praznine".Inace mislim da je taj gadget sjajankao i vecina stavri od apple-a :drink:a najvise mi se dopada to sto svaku spravu kojiu sam koristio a da je potpisan apple, odmah sve radii nema vise onog drkanja sa Winom, ne moze da se instalira river, pokupi fajl sa neta, nema s ovo nemas ononemoze ovako ne moze onako.... Hvala bogu vise se skoro i ne secam....cheers

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Cudno mi je da tu nisu postavili fenomenalni dac malo poznate firme koji inace

(a mozda ne vise..?) ugradjuju u mac mini i MacBookPro modele.

Umesto tog BB-a koji je imao poslednji dobar dac chip iz serije R2R

ustvari odlicne komade skoro sve, zakljucno sa PCM1702-4...

Ovo sve posle "tastina praznine"

.

Razloga je više. Npr segmentiranje proizvoda. Za jedan Printer Port ovo je taj nivo zvuka. Verovatno će na neki skuplji uredjaj da stave i bolji DAC. Ali će taj uredjaj biti verovatno sa displayem i svašta nešto i mnogo skuplje. Ovo je PCM više USB konvertor u SPDIF koji u ovom konkretno modelu 2705 ima i DAC. Mene je stvarno iznenadio da tako dobro svira.

Inace mislim da je taj gadget sjajan

kao i vecina stavri od apple-a :drink:

a najvise mi se dopada to sto svaku spravu kojiu sam koristio a da je potpisan apple, odmah sve radi

i nema vise onog drkanja sa Winom, ne moze da se instalira river, pokupi fajl sa neta, nema s ovo nemas ono

nemoze ovako ne moze onako.... Hvala bogu vise se skoro i ne secam....

cheers

Gadžet jeste sjajan i toplo ga preporučujem svima koji imaju težnju ka nekom slušanju muzike sa mreže. U bilo kom obliku. Možda ćete naći i bolji i fleksibilniji pleyer ali za ove pare ubedljivo best performance je AirPort. A može vam se desiti da vam celokupnu HiFu redukuje na samo esencijalnu stvar , zvučnike.

Postavljena slika

Samo da napomenem da nije bila bezbolna instalacija. Doduše pod Winom ne na Apple računar. iTunes mi ne radi dobro, uPnP driver takodje. Ali sam našao softver nezavisnog proizvodjača ( third party) koji radi fenomenalno. Svaki player usmerava na bilo koji konfigurisani hardver, pa bilo to Apple AirPort ili neki drugi računar. Veoma fleksibilno rešenje.

Još jednom ako niste shvatili, AKO IMATE PRILIKU, KUPUJTE

Izmenjeno od sir Oliver
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 months later...

Evo još jednog "jagnjeta"

post-39-0-53283000-1335429866_thumb.jpg

AirPort postaje ozbiljan igrač koji ulazi u HighEnd vode

http://www.larosita....g=en&id=accueil

BTW da li je neko zainteresovan za nabavku AirPorta? Bing, prava sitnica. 50€ Ponudjen mi je po toj ceni a kako već imam jedan a i Roku meni ne treba pa reko ako hoće neko od kolega.

Još uvek se nešto premišljam u vezi strimovane muzike, wireless ili wired. PC - USB - DAC ili PC - WiFi - DAC ili bez DACa i svašta nešto.

Pa naidjoh na interesantan članak

http://www.pearlaudi...sound-any-good/

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

nema tu sta mnogo da se razmislja , kako godzica je zica

Ma jeste žica žica. Ali ne mož da zamisliš koliku fleksibilnost daje WiFi. Ako veruješ od kad imam ovaj Apple i ROKU, moj SS USB DAC nisam ni upalio. Ko će da razvlači zicu od lapatopa do DACa pa da preskače pa ...Pogotovu je WiFi interesantan onima koji imaju kuće pa mogu da ozvuče i dvorište i sprat i ...Naravno može i žica ali nije isto.PS A još jedna prednost WiFi-ja. Ne moraš da testiraš uticaj različitih USB kablova na zvuk. :wink2:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...

