Jump to content

Vintage CD player


laky_va

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 66
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Marantz. Pod uslovom da jeste bolji, očuvaniji. Ima više mesta za lampizaciju. Ako ćeš "stock" i onda je po meni bolji, ali samo za tanku vlat kose. @Vasko: Sa Cirklotronom može da se tera zvučnik direktno sa izlaza CD plejera, bez obzira što ima samo jedinično pojačanje. Na stranu činjenica da je driver stepen posle samo malecni deo investicije da se dobije zver od pojačala...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To su dva dosta razlicita playera mada je mehanika mozda ista. PHILIPS ima dobro poznati TDA1541 dok je kod Maranttza bitstream DAC. U stock varijanti su neubedljivi ali su zato dusu dali za upgrade. Lampizacija je dobra ideja. Preporucujem samo ako zelis da tweakujes.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Laky, našao sam možda odličnu priliku ako možeš da se isprsiš malkice... http://www.hi-files....ousticinfinity/ Isti CD kao moj, cena je skliznula na 220€, jedino što onaj deo prednjice koji je kod mene silver, kod ovog primerka je eloks plavičasto/crno... 064/85 334 94 (ne znam čoveka ali rekoh, ako...)

(ako sabereš cenu CD plejera koji moraš da kupiš, plus muke oko lampizacije i dorade, ovo definitivno nije za zanemariti kada se uporede ukupni troškovi)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Laky, našao sam možda odličnu priliku ako možeš da se isprsiš malkice... http://www.hi-files....ousticinfinity/ Isti CD kao moj, cena je skliznula na 220€, jedino što onaj deo prednjice koji je kod mene silver, kod ovog primerka je eloks plavičasto/crno... 064/85 334 94 (ne znam čoveka ali rekoh, ako...) (ako sabereš cenu CD plejera koji moraš da kupiš, plus muke oko lampizacije i dorade, ovo definitivno nije za zanemariti kada se uporede ukupni troškovi)

Imam dve opcije. Da kupim cdp koji je u skladu sa mojom opremom, u smislu da je muzikalan kao i ostale komponente ili da sacekam jos malo, skupim malo vise para i kupim tako neki cdp sto si mi poslao. Mozda je ipak najbolje da sacekam i kupim vrhunski cdp, nego da sada dam 100e manje za neki koji je dobar i vremenom podizem i ostale komponente sistema na visi nivo..
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja to iz ličnog iskustva. Da kažem da vredi 700 ili 500€ koliko je bila početna cena, mislim da ne vredi. Ali 220 definitivno vredi. Ima i balansirane i nebalansirane izlaze, vredi zameniti kineske ECC83 za neke bolje, ali suma sumarum, kada pogledam da mi je u proteklih nekoliko godina kroz kuću prodefilovalo preko dvadeset i kusur CD plejera (a svaki je kupljen sa nadom da je taj baš onaj pravi koji će mi smiriti neizdrž-crva u guzici) i probao sam i Marantze kako starije, tako i novije generacije, Philipse sa svim mogućim TDA DACovima (od 1540, 1541, 1543, 1545 do 1547) potom Behringera kao eksterni DAC, ništa od toga u "stock" izvedbi jednostavno nije bilo to... Kada je ovaj AA MCD 203Mk2 ušao u kuću, sve ostalo je izletelo napolje. I Marantzi i Filipsi i Yamahe i Denoni, jedino je ostao jedan Sony (XE310) koji ide kod ćere u njen fifi (čim mama dozvoli bahanalisanje) i ostao je mamin CD614 koji je bio naš prvi dobar CD plejer (Crowna kupljenog 1989 smo prodali dok nije načisto crkao, još 1991). U svakom slučaju, za početak može da se koristi sa RCA izlazima, ali svoju punu vrednost pokazuje tek sa balansiranog izlaza... (opet, prednost jer ne zahteva dodatna ulaganja u bolje napajanje, cevni deo, konverzije, hakerisanje a sve sa neizvesnim rezultatima...) Mislim da za ovoliko para, skoro pa i ne može značajno bolje, osim ako je neko stvarno slobodan do te mere da se tome potpuno posveti. Deluje nogo kada treba iskeširati toliko para, ali na kraju, CD od 50 ili 70€ na kraju ispadne skuplji a zahteva mnogo, strahovito mnogo angažovanja sa neizvesnim rezultatom...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za CD303 mogu da kažem da je veoma verovatno da će primerak vredan pažnje (očuvan, ispravan i da kažem, pouzdan (dobar laser, dobra mehanika, bez potrebe za dodatnim ulaganjima) da te olakša minimum stoju, ali samo ako si "srećković", u svim ostalim varijantama, računaj od 150 do recimo, 200€. Jedina mana mu je što predivno radi sa "jednostavnijom" ili da budem precizniji, "manje kompleksnom" muzikom, tu briljira (vokal i gitara, gudački kvartet i slično, a sudeći po naslovima koje si stavljao u "štivo za slušanje", preporučujem da ne ulažeš sve svoje adute na samo ovaj CD plejer. Pink Floyd - Pulse, recimo, već može da bude malkice "prekompleksan" za ovaj, inače predivan komad istorije. Odsviraće ga lepo, ali iz ličnog iskustva, za recimo istu cenu koliko košta dobar primerak, može da se nađe plejer koji će isti album odsvirati odlično. O problemima koje ima sa kompleksnim i zahtevnim simfonijskim orkestrima, da i ne pričam. Za Techniksa ne mogu da komentarišem. U životu je kod mene bio samo jedan, mnogo noviji model i brzo je odleteo u drugo jato. Pa sad ti vidi koliko može neka vrsta "nostalgije" koju osećaš prema starim spravama da nadvlada želju da ti plejer svira najbolje što može (u rangu cene)... Ja sam mog prodao za 150€, dodao još 100 i kupio do sada najbolji plejer koji sam ikada imao...

Postavljena slika

Postavljena slika

Koji je to model?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...