Jump to content

Dual CS 505-4 Audiophile concept


Preporučeni Komentari

Imam ovaj gramofon vec godinu dana i mislim da daje jako lep zvuk. Na njemu je bila zvucnica Ortofon OM5E. Jedino sto ne mogu da podesim na njemu bio je anti-skating. Pozajmio sam od prijatelja test plocu, ali je prazno mesto na vinilu za odredjivanje istog bilo isuvise kratkog opsega ( svega 2,5 cm ). Da li je neko imao isti uredjaj i kakav je zvucno? Kako drugacije da mu podesim anti-skating ( moze i gramaza sile zvucnice na vinilu da je jednaka anti-skating - u , a sto mi se ne svidja kao opcija)??

post-875-0-75178700-1307786714_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 9
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

AS podešavanje uopšte nije toliko bitno da bi se njime previše opterećivao...čujne razlike ne postoje čak i izmedju ekstremnih vrednosti a mehanički problem ne možeš napraviti sve i da hoćeš..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pa test ploca je idealna za podesavanje anti skejtinga.na onom "praznom" polju se podesava anti skejting. uzavisnosti da li ide nazad ili napred, anti skejting trebada se poveca ili smanji - da igla stoji u jednom mestu.ja licno ne znam drugaciji nacin, ja tako podesavam. aliako anti skejting nikako ne moze da se podesi sa testplocom, nesto nije u redu sa gramofonom. :cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala na savetima, mada je Dual specifican sam po sebi jer ima dvostruko podesavanje anti-skating-a. Malo me je strah da zvucnica ne bude ostecena usled nepravilnog podesavanja istog. Sto se tice gazne sile, tu je DUAL jako precizan i sve se lepo namesti. Ima li neko od Vas iskustva sa ovim gramofonom sto se zvuka tice? Ja samo mogu da kazem da sam jako zadovoljan ali mozda zbog toga sto sam imao pre DUAL-a NUMARK-a TTUSB koji je sav plastican i i nije zvucno bio najbolji.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Пожури, производња истог је заустављена. Моћна машина иако га сматрају ДЈ грамофоном.

Imao sam priliku da ga cujem, ali mi nije zvucno bio bas najbolji, mozda zato sto je igla bila losa na njemu. Ko ce ga znati???? Ali ako kazete da je dobar, uz moj setup kod kuce i uz dobru zvucnicu, mozda ga i kupim jednom....
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...