Nova informacija u vezi AirPorta.

Stare verzije su wireless n i imaju PCM2705 USB DAC a nove verzije su wireless g i imaju CS4344 DAC u sebi. Eno ga na slici ( 8 pinski blizu sredine slike)

Zašto je to važno? Pa onda može da podrži 24 bitni HR. ne preko iTunesa jer podržava samo 16bita već preko AirFoila.

E sad pitanje za forumaše:

kako odrediti koja je verzija AirPorta, n ili g? ( Odnosno koji je DAC u njemu) Po natpisima na njemu ne kapiram ništa.

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za vikend očekujem da sir Oliver donese moj primerak ovog sokoćala... navukao me mangup na priču... i to u dve reči ;)Šalu na stranu, spravica deluje zaista interesantno, tim pre što meni neće biti žao da razbucam onu lepu kutijicu da bih došao do "sitnih crevaca" sa željom da ih malo razmrsim...Kontam da je sprava koncipirana tako da zadovolji potrebe prosečnog konzumenta muzičkih sadržaja (ili čak samo da poveže štampač a muzika je usputna mogućnost ili nešto sasvim treće...) i da kao takva nije ni imala za cilj neke visoke domete u zvuku . Akcenat je verovatno stavljen na funkcionalnost u okruženju gde je prisustvo bilo kakvih žica nepoželjno.Ako sam u pravu, tu onda sigurno postoji nekakva mogućnost da se uređaj malo unapredi i da se dobije prihvatljiv kvalitet zvuka makar za ono neobavezno, svakodnevno slušanje muzike.Pločica na kojoj je DAC, izuzev ona dva mala čipa, prilično podseća na ono što ja pokušavam da uradim sa PCM2704...(da ne okrećete stranice):post-65-0-64784000-1337209709_thumb.jpg... ako bih uspeo da provalim ulogu malih čipova, ako su oni isključivo u nekoj funkciji u samom DAC-u onda kompletna pcb može da se zameni bilo čime što može da konvertuje USB u I2S (npr. PCM2706/07) i time se stvara mogućnost upotrebe nekog kvalitetnijeg DA konvertora.

Cudno mi je da tu nisu postavili fenomenalni dac malo poznate firme koji inace(a mozda ne vise..?) ugradjuju u mac mini i MacBookPro modele.Umesto tog BB-a koji je imao poslednji dobar dac chip iz serije R2Rustvari odlicne komade skoro sve, zakljucno sa PCM1702-4...Ovo sve posle "tastina praznine"Inace mislim da je taj gadget sjajan

Da su stavili kvalitetan dac, "Express" ili ne bi koštao koliko košta ili bi tom cenom ugrozili sledeći segment proizvoda ... njihova hebena trka za profitom i nama odškrinuta vrata da se za male pare dokopamo "sirovine" koja ima potencijal - pustite me da verujem da je to tako u ovom slučaju ;)

stavis kantu fixno i sve bitno odradis zicama a laptopom remote desktopnajbolja solucija ako ti je do fifi djidjimidjiako nije , radi kako oces

