Jump to content

Behringer SRC2496 popravka


chakija

Preporučeni Komentari

Tata ubio Đenku...ponovo. Ne znam koji je ovo po redu uređaj koji sam sjebao :). Uglavnom, dobio je statički elektricitet preko koaksijalnog ulaza i sada brljavi i ne pušta signal.Trebao bi mi neki dobar servis u NS u kome bi mogli da mi poprave uređaj-pretpostavljam da je receiver čip otišao...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 30
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Kao prvo to staticki...lepo reci...lemio sam kineskim krsem spdif konektor kod kompa dok je uredjaj radio. :)Da pripomognem sa jos kojim infom... Nosio sam ga licno na osciloskop u firmu...sve sto bi trebalo da je vidljivo je prisutno....tacan oblik clock signala nisam mogao lepo snimiti na staroj grdosiji.Sam uredjaj radio kao AD konverter i digitalni upsempler...al nece kao DA konverter. Sto bi znacio da digitalni risiver odradjuje 75% svojih funkcija kako treba. Nisam bio u mogucnosti da mu upucam spdif i snimim I2S na sta lici.... Pa ko moze nek pripomogne coveku. Ne bi da napamet narucujem nov digitalni risiver....SRC ima odabir tri clock signala...dolaznog preko spdifa, internog i eksternog master clocka. Kad je odabran dolazni spdif...on upali lock ledovku i detektuje frekvenciju al zvuka nema. Kad se odabere interna...uredjaj poblentavi...vu metri opice u clip i cuje se hf sustanje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kao prvo to staticki...lepo reci...lemio sam kineskim krsem spdif konektor kod kompa dok je uredjaj radio. :)Da pripomognem sa jos kojim infom...Nosio sam ga licno na osciloskop u firmu...sve sto bi trebalo da je vidljivo je prisutno....tacan oblik clock signala nisam mogao lepo snimiti na staroj grdosiji.Sam uredjaj radio kao AD konverter i digitalni upsempler...al nece kao DA konverter. Sto bi znacio da digitalni risiver odradjuje 75% svojih funkcija kako treba. Nisam bio u mogucnosti da mu upucam spdif i snimim I2S na sta lici.... Pa ko moze nek pripomogne coveku. Ne bi da napamet narucujem nov digitalni risiver....SRC ima odabir tri clock signala...dolaznog preko spdifa, internog i eksternog master clocka. Kad je odabran dolazni spdif...on upali lock ledovku i detektuje frekvenciju al zvuka nema. Kad se odabere interna...uredjaj poblentavi...vu metri opice u clip i cuje se hf sustanje.

Koji je spdif receier?
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Trebao bi mi neki dobar servis u NS u kome bi mogli da mi poprave uređaj-pretpostavljam da je receiver čip otišao...

Kod mene u komsiluku, Audiopower.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nek nam je 'Bog' u pomoci ako su oni dospeli do servisa audio opreme.... Tudji SAL drajver da premotaju bi dao...sam toliko.

ne radi Dragan(vlasnik Audiopower-a) servis elektronike nego ima kolegu majstora za pojacala itd koji je meni uradio vec brdo pojacala i super sam zadovoljan kako radom tako i cenom(a sto se tice Dragana on mi je popravljao par woofera i midbassa i isto sam zadovoljan)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 months later...

Hajd' da ti kažem kako ja radim pa ako ti se svidi, možeš i ti isto, ako ne i ne moraš :)Kad mi se nešto pokvari što ne znam da popravim, ja pronađem forumaša koji mi izgleda najupućeniji u materiju i odnesem kod njega. Zamoli da ti posle pregleda bude rečeno koliko bi koštala popravka pa ako ti se isplati, popravljaj, a ako ne, bacaj. Nevezano za tvoj konkretan slučaj već uopšteno.Dakle, odnesi nekome, lepo plati da se popravi (ili neka menjaža, i to sam radio, G za G) ali ne nosi kod nekoga ko ne zna šta radi da ti zajebe više no što je već.Upravo mi stoji jedan pojačavač, samo onaj kome bih ga ja najradije odneo je malo dOleko od BG :)Hoću reći, ne znamo, niti možemo, niti imamo vremena svi da učimo elektroniku. Popravke uređaja do kojih mi je stalo da ne zajebem, prepuštam onima koji znaju šta rade.Kada bi mi trebao savet za neko SS pojačalo to bi bio Zen, Sloba (sp300b) i Sipi. Ako njih trojica ne znaju, onda će malo ko drugi da zna.Kada bi mi trebao čovek za neko tube pojačalo, savet bih tražio kod Daudia, Sstrsat-a, Zena, Dunavka.I tako :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ruku na srce - uradio on takobiJo SRC kod mene , al' dok sam ja nasao vreme da stigne na sto , u tom sam (opet) imao epizodu sa isijasom , pa ga prosla volja opravdano da me ceka daljena stranu da li ja to znam ili ne znam :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bio je već ko jednog renomiranog :) nam člana, ali je isti imao drugih obaveza, a meni se žurilo. U međuvremenu je odnešen kod jednog manje renomiranog člana, ali u kog imam puno poverenje. Isti ima mnoogo prečih problema u životu nego da se zajebava sa src-om tako da mi je u startu žao što sam ga teretio sa mojih glupostima.Nebi ih sad imenovao, ali u pitanju su Zen Mod i Sync :DObojicu sam maltretirao do sada nebrojeno puta i pomogli su mi svaki put.Sync je zamenio receiver čip, a ja samo prenosim informaciju.BTW, hvala puno Andrics-u na CS-u !EDIT:preteče me prvopomenuti

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

na stranu da li ja to znam ili ne znam :buehehe:

Meni je, za početak, dovoljno da onaj kome nosim manje ne zna o toj tematici od mene.......što možeš da zamisliš koliko je teško btw :rofl:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...

Jos uvek nista...navodno je otisla neka "memorija". Rekoše da čekaju ponudu od drugog dobavljača jer po prvobitnoj ponudi izadje skuplje popravka nego drugi nov uređaj.Ove nedelje ću valjda znati šta su uradili. Nadam se da će moći makar da se nabudzi da radi samo D/A konverziju sa eventualnim upsamplingom. Stvarno bi greota bila da bacim "nov" uređaj.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...