Jump to content

Sansui AU-7500


Banko

Preporučeni Komentari

Imam ovo pojacalo vec godinama ali od proslog leta pocelo je da se pali i gasi samo od sebe, tj onaj relej koji napravi onaj "klik" (ili "cak") zvik kad se pali pojacalo, sam od sebe se na sekund upali i ugasi, i to tako jednom u sat vremena, il jednom u 2 sata, nema odredjeno. Od tad ga nisam ni koristio, pa sam resio ovog leta da ga sredim. Ne ja, posto se ne razumem, ali imam prijatelja koji bi mi to serdio.Nasao sam na jednom sajtu ( http://sansui1944.websitetoolbox.com/post?id=581950 ) gde je neki lik imao isti problem i naveo sta treba i cime zameniti, ali prijatelj kod kojeg sam odneo da pogleda to, kaze da mu treab service manual da bi mogao to zameni i uradi kako treba. Danima sam trazio service manual po netu ali nigde nisam mogao da nadjem (u pdf formatu), nasao sam na par sajtova da ima da se kupi,ali bih ipak ako mogu da ga nadjem besplatno, jer nasao sam service manual za sve ostale modele iz AU serije osim za 7500, pa valjda i to negde ima. Ako neko zna gde ima da se skine besplatno ili mozda kojim slucajem ima pravi service manual, mislim papir verziju, da mi skenria, bio bih mu veoma zahvalan!Izvinjavam se unapred ako ovo nije pravo mesto za ovu temu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 7
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

mislim da nisu, bar ne izgledaju ni slicno... jedino 6500 model lici i spolja i iznutra na 7500.@Zenev ovde ima objasnjeno sta mu tacno fali, al opet kazem bez service manual, tj sheme , ovaj prijatelj kod kojeg mi stoji pojacalo , ne moze da pocne bilo sta.http://sansui1944.websitetoolbox.com/post?id=581950

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Дај Е адресу да ти пошаљем бар нешто што ће помоћи око поправке. И кажи пријатељу да појма нема са животом када му треба шема за тако прост појачавач.

Разлог зашто на нету нема шема за тај твој је зато што је сличан са неким за који постоји.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja imam šemu za model 7900; koliko znam, on i 7500 su električno jako slični, da ne kažem isti. Pošalji mi na PM neku tvoju adresu i poslaću ti sva 4 skena servisne šeme.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 6 months later...

Izvinjavam se zbog dizanja teme iz mrtvih, no mozda nekome budu ove informacije korisne.

Pojacalo je popravljeno jos letos, negde u avgustu, bez sheme, uz malo vise muke i mozganja, zamenjen je 2SB507 transistor koji je pravio problem naveden u prvom postu ( kostao svega 75din) i pojacalo sad radi odlicno. Letos kad sam resio da ga sredim, tj odnesem da mi srede pojacalo, slao sam dosta e-mailova koje sam pokupio sa raznih sajtova gde sam video da ljudi imaju ovo pojacalo pa ih molio da mi posalju ako imaju service manual. Vecina nije odgovorila, oni koji su bili ljubazni odgovorili su da nemaju i rekli da potrazim po e-bay, ali danas mi je stigao mail od nekog rusa, koji je tek sad , predpostavljam, video taj mail,ili sta god, u glavnom poslao mi je service manual u pdf formatu, tako da eto ako nekome zatreba, okacio sam pa nek skine:

Sansui AU-7500 service manual

http://www.box.com/s/m0ev6933s35s1n2l4if9

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...