Kako da, recimo, kantu iz radionice koja je van stambenog prostora (nekih 15-20m vazdušno) prikačim na dac koji je u A sistemu?Ja nisam mnogo eksperimentisao sa DAC spravama, na osnovu iskustva sa mojom AYA II, ma koliko zvuk preko USB-a bio dobar, ono što bih pustio sa CD transporta bolje je zvučalo ali ja ipak najčešće slušam muziku preko USB-a...Komp na kome je muzika stoji na 2m od sistema, ne može bliže a da se ne naruši funkcionalnost prostora (klasična dnevna soba), sa USB kablom minimalne dužine često se desi da se neko saplete o njega i isčupa ga i muzika stane... Ubacio sam duži kabl, oko 3m, i sa njim mi se dešava da AIMP povremeno blokira i muzika opet stane...Ne znam koliko ova wi-fi usb varijanta može biti lošija od klasične usb al' bar neće biti saplitanja ili ustajanja da se ponovo pokrene plejer :DI što li sam sve ovo napisao... (da sebi opravdaš izlišnu investiciju hihihhi) :crazy:Ako nekom iz svega ovog sine neka dobra ideje, molio bih da ovde bude podeljena! :BeerMugCheers:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zoki na tvojoj sam strani, mada ja nemam srca da moje jabuke isečem. Ako napraviš ljudsko napajanje, poradiš na kloku i jiteru, to preko ext DACa ( kod mene i bez ikakvih prepravki) mora da se čuje odlično. Preko AudioAlchemy daca se Apple čuje "Edipovski" da ne kažem "hebe kevu svima". Ako ti uspe ću prežalim i jednu moju da upgraduješ.BTW juče sam slušao sve tri odjednom. Vrlo interesantno da pustiš tri razne ili iste muzike na tri strane. Ceo stan ozvučiš a nigde žica.Mogli bi za vikend da probamo Apple pa razni DACi, pa na amplifikaciju. Ako ne kod tebe onda kod mene. Obezbedi neku amplifikaciju za mene i AYAu a ja ću ostalo.@Zen  Jeste "kanta" najprostije rešenje i ja sam to i mislio da tako uradim, pa USB konvertori ( SSDACi razni), ali nema "kante" za ove pare i još veličine pakle cigareta.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo koji se čipovi koriste u iPod-ima različitih generacija, možda bude od koristi:http://macintoshhowt...io-quality.htmlInteresantno, i moj utisak je da su Wolfson bolji od Cirrus čipova.

Cudno mi je da tu nisu postavili fenomenalni dac malo poznate firme koji inace(a mozda ne vise..?) ugradjuju u mac mini i MacBookPro modele.

Nigde ne mogu da pronađem o kojem čipu je reč. Na ovoj slici audio board-a izgleda kao Realtek:post-579-0-14865200-1337239066_thumb.jpg
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zoki na tvojoj sam strani, mada ja nemam srca da moje jabuke isečem. Ako napraviš ljudsko napajanje, poradiš na kloku i jiteru, to preko ext DACa ( kod mene i bez ikakvih prepravki) mora da se čuje odlično. Preko AudioAlchemy daca se Apple čuje "Edipovski" da ne kažem "hebe kevu svima". Ako ti uspe ću prežalim i jednu moju da upgraduješ.BTW juče sam slušao sve tri odjednom. Vrlo interesantno da pustiš tri razne ili iste muzike na tri strane. Ceo stan ozvučiš a nigde žica.Mogli bi za vikend da probamo Apple pa razni DACi, pa na amplifikaciju. Ako ne kod tebe onda kod mene. Obezbedi neku amplifikaciju za mene i AYAu a ja ću ostalo.@Zen  Jeste "kanta" najprostije rešenje i ja sam to i mislio da tako uradim, pa USB konvertori ( SSDACi razni), ali nema "kante" za ove pare i još veličine pakle cigareta.

Zoki na tvojoj sam strani, mada ja nemam srca da moje jabuke isečem. Ako napraviš ljudsko napajanje, poradiš na kloku i jiteru, to preko ext DACa ( kod mene i bez ikakvih prepravki) mora da se čuje odlično. Preko AudioAlchemy daca se Apple čuje "Edipovski" da ne kažem "hebe kevu svima". Ako ti uspe ću prežalim i jednu moju da upgraduješ.BTW juče sam slušao sve tri odjednom. Vrlo interesantno da pustiš tri razne ili iste muzike na tri strane. Ceo stan ozvučiš a nigde žica.Mogli bi za vikend da probamo Apple pa razni DACi, pa na amplifikaciju. Ako ne kod tebe onda kod mene. Obezbedi neku amplifikaciju za mene i AYAu a ja ću ostalo.@Zen  Jeste "kanta" najprostije rešenje i ja sam to i mislio da tako uradim, pa USB konvertori ( SSDACi razni), ali nema "kante" za ove pare i još veličine pakle cigareta.

