Jump to content

Interesantan kineski DAC baziran na ak4396


chakija

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 147
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Evo jos malo finih skutijanih dac-ova,http://www.audiophonics.fr/matrix-minii-ad1955-dac-usb-spdif-xlr-rca-headphone-p-5034.htmlhttp://audio-gd.com/Pro/dac/NFB-2/NFB2EN.htmOvaj NFB-3 od ovih audio-gd je posebno interesantan, sto zbog cene, sto zbog karakteristika.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa i nije da su bas "malo" veci :DPomenudi audio-gd NFB-3 je po meni jedan od best buy varijanti. 300$ za takav uredjaj je sasvim korektna cena.Tu je takodje NFB12 sa ampom za slusalice je jako dobra vrednost za ulozeni novac.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U pravu si, duplo je skuplji. U svakom slučaju ovaj Zeonov DAC i Behringer su odlična rešenja za malo para. Pošto ovde na forumu volite da "švajsujete" od njih se mogu napraviti baš dobre mašine. Nažalost ja nisam švajser a i prilično mi se žurilo da upristojim izvor zvuka pa sam se odlučio za RME a ionako mi je PC jedini izvor zvuka.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Onda se, već, opasno, približiva ceni nečega, veoma, ozbiljnog: http://bursonaudio.com/HA_160D.html ?(cene: http://bursonaudio.com/sales.htm)(review: http://6moons.com/showcase/burson/burson.html)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za mene je onaj HLLY od 300$ još uvijek bolji od ovih skupih. Argument; preko USB prima 24/96 (Tenor) + balansirani izlaz.

Mozes li mi reci nesto o HLLY...odavno mi se svideo model DMK-IV a i ovaj sto si ti stavio SMK-III mi je u nekakvoj opciji....sve u svemu cekam da unaprede DMK-IV (treba uskoro da izadje ako vec i nije) pa da vidim izmedju HLLY ili YULONG D100 nesto bi od toga uzeo kad se skupe pare....
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa po meni u ovaj SMK-III su stavili sve što moderan DAC treba imati. Nisam isprobao, pa ne mogu kazati kako svira, ali funkcionalno ima sve ono što ja mislim da treba imati. Nativni USB 24/96 je koliko ja znam zadnja riječ te tehnologije. Neki projektant se javio na čini mi se Head-FI forumu i izgleda kao da ima uključen mozak.Za model DMK-IV imam i shemu i po njoj gledajući radi se o implementaciji chipova po datasheetu onako kako to treba biti, bez velikog mudrovanja i drkeljanja. Pojačalo za slušalice ima propisni tranzistorski bufer, napajanja su funkcionalna. Pretrpostavljam da su istom logikom radili i SMK-III model.Cijena je bez konkurencije, ako nešto treba lako bih unaprijedio, moj jedini problem zašto to već nisam naručio je veličina samog uređaja koja mi garantira probleme sa carinom. Smišljam način kako da i to riješim.Taj Yulong isto izgleda obećavajuće.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Yulong hvale gde god da pogledam i uporedjuju ga sa mnogo skupljim DAC-ovima tako da je to sasvim dovoljno za mene....HLLY kao sto kazes je uradjen kako treba biti...ipak nesto bas ga i ne hvale puno (kao YULONG) al mislim da to dobro zvuci gledajuci ispostovanost dizajna/kvaliteta komponenata....Ne mogu sad da se setim u kom pravcu ide unapredena nova verzija...op-amp ce biti zamenljiv na podnozju, usb ulaz novi cip, poboljsan dizajn DAC-a, head ampa...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za mene je onaj HLLY od 300$ još uvijek bolji od ovih skupih. Argument; preko USB prima 24/96 (Tenor) + balansirani izlaz.

zbotic hvala sto si skrenuo paznju na ovaj DAC. I meni se on nekako najvise dojmi, pogotovo sto ima balansirane izlaze. Ne izgleda lose a i hvaljen je i Yulong ali je on (bar meni) dosta skuplji. A sa nasim carinama se natezati - uhhhhhhhh... Pozdrav!:cheers:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

HILLY stvarno deluje kao korektan uredjaj. Koliko sam uspeo da se informisem on ima u sebi jedan BB1794 dac. Ne bih da potenciram bezpotrebno, ali audio-gd NFB-3 je sa "hardwerske" strane malo naprednjiji, tj. ima dual wolfsone wm8741 dac-ove i poseban diskretno uradjen izlazni stepen. Takodje, ima podrsku za 32bit/192khz, a Spdif receiver je dir9001 odnosno wm8805-za koji se god kupac odluci.A cena je(jos jednom) 300$ !

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Lepo lepo...Nego, kad smo vec kod tenor usb cipa, audio-gd nfb-12 je mozda najbolja varijanta kada je ulozeno/dobijeno u pitanju. Za 200e se takodje dobija dual wf8741, volumen kontrola, usb ulaz sa tenor chipom... Steta sto vise nemaju u ponudi nfb-11. On je u sebi imao ESS9018 :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam ovaj DAC AK4396 + R-core trafo 30V porucio pre 10 dana za 60 dolara sa shippingom... nije uopste losa cifra...

http://cgi.ebay.de/Assembled-DAC-2496-AK4396-CS8416-DAC-Board-24BIT-192K-/110686449376?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c56d2ee0

Sa ovim DAC om sam se prvi put upoznao kad ga je Sipi doneo kod mene(modifikovani AK4393) ...i to je bio totalni preokret zvucne slike u odnosu na ovaj moj SSDAC (lampucera bez lampi ) ... jako mi se svidelo pa sam stoga porucio ovo sto ce biti baza za neko modifikovanje a mislim da cu biti happy sa njim i ovakav kakav je.

Ima tema na bigDIY http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/186245-dac-2496-ak4393-dac-kit-cs8416-ak4393-5532-a-8.html

Hehe, konacno nesto i ja prvi da porucim i dobijem na forumu ... ( za razliku od 2sk i 2sj trandzi... :P )

Postavljena slika

Pisem utiske kad stigne.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...