Cekajte bre komsije. Mozda bih i ja pozeleo da cujem te spravice. Mozda se i ja navucem na WiFi. Ajde ako se organizujete za vikend vikajte.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nigde ne mogu da pronađem o kojem čipu je reč. Na ovoj slici audio board-a izgleda kao Realtek:

post-579-0-14865200-1337239066_thumb.jpg

Cudno mi je da tu nisu postavili fenomenalni dac malo poznate firme koji inace

(a mozda ne vise..?) ugradjuju u mac mini i MacBookPro modele.

Da, izgleda da je u pitanju Realtek ALC885:

Postavljena slika

Realtek ALC889 kod mene na matičnoj radi zaista pristojno, ali je miljama daleko od ozbiljnije zvučne tipa RME a da ne govorimo o DAC-u sa Wolfson-ima koji si napravio.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Moram priznati da do sada nisam imao prilike vidjati ovakve spravice.Medjutim, zahvaljujuci ljubaznoscu mog komsile SirOlivera koji je juce nasao vremena da mi to uzivo prezentuje, sada imam jedno iskustvo vise.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Moram priznati da do sada nisam imao prilike vidjati ovakve spravice.Medjutim, zahvaljujuci ljubaznoscu mog komsile SirOlivera koji je juce nasao vremena da mi to uzivo prezentuje, sada imam jedno iskustvo vise.

I Nikšićko u konzervi je bilo taman kako treba oladjeno.

Nalazi se i na CA CASH list:http://www.computera...-hardware-list/

Ja imam samo 2 komata.BTW Da li jew neko koristio program WiFi2HiFi? Vredi li čemu? Jelk samo za Apple gadžete ili može za još nešto?
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za vikend očekujem da sir Oliver donese moj primerak ovog sokoćala...

Stigao "AAE", zahvaljujem sir Oliveru na trudu oko nabavke i tehničkoj podršci :)

Probao sam sve što sam hteo da postignem ovim uređajem i zadovoljan sam radom malog Apple-a; PC iz radionice preko AIMP-a vrti muzički materijal a ja u slušaonici slušam "fanles" muziku - milina. Upravljanje muzičkim fajlovima preko Remote Desktop-a.

Trenutno ne mogu da iznesem utiske o kvalitetu reprodukcije jer su "A" zvučnici van kuće zbog dorade, o tome kad sistem bude kompletan. Mogu da kažem da nema primetnih nedostataka u zvuku u trenutnom "setupu".

Interesovalo me kako izgleda S/PDIF signal, osciloskop kaže da je sasvim solidan.

Pošto moja AYA nema optički ulaz upotrebljen je Hama-in adapter TOSLINK to Koax (ova karika će biti preskočena kad razvalim box), bazični sklop sa 74HC04 invertorom:

Postavljena slika

Zamenio sam keramičke kondove na putu signala kvalitetnijim, umesto RCA ubačen BNC.

Signal koji sam na skopu posmatrao putovao je sa PC-a mrežnim kablom (oko 20m) do rutera odatle Wi-fiem (15-ak metara vazdušno kroz nekoliko zida od pune cigle) nazad do Appla zatim optika-adapter-koax-om do DAC-a.

Posle promene svih mogućih "agregatnih stanja" evo kako izgleda taj spdif:

post-65-0-32023400-1337883293_thumb.jpg

Mali podbčaj prednje ivice signala... mereno sondom za skop na BNC ulazu DAC-a. Merio sam i koaksialcem terminisanim sa 50 Oma na strani skopa, on je bio na jednom kraju BNC "T" račve, na drugom kraju isti takav koaks prema "Hami" a sa sredine račve direktno u DAC. Signal je dobio prebačaj i nešto nižu amplitudu (0.4Vpp) zbog loše terminacije voda, evo slike:

post-65-0-03322400-1337884080_thumb.jpg

Rekao bih da je ovo solidan S/PDIF za ovako komplikovan prenos od izvora do dac-a.

Nemam oscilogram na izlazu iz TOS-a, i njega sam merio, sličan je onom sa prve slike.

Evo još dve slike hardware-a o kome sam pisao:

Postavljena slika

Postavljena slika

Toliko za sad, javiću se ponovo kad razbucam kutiče, stay tuned :D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...